sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Palmusunnuntaina


Höyheniä, sulkia, silkkinauhaa, silkkipaperia, piippurasseja…
Pienet trullit ovat olleet ahkerina ja askarrelleet virpomavitsoja jo hyvissä ajoin. Tänä aamuna herättyään halusivat tehdä vielä lisää, pieni sadekaan ei haitannut aamuista pajunoksien etsintää.
Saarekkeesta on tullut meidän perheen virallinen askartelu- ja puuhailupaikka. Siltä siellä näyttääkin, höyheniä ja muita tykötarpeita löytyy niin pöydältä kuin lattialtakin.
Pääsiäinen on kyllä lempijuhliani. On perinteitä, mutta ei sellaista niin kaikenkattavaa valmisteluhössötystä kuin joulun aikaan. Palmusunnuntaina virvotaan, mutta ei välttämättä syödä vielä perinteisiä pääsiäisruokia (paitsi ehkä mämmiä ja sulkaamunia…). Palmusunnuntaiksi laitetaan esille myös muutamat pääsiäiskoristeet. Tällöin pitäisi olla rairuohokin kasvatettuna, silloin siitä voisi fiilistellä koko tulevan pääsiäisviikon. Tänä vuonna meillä ei ole; ostin siemenet, mutta unohdin kylvää ne. Joudun siis hankkimaan kukkakaupasta ylihintaisen pääsiäisruohon…
Lammasta ollaan syöty tänä pääsiäisenä jo kahtena päivänä (eikä ole vasta kuin palmusunnuntai!), joten  tämä ilta vietetään pizzasunnuntain merkeissä.

Miten siellä ruutujen toisilla puolilla, onko teillä tiettyjä pääsiäisperinteitä vai juhlitteko miten milloinkin, fiiliksen mukaan?

4 kommenttia:

 1. Kauniit oksat! Meillä täällä Keski-Pohjanmaalla virvotaan vasta ensi lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Johanna! Meillä lapset jo kysyivät että olisiko mahdollista virpoa uudestaan tulevana lauantaina täälläkin… :) Iloista pääsiäistä teille!

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Minä pidän myös pääsiäisestä, varmaan eniten kaikista juhlapyhistä. Meillä ei pääsiäisen viettoon kummia traditioita ole, tietyt ruuoat tosin aina valmistetaan (lampaanviulu ja pashaa), muuten meillä mennään ihan fiiliksen mukaan. Pääsiäispupu tietysti vierailee tuomassa muksuille herkkuja! Hanna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Hanna! Pääsiäisessa on mielestäni juuri se niin ihanaa, että siihen ei liity samanlaisia 'paineita' kuin jouluun vaan mennään enemmän fiiliksen mukaan, niinkuin sanoit. Meillä muuten munii kukko :) Hyvää pääsiäistä!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!