sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Liskosynttärit

Meillä vietettiin viime viikolla esikoisen kaverisynttäreitä. Kiva että kotijuhlat vielä kelpasivat, ja tosi kivaa meillä olikin; vierailla, sankarilla ja vanhemmillakin.
Nuorempi tytär aloitti kattamisen nakkaamalla Tine K:n pikkumaljakon keskelle ruokapöytää. Tosi nätti se siinä olikin, mutta näillä synttäreillä ruokapöytä oli varattu askartelulle ja maljakko pääsi koristamaan saarekkeelle katettua herkkupöytää.

Confetista hankitut silkkipaperipallot ripustin (siis teippasin) liesituulettimen sisäpuolelle.

Tuirelta sain kivan idean synttäreiden ohjelmanumeroksi, pehmoliskojen koristelun. Sinellissä olisi ollut koristeltavaksi myös valkoisia, n. 15 cm korkuisia pehmonukkeja, mutta sankari halusi mieluummin liskot. Koristelua varten ostettiin tekstiilitusseja, erilaisia timantti- ja helmitarroja, puisia sydänpyykkipoikia sekä erivärisiä silkkinauhoja ja foliopapereita.


Ruokapöydälle levitin ison valkoisen kertakäyttöpöytäliinan, kasasin askartelutarvikkeet omille muovialustoilleen ja tytöt ryhtyivät hommiin. 

Tyttöjen puuhatessa liskojaan katoin herkkunoutopöydän saarekkeelle, silkkipaperipallojen alle (onko niille muuten jokin nimi, pom-pomeja nämä tällaiset eivät kai ole?). Poppareita, croissantteja, viinirypäleitä, suolatikkuja...  Niin hauskaa liskojen tuunaaminen oli, että syömään sai houkutella pariinkin kertaan.
Kaiken kruunasi jäätelöbaari. Tytär ei halunnut perinteistä kakkua kaverisynttäreilleen, joten ostin erilaisia jäätelöitä, joista mies pyöritteli palloja. Kivat jäätelöpikarit löytyivät nekin Confetista. 

Kukin sai koristella annoksensa miten halusi. Tarjolla oli kermavaahtoa, suklaa- ja toffeekastiketta, erilaisia strösseleitä, Marianne-suklaarouhetta, vaahtokarkkeja, keksejä... Täytekakkua ei kaivannut kukaan.

Herkuttelun jälkeen kaikki jatkoivat taas liskotuunailujaan. Puolitoista tuntia meni kuin siivillä! Sankarilla ja vierailla oli tosi hauskaa ja vanhemmat nauttivat maailman iiseimmistä synttäreistä. Tarjoilut oli helppo ja nopea järjestää, ja liskojen koristelu oli ohjelmanumero vailla vertaa. 
Ja mm. tällaisia niistä tuli!


Kiitokset Tuirelle inspiraatiosta! :)4 kommenttia:

 1. Kuulostaapas kivalta! Tuollaista joitain vähän isompaa puuhastelua olen miettinyt miekin lasten synttäreille, mutten ole vielä päässyt perus-rannekoruista pitemmälle! Hieno idis! Ja silkkipaperipallot ovat tooosi kauniit! :o)
  - Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Liisa! :) helmityöt ovat tietysti aina kivoja, mutta nämä liskokoristelut olivat ainakin näille juhlijoille uusi ja hauska juttu. Ja ne silkkipaprupallot ovat kyllä ihanat, kestävät varmaan monet juhlat. :)

   Poista
 2. Voi miten helpottava postaus! Tuskailen aina lastenjuhlien järjestämisen kanssa, kun minussa ei ole emännän virkaa nimeksikään. Saanen kopioida tämän konseptin sellaisenaan..? :) t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva jos tästä oli apua. Ihan ilman mitään järjestämistä et kemuista selviä, mutta leivontarumbalta ainakin säästyy. Itse olen huomannut aiemmin, että leipomukset eivät lastenjuhlissa edes tee kauppaansa.. :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!