sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Haluan saunaan!

Kuva: Tulikivi

Ihan kohta on edessä saunasuunnitelmien lukkoonlyöminen ja tarvikkeiden hankinta. Materiaalit on olleet selvillä jo pitkään, nyt ollaan lähinnä tehty suunnitelmiin pientä hienosäätöä.
Meidänkin saunassa on melkein lattiaan saakka ulottuva lasiseinä (kirkasta lasia) ja sen vieressä oikealla puolella ovi, kirkasta lasia sekin.
Saunan lauteet tehdään vaaleista suorista STS-profiilin haapalankuista (vielä raksan alkuaikoina halusin saunaan jättiläistuijaa samalla profiililla, mutta nyt se on alkanut näyttää silmääni vähän liian punertavalta). Samaa STS-profiilista haapapaneelia käytetään myös katossa sekä saunan seinissä. Yhdessä puulajissa pysytään ja muutenkaan lauteissa ei kikkailla. Ei tule aalto- eikä muitakaan kaarevia linjoja, ei vinoon aseteltuja lautoja, tms.
Kollaasin kiuaskuvat: Tulikivi

Puun suhteen on siis selvät sävelet. Enemmän päänvaivaa aiheuttava asia onkin kiuas. Olen niin ihastunut Tulikiven kiukaisiin että en pysty muita enää ajattelemaankaan (mieleen on piirtynyt lähtemättömästi se vanhan kodin seinään ruuvattu leivänpaahdin..). Eikä näissä kiukaissa muuta miinuspuolta varmasti olekaan kuin hinta. Keraaminen Nuoska on ollut suosikkini jo pitkään, mutta varmaan vähän liian kallis. Uudempi ihastukseni on marmorinen Rae, tämä vielä edellistäkin hintavampi.
Pari viikkoa sitten käväisin Tulikiven Bulevardin myymälässä ja löysin uuden kilpailijan näille kahdelle. Sumu on maalattua terästä oleva valkoinen pönttö, edellisiä edullisempi mutta ihan tosi nätti. Kaunis ja ihanan yksinkertainen. Tämä voisi olla vielä näin raksaamisen loppumetreilläkin ehkä mahdollinen.. katsotaan.
Pian postailen teille tarkemmin kylppärinkin suunnitelmista. Huomenna on vielä tarkoitus tsekata läpi muutamat seinämatskuvaihtoehdot.
Leppoisaa perjantai-iltaa!

1 kommentti:

 1. Heli kirjoitti 18.1.2013 klo 22.35
  Näistä vaihtoehdoista itse ottaisin tuon sumun, todella kaunis :)

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.44
  Sumu on kaunis ja ihanan simppeli, mäkin tykkään :) Mutta vähän se alkoi nyt arveluttamaan, kun luin JohannaL:n kommentin tuossa alla...

  jenna kirjoitti 19.1.2013 klo 03.48
  vau :) ja aika ihanat nimet noilla kiukailla :) kylläpä tekkisi mieli saunaan ♥

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.45
  Eikös :) Ja varsinkin nyt näillä pakkasilla olisi ihana päästä saunomaan ihan omaan saunaan.. :)

  Sanna / StuDecor kirjoitti 19.1.2013 klo 08.33
  Teidän saunasta tulee kaunis.

  Mekin pohdittiin silloin haapaa, mutta sen vaaleuden ja pelätyn "likaantumisen" vuoksi unohdettiin... Ja jo muutamaan kertaan olen sitä harmitellut ihaillesani yläkerran kylppärin haapakattoa. "Saunaremontista" ollaan jo leikkisästi puhuttu, toteutetaan sitten kun lapset isommat... Nyt oli tärkeää saada pienille lapsille mahd. iso turvallinen tila saunan keskilauteelle, jotta saunahetket olisi edes jokseenkin rentouttavia ;) muutoin olisin ehdottomasti tollaisen Nuoskan halunnut, mutta turvakaiteiden kanssa se ei olisi päässyt oikeuksiinsa.

  Olisikohan se sitten aamusauna? Jotenkin alkoi kutkuttamaan :)

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.50
  Suunnitelmat ainakin on kauniit, heh :)

  Totta, haapa saattaa kyllä likaantua ja tummua. Me ajateltiin käsitellä se sellaisella vaalealla saunasuojalla, jonka pitäisi suojata ainakin jonkun verran. Toivottavasti saunaremppaa ei jouduta ihan heti tekemään, mutta muuten oltaisiin jo ihan valmiita pieneen pintaremppaan täällä meillä ;) Kuopus juuri vetäisi hienon taideteoksen alakerran käytävän seinälle sinisellä liidulla...

  Voi aamusauna! Me tullaan pian saunakuokkimaan teille koko porukka :) Mikä kiuas teillä muuten olikaan?

  JohannaL kirjoitti 19.1.2013 klo 09.04
  Hei, meillä on tuo sumu kiuas mustana. emme ole olleet siihen tyytyväisiä. Sen lämmitys kestää kauan, n. 1½ tuntia ja koskaan et voi olla varma millaiset löylyt tulee. Jos on liikaa kiviä se ei lämpene kunnolla. Ja valkoiset koristekiet päällä estää myös jotenkin lämpenemisen..Kiuas on niin iso, että sinne menee paljon kiviä, tämä ehkä syy että lämmittäminen kestää kauan.

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.56
  Kiitti Johanna kommentista! Oikeita käyttökokemuksia on aina hyvä kuulla ja tämä taisi vahvistaa ainakin mun miehen mielen, että tätä ei sitten osteta (hän oli jo arvellut samaa ettei se lämpene kunnolla). Mutta voi harmi, että teillä on nyt huonosti lämpiävä kiuas. En tiedä voisiko siitä reklamoidakaan, vaikka ei tuo 1 1/2 h lämmitysaika kyllä ihan normilta kuulosta?

  Kati kirjoitti 19.1.2013 klo 14.01
  Hellurei,
  Mä voisin ottaa jokaisen kiukaan noista -- hienoja kaikki:)
  Terkkuja!!

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.57
  Ovat kyllä niin kauniita, ulkonäkönsä puolesta voisin ottaa noista minkä vaan :)

  sanna kirjoitti 19.1.2013 klo 17.58
  Ottaisin ehdottomasti tuon Rae kiukaan,ihana!pyöreästä en tykkää,Ja pikkukiuas näyttää keittiönkaakelilta.-sanna-

  Mia kirjoitti 19.1.2013 klo 18.58
  Rae olikin tosi upea luonnossa, se marmoripinta on ihan mielettömän kaunis.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!