keskiviikko 1. elokuuta 2012

Maalari maalasi ponttilautoja

Kaikki rakentajat huomio. Muistakaa/yrittäkää ehtiä/yrittäkää jaksaa maalata ponttilautanne (olen oppinut uuden sanan!) niiden ollessa vielä maassa. Säästytte paljolta tuskalta, vaivalta ja himputin epäergonomiselta työasennolta.

Meillä jäi muutama lauta terassin katosta maalaamatta, ja tietysti vielä siitä seinän viereisestä päästä. Ei vaan ehditty silloin maalata samaa tahtia kuin timpurit hommiansa paiskoivat.

Nyt homma oli sitten tehtävä. Vastarapatut, hohtavan valkoiset seinät yritettiin parhaamme mukaan suojata pressuilla mahdollisten maaliroiskeiden varalta. Niin niin, mikäänhän ei selitä sitä, miksemme älynneet maalata lautoja siellä katossa ennen rappausurakan aloittamista. Olisi ollut tuhannesti helpompaa, kun ei olisi tarvinnut jännittää rappauksen tuhoutumista.


Eli kun vihdoin saatiin rappausmuovit pois ikkunoista, kiinnitettiinkin niihin nämä vihreät kaunistukset. Eivät onneksi olleet ikkunoiden edessä kuin muutaman tunnin.

Pressut paikoilleen, kipuaminen huisin korkeille tikkaille ja sutimaan vaan. Kuten monessa muussakin hommassa, tässäkin alkuvalmistelut (=suojapressujen kiinnittäminen) veivät kaikista eniten aikaa. Itse työ sujui yllättävänkin nopeasti, mutta mukavaa se ei ollut. Niskat olivat tovin jumissa ja kättä pakotti ämpärin pitelemisestä.


Mutta nyt on valmista ja lopputulos palkitsee vaivan. Huh. Seuraavaksi pohtimaan pellityksiä. Niistä juttua piakkoin.

2 kommenttia:

 1. Jotenkin hujentavaa kuulla että me ei olla ainoita jotka ei ole tajuttu/ehditty tehdä tuota ajoissa...

  Lopputulos näyttää teillä kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin on tuo maalaus vielä edessä? Jotenkin tosi huojentavaa kuulla myös ettei oltu ainoita mekään ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!