sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Rouva Tuuliviiri porrasaatoksissa


Pinnasin juuri joitain päiviä sitten kuvan ihanista portaista. Siis ihanista.
Ja tänään silmiin osuivat nämä.

Ja sitten nämä saman talon ulkoversiot:

Näiden viime päivien kuvalöytöjen myötä olen alkanut taas miettimään meidän portaita. Nehän on siis päällystetty samalla tammiparketilla kuin meidän lattiat muutenkin (parkettia jäi sen verran yli, eli tämä ratkaisu tuli ihan taloudellisista/käytännöllisistä syistä). Ihan kivat ovat, mutta odottavat edelleen niitä askelman etuosaan kiinnitettäviä tammilistoja. Nyt jokainen askelma on edelleen tosi viimeistelemättömän näköinen, koska parketin käsittelemätön reuna oikein hyppää silmille. (No hyppää ja hyppää. Aika matalia hyppyjä on ollut, koska huhtikuusta lähtien ei olla asian eteen tehty vielä mitään.)
Mutta oikeastaan koko ajan ajatus niistä listoista on tuntunut jotenkin vieraalta. Listavapaa olisi ehdottomasti parempi, mutta portaiden nykyiseen versioon sellaiset täytyisi pakosti laittaa.
Leveitä tammi- tai valkoiseksi maalattuja lankkuaskelmia mietittiin, mutta nyt ajatus alkaa jälleen kallistua ihan betonisten portaiden puoleen. Nuo ylimmän kuvan portaat vaan ovat niin kauniit! Betoniportaita ollaan mietittykin pitkin raksamatkaa, portaat -tunnisteen alta löytyy näitä pohdintoja.
Mitenköhän nuo portaat on toteutettu? Itse haluaisin väriksi kyllä hiukan vaaleamman, juuri sellaisen betoninharmaan. Ja sileän silkkisen, tasaisen pinnan. Mutta mitenköhän liukasta tämä on portaissa? Nykyisissä portaissa on se loistava puoli että ne eivät ole liukkaat, yhtään.
Tämä on taas yksi niitä ees-taas-veivattavia juttuja. Mahdetaankohan saada päätöstä aikaan ennen kesälomia, jaa-a.
Mitä sinä tekisit?

Photos: Fantastic Frank.


1 kommentti:

 1. Teija kirjoitti 15.1.2013 klo 00.30
  Hisi, miten upeet noi mustat portaat on!! On kyllä hienot noi ulkoportaatkin, mutta noi mustat vei mun sydämen ♥

  Eikös betoniset portaat voisi pinnoittaa sellaisella aineella, joka poistaa liukkauden? Olikohan sen nimi Non Slip tai joku sinnepäin? Betoninen voi kyllä olla aika viileä jalalle ilman puisia askelmia.

  Mitäs jos portaissa olisikin puiset aseklmat, jotka on käsitelty betonin näköiseksi?

  Mia kirjoitti 15.1.2013 klo 21.40
  Ne on kyllä upeat (kummatkin, mutta sisälle just noi vähän 'käsitellymmät') :)

  Täytyy tutkia löytyykö tollaista Non Slip-ainetta, sehän olisi ihan loistavaa! Viileät sellaiset betoniportaat varmasti ovat, muttamutta... Ja voisikohan tosiaan jotain puuta slammata piiloon ja vetää päälle jonkun betonityyppisen tasoitteen, pysyisiköhän se puun pinnalla? Hyvä idea tuo, täytyy selvitellä.. Kiitti Teija! :)

  Ira Kahlos kirjoitti 15.1.2013 klo 10.36
  Teimme juuri betonitöitä ja voin sanoa, että se sileä, silkkinen on LIUKAS! Ihana idea kyllä nuo betoniset, tykkäsin mustista. :)

  Mia kirjoitti 15.1.2013 klo 21.41
  Tota mä vähän pelkäsinkin, kääk.. :)

  Mrs.K. kirjoitti 15.1.2013 klo 13.17
  Ihania kuvia! Tältä porras-hullulta on turha kysyäkään - mutta tykkään henk.koht. betoniportaista, ehkä siksi koska ne ovat niin minimalistiset. Puuportaatkin kävisivät listattomina, yksinkertaisina.

  ..meillä olen kärsimässä tappiota betoniporras-asiassa, jälleen kerran. Vitsi kun olisin kätevä käsistäni - tekisin ihan itse portaani! ;)

  Mia kirjoitti 15.1.2013 klo 21.44
  Minimalistiset ne pitäisi olla munkin mielestä, ei listoja, ei mitään 'turhaa'.

  Hei, mennään jonnekin betoniporraskurssille ja TEHDÄÄN hitsi vie ne portaat itse. Loppuisi jossittelu ja pohdinta, sitten ne portaat oisi siinä! :)

  Mrs.K. kirjoitti 16.1.2013 klo 14.07
  Oi hurraa! ..rakennuskurssille - näin teet betoniportaat, kurssi 1 :) Käy!

  Mia kirjoitti 16.1.2013 klo 19.25
  Uusi ura betoniportaiden tekijänä, se ois ihan mahtavaa! :D

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!