keskiviikko 15. toukokuuta 2013

TerassillaHakuropaju ruukussa, pienemmässä ruukussa orvokkeja • Sinkkiämpärissä kaunokkeja • H&M Homesta löydetty musta juuttikassi, jossa säilytetään terassitossuja (lattialla ajelehtimisen sijaan) • japaninihmekukat ovat alkaneet kasvaa


Olen niin ihastunut tuohon Plantagenista hankkimaani hakuropajuun. Yritän saada puun viihtymäään ruukussaan siihen saakka kunnes pihaistutuksia päästään tekemään. Ihanaa olisi jos se voisi jatkaa majailuaan terassilla ihan pysyvästi - sopii sinne niin hyvin - mutta tuskinpa se kestäisi pakkastalvia ruukussa.

Terassi muuttuu pikkuhiljaa kesäisemmäksi. To do-listalla vielä ruokailuryhmän kunnostus, aurinkotuolin, pienen pöydän ja muutamien ruukkujen hankinta, sitten paikkaa saattaa jo kutsua viihtyisäksi.

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

6 kommenttia:

 1. Mäkin oon katsellut noita Hakuropajuja, mutta vähän mietin kyllä niiden menestymisedellytyksiä täällä meillä III-vyöhykkeellä. Hirmu kaunis se kyllä on!

  ja kiitos ideasta terassijalkineiden säilytyksestä! Joku tuommoinen meilläkin kyllä tarvitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantagenin lapun mukaan Suomessa kasvuvyöhyke on 1-3. Jos sulla olisi joku oikein suojainen paikka, niin miksei... :)

   Mä huomasin jo, että toi tossukori olisi voinut olla isompikin. Kaiken maailman varvastossuilla kun on aina tapana kerääntyä terassille :)

   Poista
 2. Ooh, upea toi puu tuossa ruukussa. Voiko sitä aina ja ikuisesti pitää siinä? Nimittäin jos voi, niin mäkin ostan tollaisen ihanuuden... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos! :) En usko että se siinä valitettavasti kovin pitkään menestyy, tai ainakaan talvehtii. Tai ehkä, jos olisi tarpeeksi iso, eristetty ruukku. Mäkin haluaisin niin jättää puun tuohon, mutta taidan kuitenkin istuttaa sen maahan (jos se säilyy hengissä siihen saakka kun istutuspuuhiin päästään). Mutta Plantagenissa oli kyllä puita, joissa erikseen mainittiin että 'sopii terassille'. Riippapaju oli muistaakseni tällainen.

   Poista
 3. Huoh, kateudesta vihreänä ihastelen näitä blogien toinen toistaan kauniimpia terassi/puutarha vermeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! :) Oma terassi kun ei (puutarhasta puhumattakaan) näytä vielä miltään... Mutta onhan mulla ainakin tuo paju!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!