maanantai 6. lokakuuta 2014

Maanantai-hygge

Pitkästä aikaa. Ulkona on ensimmäinen sellainen syyspäivä, joka tuo mieleen ihan pian koittavan pimeän ajan, kotona tunnelmoinnin ja loppuvuoden juhlat. Kynttilät, takkatulen ja torkkupeitot. Kurpitsat ulkorappusille, halloweenin, pihavalojen virittämisen. Callunat on jo ruukuissaan, mutta sesongin ekaa glögiä ei ole vielä (sentään) nautittu. Ihana syksy!


Meillä on laitettu pihaa ja terasseja kuntoon talvea varten, mutta sisälläkin on alkanut vähän tapahtua. Tosi vähän kylläkin; nojatuoli on vaihtanut paikkaa vastapäätä sohvaa ja olohuoneen pöytä siirtynyt hiukan keskemmälle. Heh! Pöytää koristaa joku hiukan kuuselta näyttävä huitalekasvi Nougatista hankitussa Uashmaman paperipussukassa sekä viime viikon ihastuslöytöni Casuarinasta, Skandinavisk-brändin Hygge -tuoksukynttilä. Kynttilän tuoksu on ihanan puhdas ja sopivan mieto, sellainen, jota tuoksukynttilöistä migreenin saavakin pystyy varmasti tuoksuttamaan.

Skandinaviskilla on muuten hauska tarina takanaan (juutuin turisemaan lounastunnilla Casuarinan mukavan myyjän kanssa); pari brittiheppua saapui lomailemaan tänne päin maailmaa 15 vuotta sitten, rakastuivat skandityttöihin ja elämään täällä, eivätkä sen koommin palanneet kotimaahansa. Sen sijaan perustivat Skandinaviskin, jolla on valikoimissaan ihania tuoksukynttilöitä (nimiltään mm. Ro, Hav, Koto, Snö ja tämä Hygge) sekä fika-kulttuurin inspiroimaa keramiikkaa.

Kuulasta alkavaa viikkoa!


PS. Sen verran hyggeissäni olin, että nimesin postauksen vahingossa tiistaihyggeksi maanantain sijaan. Hahhaa, freudilainen lipsahdus..?

4 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisen näköistä. Hihii, meillä on yksi glögipullo viime joululta jemmassa, mutta ehkä täytyy sentään odottaa marraskuun alkua ennen avaamista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, syksy on kyllä tunnelmoinnin kulta-aikaa :) Hih, marraskuu nyt ainakin on ihan sovelias aika glögipullon avaamiselle, todellakin :) Täytyy tunnustaa, että mulla se usein tapahtuu jo lokakuussa... ei vaan voi vastustaa kun glögit ilmestyy kauppoihin!

   Poista
 2. Tuo Skandinaviskin HYGGE on aivan ihanan tuoksuinen! Ostin juuri samanlaisen viime viikolla Kööpenhaminasta. :) Olisin voinut ottaa minkä tahansa tuoksun, kaikki olivat ihan vastustamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanan tuoksuinen, en ihmettele että päädyit juuri siihen :) Mutta totta puhut, kaikkihan ne oli aivan ihanan tuoksuisia! Mäkin tuoksuttelin ja hypistelin jokaista vaihtoehtoa (ja se JUL tuoksui aivan yhdeltä ihanimmalta spicy pumpkin-tuoksukynttilältä, minkä vuosia sitten ostin New Yorkista Anthropologiesta...), mutta oikeastaan nimen perusteella sitten valkkasin juuri tuon Hyggen :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!