tiistai 7. elokuuta 2012

Ihana tiistai


Ihan tavallinen, harmaa tiistainen päivä. Rakas ystävä piipahti kylään, mukanaan makoisista makoisinta juustokakkua tykötarpeineen. Aurinkokin pilkahti pilven raosta ja naapurin rakennustyömaalla porakone hiljeni hetkeksi.Iltapäivällä kävelin sattumalta Tapiolassa ohi kirjaston poistokirjojen myyntipisteen (kirjastosetä, nuorehko sellainen, seisoi Heikintorin edessä kirjoja kaupitellen) ja haukansilmäni bongasi myyntikärrystä kolme sisustuskirjaa à 50 senttiä. Oi mitä löytöjä! Terence Conranin Keittiökirjaa ja Tricia Guildin opusta olen selaillut vuosien saatossa useitakin kertoja, mutta lastenhuonekirja oli ihan uusi tuttavuus ja inspiroiva sellainen - jo nopean selailun jälkeen.


Herkullisen kakun ja yllärilöytöjen jälkeen lähdin käymään Veikkolan Laattatukussa, ihan varmana siitä että palaan kotiin ulkoterassin laatat kainalossa. Meidän on siis tarkoitus vesieristää terassin lattiat ja tehdä pellitykset sekä ulkolaatoitukset nyt mahdollisimman pian. Laattatoiveena meillä on tumman- tai keskiharmaa, ihan perus-ulkolaatta, kooltaan 30x30 tai 30x60. Mitään kikkailua tässä laatassa ei tarvitse olla (niinkuin ei meidän laatoissa muutenkaan), mutta leikattu reuna ja 'kivimäinen' fiilis olisi tietysti plussaa.

Muutama oikein potentiaalinen laatta löytyikin, Laattatukusta sekä K-raudasta (ainut paikka, mikä ei sulkenut oviaan klo 19) mutta samalla taas huomasin miten hinnoissaan laatat Suomessa ovatkaan. Ja vaikka neliöhinta kuulostaisikin suht. kohtuulliselta, niin sen viidelläkymmenellä kertomisen jälkeen karu totuus taas valkenee. Alakerran eteisen Via-laatathan tilasin Saksasta huomattavasti edullisempaan hintaan kuin mitä ne olisivat Suomessa maksaneet, ja nyt ajattelin selvittää löytyisikö jostain näitä ulkolaattojakin hyvään (parempaan) hintaan. Loppuillan istunkin siis tiiviisti tässä tietokoneen äärellä...

2 kommenttia:

 1. Onpa kerrassaan herkullisen näköistä kakkua!
  Intoa iltaan laattaostoksille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli aivan superhyvää! :)
   Ihan niin onnistunut ei ollut laattaetsintöjen saldo, mutta tänään jatketaan.. :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!