perjantai 5. syyskuuta 2014

Huoliteltu piha Kekkilän rajausreunoilla


Helppo ja nopea tapa saada piha viimeistellyksi on kantata nurmikko pihan muista alueista ja kulkuväylistä. Pihan ilme muuttuu hetkessä siistimmäksi ja huolitellummaksi. Ainakin meidän pihalla, jossa tuota kummaa välitilaa istutusten ja nurtsin välissä oli vaikea pitää kurissa millään tavalla. Koristekatteet levisivät ympäriinsä kasvamassa olevan nurmikon päälle ja vaikutelma oli epäsiisti. Nurmikon reunan rajaukseen on monia tapoja. Voi käyttää juurimattokaistaletta tai tehdä kanttauksen lapiolla (tähän tarkoitukseen on olemassa ihan oma tasateräinen kanttauslapio, mutta pistolapiokin käy), asentamalla kestopuulauta nurmen ja istutusten väliin tai käyttämällä valmista rajausreunaa. Pääsin tekemään Kekkilän kanssa tosi mieleistä yhteistyötä ja sain tämän tiimoilta pihallemme Kekkilän mattamustaksi maalattua metallista rajausreunaa, jonka avulla piha oli helppo viimeistellä. Tämä toimi tosi hyvin meidän kasvamassa olevan nurmikon kanssa, jota ei oikein voinut vielä lapiolla kantata, eikä tuo juurimattokaistalekaan saanut meillä sen siistimpää lopputulosta aikaan. Metallireuna on helppo asentaa (täällä voit katsoa tuotteen asennusvideon). Työvälineiksi tarvitsee ainoastaan kumivasaran, jolla listan piikit nakutellaan maahan sekä ämpärin, jonka avulla reunaa saa taivutettua kauniisti haluttuun muotoon tai vastaavasti suorakulman, jos haluat reunan taittuvan terävästi. Listat kiinnitetään toisiinsa metallisilla pienillä kiinnikkeillä, jotka tulevat pakkauksen mukana.

Tässä alkuvaihetta, tältä pihalla näytti toukokuussa (voi apua, onneksi kesän aikana on tapahtunut jotakin!):

Vaikka nurmikko ei hetkessä kasvanutkaan, ei reunusten asennusten jälkeenkään, pihan ilme muuttui samantien! Kesän aikana onneksi on tapahtunut edistystä; kasvit ovat kasvaneet ja nurmikko näyttää nyt jo hyvältä. Ruohonleikkaus rajausreunan viereltä käy helposti. Välillä olen kyllä viilannut pilkkua ja leikellyt jäljelle jääneitä ruohonkorsia saksilla.. :) Istutusten juurille olen laittanut Kekkilän mustaa kuorikatetta ja yhdessä mustan rajauslistan kanssa ne erottavat istutusalueen tyylikkäästi nurmikosta.


Loppuun vielä yksi ennen–jälkeen -kuvapari. Onneksi ei olla enää alkutilanteessa, vaan nyt jo enemmän pihasta nauttimistilanteessa. Mutta on tässä puuhattukin! Ja puuhataan edelleen, syksyhän on mitä parhainta aikaa puutarhatöille.
Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Muutos oli kyllä huomattava reunusten laittamisen jälkeen, piha sai ryhtiä samantien :)

   Poista
 2. Tuo reunanauha viimeistelee hienosti reunan! Meillä oli yksi istutusryhmä rajattu sillä "perinteisellä" muovisella reunanauhalla, mutta se meni ihan kamalan näköiseksi, kun lapset astuivat päälle ja minä ajelin sen yli nurmikonleikkurilla. Tuo metallinen varmasti pysyy hyvän näköisenä. Meillä on itsellä nyttemmin käytetty puista reunanauhaa, sitä saa monessa korkeudessa ja saa hyvin tehtyä kohopenkin halutessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Samaa kuulin muovinauhan kestävyydestä ja ei sitten houkuttanut alkaa sitä testailemaan. Kävinkin katsomassa teidän kohopenkkejä, tosi hienon näköisiä tuolla puisella reunanauhalla laitettuna. Ja totta että kohopenkeissä säästyy hienosti istutuskuopan kaivamiselta :)

   Poista
 3. Näyttää todella hyvältä! Ihanan selkeä piha ja tyylikkäät istutukset. Olen itekin miettinyt tollasien reunuksien laittoa mutta vielä en ole ruvennut hommiin. Hiekkapolut pitäisi jotenkin saada rajattua nurmesta!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!