lauantai 5. tammikuuta 2013

TalvitunnelmiaNyt ollaan aikoihin eletty. On lokakuun loppu, enkä ole vielä ehtinyt avata rakasta jouluunvirittäytymisopustani, 'Talvitunnelmia' -kirjaa.
En ennenkuin tänään. Nautiskelin sinisestä hetkestä sytyttämällä viime vuodesta säästyneen joulun tuoksuisen Diptyque -kynttilän ja hakemalla kirjan hyllystä. "Ruokaa, kukkia ja joulun valmistelua", niinkuin alaotsikossakin sanotaan. Ei siis pelkästään reseptejä, vaan myös tarinoita niiden ympäriltä ja ohjeita esimerkiksi talven kukka-asetelmiin, omatekoisiin lahjoihin ja piparkakkutalon koristeluun.
Fanny ja Anna Bergenström on työpari tämän (ja monen muunkin) ihanan kirjan takana. Anna-äiti kirjoittaa ja vastaa resepteistä, ja tytär Fanny ottaa kirjojen kauniit kuvat. Maalaisromanttinen puoleni alkaa aina nostaa päätään Fannyn kuvien myötä! Kuvat ovat niin kauniisti stailattuja (mistä ne löytäväkin ne ihanat astiansa?) ja otettu aina jossain ihanassa lokaatiossa. Fiilistelyyn nämä kirjat ovat ihan parhaita, mutta eivät jää reseptitkään kuvia huonommiksi.
'Talvitunnelmia' alkaa pyhäinpäivästä ja päättyy uuden vuoden juhliin. Monet ohjeista olen ehtinyt kokeilla näiden vuosien aikana kun olen kirjan omistanut (yli kymmenen vuotta, ainakin!), mutta paljon on vielä testattavana.
Kirja on ilmestynyt ekan kerran vuonna 1995, miltä vuodelta ainakin oma opukseni on, ja sen jälkeen siitä on otettu tietääkseni yksi uusintapainos. Tällä hetkellä kirja taitaa olla kaikkialta loppuunmyyty, mutta kirjastoista ja antikvariaateista kannattaa toki kysellä.Lämmittäisinköhän nyt lasillisen glögiä ja jatkaisin selailua...

1 kommentti:


 1. Kati kirjoitti 25.10.2012 klo 07.02
  Moi,

  Tänään on niin viileä aamu, että onpa melkein pakko lämmittää lasillinen glogiä tai ainakin ajatella sitä.. onneksi kohta voi alkaa jouluvalmistelut. Siis minusta on löytymässä jonkunmoinen "jouluhörhö"..enpä olisi uskonut..
  Terkkuja, Kati

  Mia kirjoitti 25.10.2012 klo 09.21
  Hui, tänään näyttää tosi kylmältä ulkona! Olen kotona flunssaisten lasten kanssa ja itsekin flunssainen. Voidaan siis (=pakko olla) lämmitellä takkatulen ääressä koko päivä ulos menemättä :) Mutta olen jo käyttänyt untuvatakkia, Uggeista puhumattakaan :) vaikka pakkasta ei ole tätä päivää ennen tainnut vielä tänä syksynä ollakaan.

  Jouluhörhö olen kyllä minäkin, olen aina ollut! Tykkään siitä tunnelmoinnista minkä voi aloittaa jo lokakuussa, mutta en niinkään jouluhössötyksestä. Siihenhän se aina kuitenkin jossain vaiheessa menee ;)

  Haliterkut sinnekin ja hyvää vointia! Masu on jo iiiso, eikös? :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!