tiistai 17. heinäkuuta 2012

To Do


Nyt tulee listaa. Pitkää sellaista.

Ollaan asuttu uudessa kodissa nyt pian kolme kuukautta (kuulostaapa se muuten lyhyeltä ajalta!). Suurimpana muuton jälkeisenä työnä ollaan tehty tietysti sitä ulkoseinien rappausta sekä laiteltu paikoilleen rännejä sun muita sadevesikouruja. Ja se rappaus, se ei ole edelleenkään valmis. Miehet loistavat poissaolollaan. Onhan näillä viime päivien sateillakin tietysti osansa viivästymisessä. Onneksi reipas mieheni on edistänyt sadetakki päällänsä hommia niin pitkälle kuin yksin pystyy.

Sisätiloissa ollaan tehty jotain ihan pieniä juttuja mutta ne kaikki isoimmat odottavat edelleen. Hypätään pidemmittä puheitta suoraan ranskalaisiin viivoihin.

- Metallilistat laattojen ja parketin välistä (keittiössä ja eteisessä). Kaikki muut listat meillä on paikoillaan, näitä lukuunottamatta.

-  Portaiden viimeistely. Portaat on päällystetty samalla tammilankkuparketilla, mitä talossa muuallakin on. Seinien viereisiin reunoihin pitäisi laittaa vielä valkoista sitä jotain silikonia (?) ja askelmien etureunaan tammiset listat.

- Yläkerran kph:n peilin yläpuolen lamppu on kiinnittämättä.

- Kaikki keittiön sokkelit eivät ole vielä paikoillaan (puuttuvat kylmäkalusteseinämältä).

- Takka, se murheenkryyni. Piippua katolla täytyisi pidentää ja täyttää takka uudestaan vedellä (ja ilmata ennen sitä tai sen jälkeen ja vaikka mitä miljoona juttua vielä). Sitten vasta päästäisiin koepolttamaan eli testaamaan mahtaako rakkine edelleen savuttaa. Tuossa kaikessa on ihan hirveä homma, ja kun sitä muutakin tehtävää on niin paljon koko ajan... Näiden toimenpiteiden jälkeen voidaan vasta muurata takalle kuoret (jos se siis toimii) ja se on sitten taas ihan oma juttunsa se.

- Ulko-oven ympärys (sisäpuolelta) täytyy vielä tasoittaa ja maalata. Ja kiinnittää tämän jälkeen vielä yksi lista lattiaan (no niin, eihän ne kaikki siis olekaan paikoillaan! :).

- Alakerran khh, vaatehuone, kph ja sauna. Totaalisen vaiheessa kaikki. Tosin khh:ssa seisoo pesukone, joten sitä kyllä käytetään jo pyykkäyspuuhiin.

- Yläterassin lattian hionta (jossain kohdissa liian korkea) ja päällystys laatoilla. Laatoittaa täytyy myös pihaportaat sekä sisäänkäynnin edusta.

- Piha! Maatyöt, pengerrykset, istutukset... En edes tiedä vielä mitä kaikkea se vaatii.

Huh. Tällaista.


Näistä keskeneräisyyksistä huolimatta täällä on niin ihanaa. Meidän kodissa. Tämä tila (vaikka neliöitä voisi tietysti olla paljon enemmänkin), avaruus ja valoisuus ihastuttaa edelleen koko ajan. Käytännössäkin erittäin hyvin toimiva keittiö, oikeisiin ilmansuuntiin sijoitetut huoneet, kauniit ikkunat, ne lasipariovet, ym. ym. ym. tuottavat iloa joka päivä.

Mutta eihän kukaan luvannutkaan, että rakentaminen olisi mitään nopeaa puuhaa. Suht nopeastihan me päästiin tänne asumaan ja ehkä nyt noiden ulkopuolen töiden valmistuttua saadaan tehtyä joskus nämä sisähommatkin. Hope so.

2 kommenttia:

 1. Moi Mia,
  me ollaan asuttu vuosi ja vielä puuttuu sitä sekä tätä. Silmään pistävimmät ollaan laitettu paikoilleen..joten nou hätä.
  Ihan kiinnostuksesta -- miten ne keittiön betonitasot on kestäneet??:) Mieheni lausui eilen maagiset sanat "sitten kun tehdään seuraava talo...."..
  Terkkuja, Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kati (olen muuten juuri lähdössä postiin jee :))!
   Teillä ainakin näyttää niin valmiilta! Mutta ehkä jos hoitaa noi isoimmat (valitettavasti ne on myös ne aikaavievimmät) eka pois alta ja sitten joskus myöhemmin loput. Kuulostaa hyvältä toimintatavalta :)

   Betonitasot on kestäneet ainakin tähän saakka hienosti. Suunnitelmissa on vielä parafiiniöljytä ne kertaalleen (nyt niissä pari kerrosta mehiläisvahaa). Kannattaa kyllä yrittää sitten "jos.." (meillä on muuten lausuttu noi sanat jo muutamankin kerran!), homma ei ole niin hankalaa kuin voisi luulla.
   Terkkuja ja palaamisiin!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!