perjantai 24. elokuuta 2012

Healing

Viime viikkoina olen huomannut pientä parannusta rakennuskrapulassani. Olen miettinyt ja suunnitellut alakerran keskeneräistä kylppäriä, saunaa ja kodaria. Innoissani!
Nämä pari kuvaa ovat pyörineet tietokoneen työpöydällä jo varmaan vuoden. Ensimmäisessä kuvassa kiehtoo seinien 'käsittelemättömyys' (kyllähän siinä joku kosteussulku pakosti on) hienostuneeseen, ylelliseenkiin lattiamosaiikkiin yhdistettynä. Ja väriyhdistelmä, valkoista ja harmaata, joka toimii kohdallani aina. Kylppärin(kin) pitää olla ajaton, niin ettei kaakeleita ole pakko alkaa naputella alas viiden vuoden kuluttua laattamuodin muututtua. Ja juuri se ylläolevassa kuvassa mietityttää. Ovatko sementtiseinät vain tämän hetken muotia (asuntomessuistakin päätellen, joilla tämän tyyppisiä kylpyhuoneita taisi näkyä)? Oma sementti-/betoni-innostukseni on perua jo yli kymmenen vuoden takaa, joten ihan hetken huumaa se ei omalla kohdallani ole. Silti?Sama toisessakin kuvassa; kaakelittomuus kiehtoo. Kompromissi voisi olla että tilasta löytyisi sekä laatoitettua että käsittelemätöntä seinää. Niin piti olla yläkerran kylpyhuoneessakin. Emme vain osanneet päättää mikä seinä jätettäisiin laatoittamatta, joten laatoitimme kaikki.

Alkuperäisisten suunnitelmien mukaan alakerran kylpyhuone piti kaakeloida lattiasta kattoon Il Micronin melkein mustilla laatoilla. Sitten huomasimme, että olimme tilanneet kylpyhuoneen ja saunankin ikkunat valkoisilla pokilla. Eli seinämateriaaleissa täytyy mennä vaaleampaan suuntaan.

Pääsisipä jo tekemään. Mutta terassin laatoitukset, pellitykset ja kaivinkonehommat ekaksi.

6 kommenttia:

 1. Tuo kylpyhuoneen betoniseinä on juuri sellainen kuin meille on tulossa kylpytiloihin, jopa lattiaan. Sinne tosiaan laitetaan vedeneriste ensin alle ja pinta käsitellään vielä jollain lakalla tai vahalla jotta siitä tulee vedenpitävä. Meidänkin betoni-innostus on ollut tällä tasolla jo pidemmän aikaa; oltiin jo luopumassa ajatuksesta, mutta löysimme tekijän joka sai vakuuttumaan toteutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tommi, kiitti kommentista. Betonin jälkikäsittelyssä taitaa olla eri koulukuntia; jotkut vahaavat, toiset lakkaavat. Nämä meidän keittiön työtasot (mehiläis-)vahattiin, mutta mahtaisiko se olla riittävän stydi käsittely kylpytiloihin? Mutta kai niitä vahojakin löytyy montaa sorttia, ja kylppärissähän ei tartte olla tarkkana elintarvikenormien kanssa.

   Teidän kylppäristä tulee varmasti hieno. Ja teidän rimakatto, wow! Juuri äsken kävin ihastelemessa sitä.

   Poista
 2. Mieheni ei ole innostunut betoniseinistä vaikka olen niitä hänelle muutaman vuoden markkinoinut. Täytyykin näyttää tuota ylempää kuvaa. Laattoja ei tule seiniin vaan ne maalataan sentäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hö, yritä vaan jatkaa käännytystä :)
   Meillä on keittiössä myös maalatut seinät (kosteuskäsittely alla), ei siis laattoja. Maalipinta on kuitenkin ihan sama kuin muualla huoneissa, juuri senkin takia että keittiö 'sulautuisi' mahd. paljon muuhun olohuonetilaan. Toi ylempi kuva kyllä houkuttaa muakin yhä edelleen, betoniseinää pitäisi johonkin saada.

   Poista
 3. Meillä on tuollaisia laastiseiniä kosteissa tiloissa. Minä ajattelin niin, että sitten kun/jos niihin kyllästyy, on päälle helppo laatoittaa. Siis jos laattoja mielii.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!