tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesäretki

Tänä juhannuksena poikkesin ekaa kertaa paikkaan, jossa olen ajatellut käydä monen monta kertaa; Tertin kartanoon Mikkelissä.

Kuva: Tertin kartano

En osannut arvata, että paikka on noin ihana! Puutarha ja koko kartanon ympäristö on tosi kaunis ja viimeisen päälle hoidettu. Ja kaikesta kartanomaisuudestaan huolimatta myös moderni. Itse kartanossa (jossa toimii ravintola) en edes käynyt, vaan jäin piharakennusten lumoihin. Kesäaikaan pihapiiristä löytyy monta shoppia; on herkkukauppoja (joista saa myös sisustustuotteita, esim. kivoja moderneja ruotsalaisia metallituoleja), puutarhapuotia ja vaatekauppakin (vintagea ja uutta). Ympäriltä löytyy yrttipuutarha, muuripuutarha, ruusuja, jne.

Kuva: Tertin kartano

Kuva: Tertin kartano

Minä menetin sydämeni kahvilapuodille, joka sijaisee vanhassa valkoisessa kivitalossa. Kahvilapuodin pihapiiri on kuin etelä-Ruotsista ja kahvila myös sisäpuolelta aivan ihanasti laitettu.Mieleen tuli enemmänkin joku ihana deli maailmalta, kuin 'tavallinen' kahvila. Istuinryhmiä keskellä tilaa ja niiden ympärillä herkkuja notkuvia tiskejä, pöytiä ja hyllyjä.

Mun kuvat eivät kyllä tee paikalle oikeutta, kannattaa poiketa katsomaan itse - vaikka vähän pidemmältäkin.PS. Miin ihanassa blogissa Pernille Corydon -arvonta 29.6. saakka, käy osallistumassa! 8 kommenttia:

 1. Nami mitä kuvia.. shoppailu vimma heräsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä niin paljon ihanampi paikan päällä kuin näissä räpsäisyissäni!

   Mullakin alkoi sormet oikein syyhyämään, mutta ostin vain ruisleipää ja lakua :)

   Poista
 2. mulla tökkii kone kun ei slöydä Miin linkkiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bikke kun huomasit, nyt linkin pitäisi toimia!

   Poista
 3. Myös minun suosikkeihin kuuluu Tertin kartano: http://modernipuutalo.blogspot.fi/2012/01/sisustustavaralounas.html
  Mekin piipahdimme täällä juhannuksena :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tekin kävitte siellä, olisipa ollut kiva tavata! :) Meidän on pitänyt kurvata Terttiin jo vuosia, mutta nyt vasta tehtiin se. Menen kyllä uudestaankin. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 4. On, se on ihana paikka! Oon joskus työasioissa käväissyt siellä, voin suositella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jotenkin tosi tunnelmallista. Ton keikan jälkeen kurvattiin Visulahteen ja se oli kyllä ihan toisesta maailmasta ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!