maanantai 11. kesäkuuta 2012

Cerise Rouge ja kaverinsa

Sain tänään Ranskasta saakka siemeniä kasvimaatani varten, kummitädin lähettämänä. Kiitos <3


Säilytän kaikkia siemeniäni vielä toistaiseksi ihanassa Tine K:n olkikassissa (jonka sain Nougatin blogitapaamisesta), istuttamaan kun en toviin pääse. Edes terassille ei ole juuri nyt menemistä. 


Saas nähdä, tuleeko näistä kirsikkatomaatin siemenistä yhä paljon satoa kuin tomaatista, jonka sain ystävältäni vapun tienoilla....

Kaikki (pikaisetkin) kuvaussessiot loppuvat aina siihen, että linssiludepoikani huomaa kameran ja rientää pikavauhtia kuvattavaksi. Niin tänäänkin. Leppoisaa maanantai-iltaa sinulle!

8 kommenttia:

 1. Tomaattien esikasvatus pitää aloittaa jo tosi aikaisin keväällä, eli tähän sesonkiin eivät taida enää ehtiä ainakaan satoa tuottamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Molly, kiitos kommentista. Älysin saman illalla; eivät taida nämä siemenet ehtiä satoa tuottamaan ainakaan tänä kesänä. Mulla on jo ruukuissa kasvamassa aika pitkälle ehtineitä tomaatteja, jotka lapset ovat kylväneet keväällä päiväkodissa. Toivotaan niistä yhtä runsasta satoa kuin viime kesänäkin!

   Enpä tiedä ehdinkö kylvämään enää oikein mitään noista kukkasiemenistäkään, täytyy alkaa lueskelemaan pussien tekstejä tarkemmin läpi :)

   Poista
 2. Moi, minäkin kylvin tomaatit vasta muutama viikko sitten. Apua, eivät taida ehtiä tälle kesälle.. :-) Täytyy siis varmaan ostaa jo valmiiksi kasvatettuja.
  Suloinen tuo pieni kuvausassari!
  t. melissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka melissa, taidat olla silti vähän mua edellä tomaattiesi kanssa :) Ai mutta onhan mulla ne lasten kylvämät, onneksi!

   PIkkuassari on suloinen, kiitos, ja vähän liian nopea assaroinnissaan. Mutta minkäs sille voi, kun kamerat on niin kiinnostavia...

   Poista
 3. Hei. Etsin googlesta betonitasoista kuvia. Sinun blogisi pompsahti esiin. Lueskelin joitakin sivuja, mutta en löytänyt olitko missään kirjoituksessa vielä kertonut betonitason valmistus-ohjetta. Tuntuu, että kaikki, jotka ovat sen onnistuneet tekemään, eivät suostu paljastamaan sekoitusohjetta. Paljastaisitko sinä?
  -Jatta-

  VastaaPoista
 4. Moikka Jatta, kiitos kysymyksestä! Meidän ohje ei ainakaan ole salaisuus, koska mitään kummempaa ohjetta ei oikeastaan edes ole :)
  Meidän käyttämä betoni oli siis S30 eli hienorakeista. Tehtiin löysähkö massa (kysyin tähän vielä erikseen mieheltä sekoitussuhdetta, mutta ei osannut sellaista antaa, koska teki sen ihan näppituntumalla) ja annettiin sen seistä n. 10 min. ennen kuin kaadettiin muottiin. Sen jälkeen yritettiin hiertää massa 'paikoilleen' mahd. hyvin ettei jäisi ilmakuplia. Sitten vain pressu päälle ja suihkepullolla suihkuttelua parin viikon ajan ettei taso pääse kuivumaan liian nopeasti.

  Toivottavasti osasin vastata kysymykseesi! Kysy toki vielä lisää, jos joku jäi epäselväksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tuhannesti vastauksesta. Ei muuta kuin betonikauppaan ja sekoittelemaan. Hieman myös pelottaa kestääkö ikean kaapisto tai jalat painon. 62x 186. Ensimmäisen kerran näin betonitason Örebrolaisessa sisustuskaupassa 2009. Siitä asti olen siitä haaveillut. Keittiösi näyttää tosi hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä ja rohkeasti toimeen vaan! :) Minäkin haaveilin betonitasoista varmaan jotain kymmenen vuotta. Ekan kerran näin sellaiset Living etc-lehdessä ja siitä saakka ovat kummitelleet mielessä.

   Onnea urakkaan! Olisi tosi kiva myös kuulla miten tasot onnistuivat. Poikkea kertomaan jos ehdit!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!