torstai 17. toukokuuta 2012

Varsinainen hortonomi

Helatorstai vietettiin maalla. Tongimme varastosta 1 1/2 vuotta säilytyksessä olleita tavaroita ja kyllähän niitä siellä olikin. Paljon sellaista mitä en muistanutkaan. Kannoin varastosta autoon mm. x-määrän ruukkuja. Mihin ihmeeseen mä niitä Bagsacejä enää tarvitsen..? Kotona kiikutin osan ruukuista yläterassille, huomenna olisi tarkoitus hankkia niihin jotain kukkiakin.

Piha on vielä yksi suuri työmaa. Ennen talon rappausta mitään ei kannata istutella, koska rappaamisen (=telineiden purkamisen) jälkeen pihaa vielä muokkaillaan kaivurilla.

En kuitenkaan millään malttanut odottaa siihen asti.


Sain miehen tädiltä nimittäin köynnöshortensioita, ja pakkohan mun oli ne istuttaa. Tontin pohjoisreunassa on louhimisen jälkeen muodostunut matala ja leveä kallioaidanne, jonka päälle olen suunnitellut istuttavani jotain kalliokasveja. Nyt illalla älysin, että siinähän on oiva paikka myös köynnöshortensialle, siinä se voi vapaasti kiemurrella menemään. Ja kalliotahan ei mihinkään kaiveta tai muutenkaan muokkailla, joten siinä se voi jo rauhassa aloitella kasvamistaan vaikka ympärillä tehtäisiin mitä.


Ja kun inspiraatio iskee, ei siinä mikään auta. Pikku Myy-ämpäri ja oranssi hiekkaharava mukanani ryhdyin toimeen (ei siis hajuakaan minne puutarhatarvikkeet on pakattu) ja siinä se hortensia nyt on. Mun eka pihaistutukseni täällä!


15 kommenttia:

 1. Hehheh, ihanat puutarhurin välineet =D Sillä niinhän se on, että kun puutarhakärpänen puraisee, niin multaa pitää päästä tonkimaan HETI, millä tahansa, aseeksi käyvät vaikka rakennekymmet jos ei muuta ole saatavilla =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri niin! Ei sitä malta alkaa etsimään mitään oikeita välineitä, kun muillakin pärjää. Niinkuin esim. rakennekynsillä vallan mainiosti! :D

   Poista
 2. Tosi hyvännäköistä hortensiaa olet saanut, näyttää varmasti kivalta kallion luona jos saat sen viihtymään. Hienot puutarhatyökalut sinulla :) Minäkin joskus kaivelen tyttöjen lapioilla kun oma siniharmaa kuokkani hukkuu pihalle. Olenkin todennut että pitäisi hankkia joku todella kirkkaan värinen kuokka niin ei aina olisi kateissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia näyttää kyllä hyvältä, ja toivottavasti tulee viihtymään tuossa. Tuntuu kyllä, että tuossa paikassa on vähän liian vähän multaa/maata sille, joten ehkäpä siirrän sen myöhemmin kasvamaan tuon kallion juurelle.

   Meillä on varmaan samanlaiset siniharmaat kuokat - enkä ikinä löydä omaani kun sitä tarvitsisin. Täällä uudessa kodissa/pihallakin olen tainnut nähdä sen vilahtavan, eli olen siis tainnut purkaa sen muuttolaatikosta. Mutta tapansa mukaan sitä ei löydy mistään, ei. Joku neon-pinkki ehkä osuisi silmään paremmin? :)

   Poista
 3. Oi, ihanaa kun pääsee istuttelemaan jo kasveja maahan, edes muutaman! Itsekin ajattelin jotain kivikkokasvia kallion päälle, mutta joku köynnöskasvi voisikin olla kiva. Pitää tutkia tuota köynnöshortensiaa enemmän :)
  Ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana tunne päästä kuoputtamaan maata (vaikkakin sitten tuollaisella muovisella hiekkaharavalla :) Kivikkokasveja mäkin aion vielä laittaa, mutta aloitellaan nyt tuolla. Entisen kodin pihalla meillä kasvoi köynnöshortensia aitaa pitkin ja se oli kyllä muutaman vuoden kasvettuaan tosi upea.

   Poista
  2. Ja kiitokset Helena vielä onnitteluista! :)

   Poista
 4. Köynnöshortensiasta on hyvä aloittaa, se on niin kaunis! Olen muuten huomannut, että ampparit tykkäävät rakentaa niihin pesää. Pitäähän amppareillakin olla koti ja köynnös on hankintalistalla meillekin. :)
  Iloisia puutarhaunelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muuten muistankin, että vanhassa kodissa ampparit tosiaankin aina pörräilivät juuri köynnöshortensian ympärillä. Pitäähän niillä ampiaisillakin kyllä koti olla, mutta toivottavasti tällä kertaa pysyisivät vähän kauempana. :) Kaunis se köynnös kyllä on, ja sitten varsinkin kunhan ensin muutaman vuoden kasvaa.

   Ihania puutarhahetkiä sinullekin, tänä viikonloppuna ainakin sää suosii! :)

   Poista
 5. Voih, kyllä täälläkin jo odotellaan, että pääsee sormiaan oman maan multaan työntämään. Sitä ennen pitäisi maalata seinät. :) Oikean valkoisen valinta mietityttää. Millä valkoisella te ootte maalannu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tämä hortensian istuttaminen oli vain kenraaliharjoitus, oikeaa istuttamista ja pihan työstöä kun joutuu vielä tovin odottamaan. Mutta oli se ihanaa ja jotenkin terapeuttista jo tuokin! :)

   Meidän kaikki seinät on maalattu täyshimmeällä puhtaan valkoisella (ei siis maalarinvalkoisella). Helppo valinta :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Wow, kiitos Bella! Tulen kurkkaamaan...

   Poista
 7. Olin suunnitellut ostavani olkkarin parvekkeelle Bagsacin, mutta mitta on liian leveä. Hei, me säästettiin taas :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!