sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vetisiä haaveita pihalle

Onpas hankalaa löytää kuvia puutarhan vesiaiheista. Etsin kaikenlaista inspiroivaa, kasveja, altaita, lähinnä kuitenkin erilaisia puro-/vesiputoustoteutuksia. Mahtipontinen sana tuo "vesiputous" ja hyvin mahtipontisia löydetyt kuvat suurimmaksi osaksi olivatkin. Jos te olette nähneet jossain sellaista tosi simppeliä, esim. betonilaatoista toteutettua, porrasmaista puroa/putousta, niin vinkatkaas.

Ensi viikonloppuna Kevätmessuilla* käynnin jälkeen olen vesiaiheideoiden suhteen varmasti paljon rikkaampi!

 http://twentythreelions.tumblr.com

desiretoinspire.net

number-nineteen.blogspot.com

 Martha Stewart

Charlotte Rowe

Martha Stewart

 tabletonic.com

 Martha Stewart 

*postaus sisältää mainoslinkin

6 kommenttia:

 1. Solisevan veden ääni rentouttaa! Rakensin omaan pihaani pienen vesiaiheen puroineen 12 vuotta sitten. Puro oli valmis paketti (merkkiä en enää muista), joka sisälsi hiekkamaisen pohjamuovin, maahan kaivettavan vesisäiliön, pumpun ja kolme valoa. Se ei ollut suuri, mutta ei ollut pihakaan, ja se toimi moitteettomasti vielä kun myin talon vuosi sitten. Vesiaiheen rakensin itse muovista (2-kertainen) ja päällystin Kekkilän keltaisilla koristekivillä. Ympärille asettelin liuskekiviä peittämään reunat ja vesisäiliön. Pohja ei siis ollut synkän musta, vaan aurinkoisen keltainen. Poistin hiekan talveksi säkkiin, joten oli aika helppohoitoinen. Roskat poistin akvaariokalahaavilla! Paketin valoja en koskaan asentanut, ne olivat aika tyylittömät. Puro oli paras juttu puutarhassani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olipas kiva lukea tekemästäsi purosta, se oli varmasti kivannäköinen. Solisevan veden ääni on kyllä niin ihanan rentouttava. :)

   Poista
 2. Ihana tuo toinen kiuva (desiretoinspire) - sopisi paikkaan kuin paikkaan ja ainakin meidän kivitalon henkeen. Sinne sitten pulahtamaan, kun tulee liian kuuma kesäisen auringon alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä! Sopisi varmasti loistavasti meidän molempien taloihin :) Sulla on kyllä aika kova luotto tulevaan (tuleviin) kesiin; viime kesää jos ajattelee, niin eipä olisi ollut vilukissalle (=mulle) kovin montaa pulahduspäivää ;) Mutta tuleva kesä on pakko olla ilmojen suhteen paaaljon parempi, niin on pakko uskoa!

   Poista
 3. Kyllä varmaan messuilta löytyy :) Viime viikonloppuna oltiin mieheni kanssa Turun Piha & Puutarha-messuilla, ja siellä ainakin oli vesiaiheita esillä :) Noille Kevätmessuille ei valitettavasti kykene irrottautumaan, on varmaan kaikin puolin hyvät messut tulossa. Mekin mietittiin vesiaihetta pihaan, ehkä ihan johonkin luonnonkalliota vasten lorisemaan, kun rinnettä ja kalliota riittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla varmasti on, kovat on ainakin mun odotukset :) Mä en ehtinyt viime viikonloppuna sinne Turun messuille, vähän kyllä harmittaa. Täytyy koluta nämä Hgin messut sitten senkin edestä.

   Vesiaihe kalliota vasten kuulostaa aivan täydelliseltä! Meilläkin se tulevan vesiaiheen paikka on rinteessä, mutta kalliota siinä ei ole. Täytyy siis rakentaa jotain...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!