keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Alkukesän kuume


Miksi sitä kutsutaan, kun öisin ei malta nukkua eikä päivisinkään mielessä pyöri kuin yksi asia? Tai sitä, että mustia kynnenalusia ajattelee vain käänteisenä versiona ranskalaisesta manikyyristä, eikä hiuksiin takertuneeseen ruohonkorteenkaan juuri kiinnitä huomiota?
Aivan, alkukesän aikaansaamaa puutarhakuumettahan tämä.

Puutarhalehdet (tai oikeammin: kaikki lehdet, joissa vain sivutaankin aihetta), siemen- ja taimikatalogit, Kekkilän kesäesitteet, kaikki on luettu ja plärätty hiirenkorville. Ikean esitteestä bongattu ruukkuja ja yrttitelineitä, Vepsäläisellä käyty tutkimassa ihania uusia kesähuonekaluja. Pihasuunnitelmaluonnos kasviluetteloineen on kaivettu kaapista ja pihatöihin ryhdytty. Ihan mahtavaa!

Konkreettisesti pihalla on tämän kevään aikana tapahtunut seuraavaa: Nurmikko on kylvetty puolikkaalle pihalle, siihen missä se ei viime kesänä lähtenyt kasvamaan (multaa on nyt lisätty ja siemenille pyhästi luvattu muistavamme kastella niitä, joten toivotaan että nyt onnistutaan paremmin). On haravoitu, lakaistu ja putsattu. Tuijotettu ihastuneesti ujoja, pieniä vastapuhjenneita lehtiä. 

Muutamiin ruukkuihin olen kylvänyt kesäkukkien siemeniä, mutta toisissa kuivuneet talven kukat odottavat edelleen pois siivoamistaan. Varsinainen istutushomma alkakoon ensi viikonloppuna. Nyt mielessä ovat erityisesti maanpeitekasvit. Sellaisia kaikkiin niihin kohtiin, jossa maata näkyy. 

Kaikista hassuinta on, etten vielä hetki sitten ollut mikään puutarhaihminen ollenkaan. Enkä nykyäänkään ole, jos taitoa ja viherpeukaloa ajatellaan. Intoa kyllä kaikkeen pihaan liittyvään riittää sitten senkin edestä. Ai, uudessa Divaanissa esitellään ulkokalusteita terassille. Katsotaanpas…2 kommenttia:

  1. Heh ihan mahtavasti kirjoitettu!!! Touche, tunnistin itseni ihan täysin! Joka keväistä tällainen... :))) Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, samikset ollaan! :) Luulenpa kyllä ettei me olla ainoita, päätellen ainakin siitä miten paljon ihmisiä kuhisee juuri nyt noissa kaikissa puutarhamyymälöissä… :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!