perjantai 10. toukokuuta 2013

Maailman kaunein esine

Kotiolotilan ihana Liisa heitti minua 'Maailman kaunein esine' -haasteella. Ei helppoa! Miten ihmeessä osata valita maailman kaikista kauniista esineistä se kaunein? Upeasti suunniteltuja omia design-suosikkeja kun on niin monta. Vai valitsisiko jonkun ihanminkätahansa esineen, jolla on vain valtavasti tunnearvoa?
Ehkä vähiten vaikeinta on tehdä valinta design-klassikoiden välillä. Pitkäaikaisia ihastuksia ja haaveitani ovat Hans J. Wegnerin Wishbone-/Y-tuoli, Hansenin Egg -tuoli, Thonet -tuolit (aika tuolipainotteista!), Asplundin Tati-rekki... vain muutamia mainitakseni.
Ehkä päädyn kuitenkin juuri nyt, tällä hetkellä, Poul Henningsenin vuonna 1958 suunnittelemaan Artichoke -valaisimeen. Ehkä se ei ole se maailman ihan kaikista kaunein esine, mutta yksi kauneimmista lampuista ainakin. Olen tykännyt siitä jo vuosikymmeniä ja aina haaveillut omistavani sellaisen. Mutta minkä värisen, sitä en osaa päättää.
Pidän siitä, miten se (niinkuin kaikki design-klassikot) sopivat osaksi lähes minkälaista sisutustyyliä tahansa.  Vai mitä sanotte alla olevasta kuvasta?
Itseeni kolahtaa kuitenkin kaikkein eniten mix and match -tyyli, jossa sekoitetaan vanhaa ja uutta, design-klassikoita, Ikeaa, antiikkiakin. Vähän kuten näissä alimmissa kuvissa.
Moni on tainnut jo tämän haasteen tehdä, mutta kokeillaan vielä innostuisivatko Musta ovi, Villa Luova,  Casa Blanco ja Vaaleanpunainen Hirsitalo tästä.


Mukavaa lauan... eikun perjantaita!


Photos:  Copycat Chic, Bonluxat.com, retail.designblog.com, home-reviews.com, thirdfloordesignstudio.blogspot.com, moderndallas.wordpress.com, danish-furniture.com, Pinterest, plastolux.tumblr.com, turbosquid.com

7 kommenttia:

 1. Ihana on valaisin! Ei niinkään sen lamppu ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kyseinen valaisin, keskikokoisena valkoisena. Siitä vuosikausia haaveiltiin ja kun miehelläni tuli 10 v saman yrityksen palveluksessa, hän sai lahjakortin, joka käytettin pesämunana lampun ostossa.

  Muutenkin monta Louis Poulsenin lamppua on meille tullut ja kaikki on kovasti pidettyjä ja uskon että meillä kaikki ovat ikuisia.

  Siitä huolimatta oma valintani oli munatuoli. Ehkä hintalappu tekee siitä mahdottoman hankkia ja siksi se on jatkuvasti vuosi toisensa jälkeen ostoslistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on se! :) Louis Poulsenin kaikki ovat kyllä klassikoita, jotka eivät vanhene ikinä. Satsaamisen arvoisia tosiaan.
   Munatuoli oli kyllä kovana kakkosena (oikeastaan noi kaikki em. tuolit olivat) mutta jostain syystä päädyin nyt tuohon lamppuun. Ja hienohan se onkin. :)
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Kiva kun toteutit haasteen! Ja ooo, mikä valinta! Mahtavia kuvia olit löytänyt siitä eri ympäristöissä! Ottaisin omaanikin kotiin, ehdottomasti :) Hmmmm, heti keksin sille paikankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä Liisa haasteesta, se oli kiva ja hauskan työläs - sitä joutui miettimään! :) Mullakin olisi lampulle paikka, kyllä!
   Aurinkoista viikkoa! :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta. Tätä oli oikeasti mielenkiintoista pohtia! Sain kun sainkin karsittua kaikesta maailman tavarasta sen yhden ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!