sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Easy like sunday morning

Ah kevät. Enpä muistanutkaan mikä vaikutus sillä on lapsiin!


Tänään aamuyöllä, päivän alettua hiukan jo valjeta, kömpii esikoinen meidän sänkyyn. Pää jalkopäähän päin, koska niin on kuulemma vähemmän kuuma. Nukutaan jonkin aikaa kolmestaan ihan mukavasti, kunnes tyttö kierähtää sängystä lattialle, pelästyttää omassa kopassaan nukkuneen koiran, joka tassuttelee kynnet napsuttaen olohuoneeseen. Tyttö, joka on tuskin edes herännyt muksahtamiseensa, pujahtaa takaisin peiton alle ja kaikki jatkavat jälleen uniaan.

Pian tämän jälkeen herää nuorempi tytär käymään vessassa, huomaa isosiskonsa ja haluaa hänkin tulla - tottakai - meidän sänkyyn. Hänellekään ei kelpaa keskipaikka (liian kuuma) vaan siihen saa siirtyä äiti.

Menee hetki ja kuopuskin herää. Poika tulee makkariin tyynynsä, muuminsa ja pari muutakin pehmolelua kainalossaan. Hänelle sentään kelpaa keskipaikka mainiosti. Tässä vaiheessa äiti poistuu torkkupeitto kainalossaan kohti sohvaa. Sohvalla nukkuu pitkin pituuttaan Hedda. Äiti siirtää koiraa varovasti lähemmäs selkänojaa, että mahtuu itse viereen pieneen kippura-asentoon. Kuluu viisi minuuttia ja seuraan saapuu nuorempi tytär, käpertyy nojatuoliin ja nukahtaa samantien. Äiti katsoo kelloa; 6.09.Hyvää huomenta vain! Onneksi tällaisia öitä on meillä tosi harvoin (jep, kuuluisat viimeiset sanat). Mutta näin aamuauringon paisteessa, höyryävä kahvikuppi edessä, alkaa aikainen herätys tuntua jo ihan hyvältä. Sunnuntai, kello on vasta yhdeksän, ja olen ehtinyt tehdä jo vaikka mitä. Tästä tulee hieno päivä!Toivottavasti te saatte kuitenkin nukkua vähän pidempään! :)

8 kommenttia:

 1. Hih, ihana postaus! Aikainen lintu totisesti madon nappaa!:)
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totisesti! :) Auringonpaisteista päivää sinne teillekin!

   Poista
 2. Huh, meillä ei onneksi mitään noin pahaa, mutta lapsi on nyt pari viikkoa herännyt jo vähän ennen seiskaa joka aamu - meillä täysin ennenkuulumatonta! (toivomme kaikki, että se olisi joku hyvin nopeasti ohimenevä kausi...) Parsonrusselimme ei onneksi ole muuttanut rytmiään - se tästä vielä puuttuisikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noi usein on vain kausia, jotka saattavat mennä ohi nopeastikin :) Meilläkin yleensä nukutaan ainakin puoli kahdeksaan, ja arkisin tietysti nukuttaisi vielä pidempäänkin. Toivottavasti teilläkin aamut taas pidentyvät ja parson säilyttää nykyisen rytminsä :) Niin se muuten meillä kyllä on: jos lapset nukkuu, niin sitten on koiralla jotain.. :)

   Poista
 3. Hep, meillä herättiin tänään(kin) klo 5:30! Tuntuupahan päivä ainakin pidemmältä & onneksi aurinko paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hep kohtalotoveri! :) Totta, päivä on ainakin paljon pidempi näin. Ja onneksi aurinko paistaa!

   Poista
 4. heei, tuo keltainen juliste kiinnitti huomioni! mistäköhän olet hankkinut sen? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jullari on ostettu Nizzasta Musée Matissen museokaupasta. Olen sittemmin törmännyt tähän samaan jossain nettijulistekaupassakin, en vain enää muista missä.. :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!