tiistai 1. lokakuuta 2013

Liuskekiveä sisäänkäynnissä
Sisäänkäynnin terassi alkaa olla nyt lähes viimeistelty. Pari viikkoa sitten työstettiin valmiiksi alunperin pyöreistä pylväsharkoista muuratut anturat, joista nuo kapeammat teräspylväät lähtevät.
Helppo ja nopea ratkaisu olisi ollut rapata pyöreät pylväsanturat samalla tummanharmaalla kuin talon sokkeli. Jostain syystä se pyöreä muoto ei kuitenkaan miellyttänyt meitä (noh, minua), halusin myös anturoiden päällystysmateriaaliksi mieluummin kiveä. Mielessäni oli sellaiset 50-luvun talojen ihanat liuskekivisokkelit, samaa fiilistä halusin näihinkin.

Teräsvaari kutsuttiin hätiin: ukki nakutteli jokaisen anturan ympärille neliskanttiset muotit, jotka sitten valettiin. Valun kuivuttua lähdimme kiviostoksille. Ostimme tummanharmaata liuskekiveä (näihin kolmeen meni reilun neliön verran), jota sitten miehen kanssa pilkoimme ja ryhdyimme sovittelemaan paikoilleen.

Parin ensimmäisen palan saumaamisen jälkeen iski pieni paniikki. Tajusin samantien, että liuskekivi ehkä kuitenkin toimii paremmin isoilla pinnoilla kuin pienillä aloilla. Se haaveilemani 50-luvun fiilis oli todella kaukana - näin vain silmissäni cantinawestin ja jonkin saluunabaarin välimuotohirvityksen. Mies rauhoitteli, eikä tietenkään muu auttanut kuin jatkaa. Onneksi työn edistyessä saluunafiilis pikkuhiljaa hävisi ja nyt olen näihin jo ihan tyytyväinen. Mutta huh, koskakohan oppisin olemaan panikoitumatta keskeneräisistä töistä?! Onko siellä ketään muuta hätähousua, joka odottaa samantien valmista lopputulosta?
Vähän hienosäätöä vielä (olisinhan voinut muuten pesaista tuon laatoituksenkin ennen kuvien ottoa...) ja sitten tämäkin osa taloa alkaa olla kunnossa.

Reipasta alkuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Matti isät <3

  Muu ympäristö on kyllä kaukana cantina westistä ettei siitä ole pelkoa, mulle tulee jotenki hyvällä tavalla aristokraattinen fiilis noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3 <3

   Täytyy vielä täsmentää, että ei mulla ole mitään noita mexico-sisustuksia vastaan, mutta en ehkä omaan kotiini halua sellaista tunnelmaa :) Mutta aristokraattinen - sitä mä en ajatellutkaan, mut kuulostaa oikein hyvältä! ;)

   Poista
 2. Uskoisin, että nuo pylväät näyttävät todella hyvältä kunhan ensin vähän patinoituvat. Nyt tuo valkoinen laasti liuskekivien välissä vähän pomppaa silmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Mari! Laasti on oikeasti sellaista perus-vaaleahkon harmaata, mutta muuttui kuvissa aika paljon vaaleammaksi. Eli ihan näin suuri kontrasti värien välillä ei ole. Itse olen huomannut liuskekiven kanssa yleensä käytettävän rutkasti vaaleampaa saumaa (mutta ei kuitenkaan valkoista :), tulee varmaan ne kivien muodot paremmin esiin.

   Poista
 3. Liuskekivet näyttää tosi hyvältä pylväissä :)

  Place for Dreams

  VastaaPoista
 4. Moikka Mia:))
  Todella kaunis toteutus! Ihana suorastaan! Meillä muuten myös tulossa iso muutos ulkopuolella -- "puusepää aina tarvitaan"...
  Tykkään itsekkin juuri tosta fiftarityylistä!
  Terkut, Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kati :) Suunnitelmissa vaikutti hyvältä ja lopputuloskin on nyt ihan ok, mutta se välivaihe kun ei ollut vielä valmista... ;)
   Mitäs teillä on tulossa, iso muutos hmmm... näen jo silmissäni jonkun uuden, valtavan ison, ihanan terassin jollekin puolelle taloa. Menikö lähelle? :) Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

   Poista
 5. Liuskekivi on kaunista, hyvä idea käyttää tolpissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kyllä se nyt muutamankin viikon katselun jälkeen kivalta näyttää, vaikka hommaa aloitellessa ryhdyinkin pohtimaan että onko hyvä idea ollenkaan laittaa kiveä noin pieniin aloihin.. mutta kyllähän se ihan hyvin toimii :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!