sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pihajuttuja


Äitienpäivää onkin vietetty kivan aurinkoisessa ja melkein lämpimältä tuntuvassa säässä. (Hei toukokuu, saisit nyt hieman tsempata ilmojen suhteen!) Kolmessa mummolassa kahvittelujen jälkeen ehdin illalla vielä pihahommiin, eikä sadekaan tällä kertaa sotkenut suunnitelmia.
Kastella ei tällä kertaa tarvinnut, joten käytin sen ajan itävän nurmen ja ihanasti kukkivan kaukasian pitkäpalon ihasteluun.
Sitten tartuin hommiin. Jatkoin eilen aloittamaani proggista, eli pengerretyn kivipuutarhani työstämistä. Istutin viikonlopun aikana tuijien juurelle seppelvarpuja ja niiden eteen samaista kaukasian pitkäpalkoa,  harmaa-ajuruohoa ja hopeahärkkiä. Istutusalue viimeistellään vielä mustalla kuorikatteella. Vielä ei juuri miltään näytä, mutta toivottavasti lähtisivät nyt kasvamaan. Kaukasian pitkäpalko pitäisi toimia ainakin, kokemukseni mukaan se tuuhenee ja leviää nopeasti, kukkii ihanasti ja tuoksuu mahtavasti. Sellainen ryöppyävä kukkamassa tähänkin siis, kiitos!


Aloitimme myös Kekkilän nurmikon rajauslistojen asentamisen, joiden avulla pihaan tulee samantien siistimpi ilme. Näistä lisää tarkemmin myöhemmin.

Istuttelin hieman myös muita maanpeitekasveja; taponlehteä ja kevätkaihonkukkaa. Pari köynnöshortensiaakin sain kaivettua maahan. Nyt kun saataisiin nurmikko vielä kasvamaan…
Kankeasta selästä kyllä huomaa, että viikonloppu on vietetty lapion varressa. Nyt hinkkaamaan kynnenalusia kynsiharjalla.

Kaunista äitienpäiväniltaa ja huikean hyvää alkavaa viikkoa!


4 kommenttia:

 1. Tuo teidän valkoinen muuri on mahtava, tuo pihalle välimeren tunnelmaa. Ammattilaisen neuvoilla rakentuu varmisti toimiva ja kaunis piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! :) Nyt olen pihanlaitossa jo siinä pisteessä että sovellan ja sooloilen, katsotaan mitä siitä tulee..! :)

   Poista
 2. Ihana tuo Kaukasian pitkäpalko! Piti goolailla sitä ja ekana kirjoitin hakuun "Kaukasian pitkäpalo"...onneksi kuukkeli osasi korjata, että pitkäpalko :-) Mulla niin sormet syyhyää pihahommiin, vielä kun sais jostain aikaa (ja lihakset kaivuuhommiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura, kukka on kyllä ihana! Ostin sitä jo vähän lisääkin toiseen paikkaan.. Palo tai palko, hyvä että löysit :) Toivottavasti saat pihahommille vähän aikaa jostain, ja lihaksethan kasvaa siinä kaivamalla ;) Ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!