tiistai 14. elokuuta 2012

Terassin laatat

Niinkuin Fb:ssa jo viime perjantaina hehkuttelin, meillä on nyt terassin laatat! Löysimme ne ABL-laatoista, josta olemme hankkineet myös yläkerran kylpyhuoneen lattiamosaiikin.


ABL:ssä oli tosi hyviä tarjouksia ja tarjouslaarista tämäkin löytyi; ulkoklinkkeri kooltaan 30x30 cm. Väriltään aika tarkkaan Pantone Warm Grey 10, lämmin harmaa. Laatta on leikattu eli siinä on suorat reunat ja kivan kivimäinen pinta. Ei tarvinnut sitten kahlata nettikauppoja pidempään, kun sopiva laatta hyvään hintaan löytyi ihan yllättävänkin läheltä. Koko olisi ehkä voinut olla isompikin (30x60 vaikkapa), mutta tässä tapauksessa hinta ratkaisi homman.

Yllä oleva testiyksilö sai eilen seurakseen reilut tuhat kiloa kavereita. Kunhan saadaan vesieristys tehtyä niin päästään laatoittamaan. Timpurimme tuo muuten vesieristysaineet (Mapei) Virosta, jossa ne maksavat suunnilleen puolet Suomeen verrattuna.

Parhaillaan terassilla tehdään ontelolaattojen reunojen viimeistelyjä. Alareuna rapataan ja rappauksen yläpuolelle kiinnitetään pellit. Valmiimman näköistä tulee tälläkin saralla.PS. Via-tyyppisten laattojen ystävät: ABL:stä saa nyt myös vastaavia, aivan todella kauniita sementtilaattoja. Valmistaja on joku hollantilainen, nimi tietysti häipyi heti mielestä. Vähän lisää valikoimaa Suomeen, hienoa.

4 kommenttia:

 1. Tota laatoituksen näkyvää reunaa ei kannata tehdä noin. siistimpiäkin tapoja on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässähän on vaan läntätty muutama laatta vierekkäin ihan mallailtavaksi vaan. Täytyy vielä tutkia tarkemmin miten laatoitus tuohon on paras tehdä. Oisko sulla suosittaa jotain oikein siistiä tapaa? :)

   Poista
 2. Voisin alkaa rakentamaan HETI uudestaan pelkästään noiden laattojen vuoksi! Ihanat!!!
  T,Kati

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!