lauantai 5. tammikuuta 2013

Yksityiskohtia lastenhuoneessa

Muutama detalji nuoremman pikkuneidin huoneesta - sitä en ole tainnut aiemmin esitelläkään?


Täällä asuu himoleikkijä! Japanista tuotu Totoro on yksi lempileluista.Huone on peilikuva isomman tytön huoneesta. Huoneissa on samanlaiset valkoista, maalattua lasia olevat liukuovikaapistot sekä samanlaiset Ikean valkoiset rautasängyt. Ja kuten isommankin tytön huone, on tämäkin vielä jotain toimenpidettä vailla. Huoneet ovat ihan kivat, mutta... jotenkin pliisut.Mitä äiti edellä...

...sitä tytär perässä! Jeesus-teippiä vaan, jos ei muuta siihen hätään löydy. :) Huomaa myös kaapin oven sormenjäljet!

Ajattelinkin maalata yhden pitkän seinän kummastakin huoneesta mustalla liitutaulumaalilla, jos se toisi tilaan ryhtiä. Vielä en ole sitä tehnyt, koska kuulin että liitutaulumaalia ei niin suurella pinta-alalla suositella maalattavan lastenhuoneisiin. Olen yrittänyt selvittää asiaa, mutta mitään tarkkaa informaatiota tästä en ole löytänyt. Tietäisikö joku teistä?

Liitutaulumaalia voi tavallaan tehdä itsekin sekoittamalla laattalaastia tavalliseen maaliin (mm. Martha Stewartilla on tähän ohje, josta CASA-kollegani M mulle vinkkasikin, kiitos <3) mutta se tuntuu kuitenkin vähän työläältä. Seinäpintaa kun täytyisi maalaamisen välillä hioa, jne. Ja silloin huone pitäisi kokonaan tyhjentää kalusteistakin.

Tietysti seinän/seinät voisi maalata tavallisellakin maalilla, mutta liitutaulumaalia tytöt toivovat itsekin. Pohdinta jatkuu.


Pohtikaa te mitä pohditte, mä nukun nyt mun päikkäreitä. Ja systerin sängyssä hyvin nukuttaakin, isomummon virkkaaman peiton päällä.

Mukavaa keskiviikon jatkoa!

EDIT: Tarkennan vielä tuota yo. kysymystäni, eli pohdin liitutaulumaalin mahdollisia terveysvaikutuksia, joiden takia sitä ei suositella isoina pintoina lastenhuoneisiin. Liiduista tuleva sotku on sitten oma lukunsa ;) Mutta jos tiedätte jotain maalin myrkyllisyydestä (?), niin kertokaas!

1 kommentti:


 1. Elina kirjoitti 14.11.2012 klo 15.04
  Heips
  Mä laitoin juuri meille palan liitutaulutarraa keittiöön, sekä tyttöjen yhteiseen leikkihuoneeseen. Tilasin HobbyHallista. Minusta se ajaa asiansa ihan hyvin nyt, kun viitsi alkaa maalata. Saa myös pois, jos alkaa kyllästyttää. Käy kurkkaamassa blogistani.

  Mia kirjoitti 14.11.2012 klo 21.37
  Moikka Elina, täytyykin käydä blogissasi kurkkaamassa! Tarrana se olisi kyllä kätevä, ilman muuta. Mäkin katselin pitkään Ferm Livingin liitutaulutarroja, mutta tulin sitten siihen tulokseen että haluan käsitellä koko seinän jotenkin. Mutta en mä kyllä nyt ihan varma enää olekaan.. :D

  Katja P. kirjoitti 14.11.2012 klo 16.27
  Ihania kuvia! Meiltä löytyy kotoa aika paljon pinta-alaa maalattuna juuri liitutaulumaalilla, mutta itse en kyllä lähtisi lastenhuoneeseen kokonaista seinää maalaamaan ihan käytännön syistä. Olisin halunnut itsekin maalata lastenhuoneeseen koko seinän pitkän liitutaulun, mutta tein kuitenkin seinämaalauksen ja nyt ainoastaan yksi pöytä on maalattuna liitutaulumaalilla. Ja ehkä ihan hyvä niin, koska ne kynät sotkee meillä ainakin ihan jokaisen paikan lastenhuoneesta, jos ei ole tarkkana lasten kanssa ja toisekseen pinta on aika vaikea saada ihan täysin puhtaaksi nopeasti. Mutta jos teidän lapset on siistimpiä kuin meidän, niin en mä ainakaan tiedä miksei niin voisi tehdä :)

  Mia kirjoitti 14.11.2012 klo 21.42
  Kiitti Katja P. ! Liitutaulumaalattu pöytä kuulostaakin hyvältä! Liidut kyllä sotkee, se on totta. Se liitupöly on ihan kauheaa.. :) Eikä meidänkään lapset varmasti siistimpiä ole kuin teidänkään :)

  Itse asiassa sotkua enemmän mietin liitutaulumaalin terveysvaikutuksia, kun kuulin että juuri tämän takia sitä ei saisi suurina pintoina käyttää lastenhuoneessa. Mutta lisätietoa tästä en ole löytänyt. Täytyy jatkaa selvitystä :)

  Anne kirjoitti 14.11.2012 klo 23.30
  Moikka!

  Sinulla ihastuttava blogi.
  Luin pohdintasi liitutaulumaaleista. Maalien tusvallisuudesta ei valitettavasti tietoa, mutta vinkkaan Chalk Ink liitutusseista sottaavien liitujen vaihtoehtona. Toimii myös hyvin kirjoitettaessa lasiin, peiliin ym.
  Tosin varmaan noillakin saapi sotkun aikaan jos keksii piirrellä muualle kuin pitäisi. ;)

  Terkuin

  Anne

  Mia kirjoitti 15.11.2012 klo 08.10
  Kiitos Anne kivasta kommentista ja vinkistä! Täytyypä tsekata nuo liitutussit, sellaisista en ole aiemmin kuullutkaan. Varmasti sottaavat kuitenkin vähemmän kuin ihan perinteiset liidut! ;)

  Minttu kirjoitti 15.11.2012 klo 18.20
  Törmäsin juuri ekaa kertaa blogiisi, tosi kiva! Ihana tuo kori! Mistä sellaisia saa?

  Mia kirjoitti 16.11.2012 klo 12.54
  Kiitti Minttu, kiva kun löysit tänne! :) Kori on TineK:n, näitä löytyy ainakin Nougatista Helsingistä (tosin en ole varma onko tätä kokoa enää, tämä meidän on hankittu jo aika kauan aikaa sitten. Muita kokoja sieltä kyllä löytyy!).

  Manna kirjoitti 15.11.2012 klo 22.13
  Hyvä postaus liitutaulumaalista :)! Meillä ei ihan vielä ajankohtaista raksan loppurutistuksessa, vasta muuton jälkeen kyllä. Yhtenä vaihtarina on, että lasten huoneisiin voisi laittaa, mutta näistä terveysvaikutuksista olisi kiva kuulla lisää! Jään seuraaamaan ;).

  Mia kirjoitti 16.11.2012 klo 12.55
  Moikka Manna, selvitystyö edelleen käynnissä, ei uutta tietoa :) Infoan heti täälläkin jos saan jotain selville. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!