maanantai 7. toukokuuta 2012

Kukkia, kukkia

Puolentoista vuoden puutarhapatoutumia puretaan nyt :) Vaikka pihaa ei vielä pääse laittamaan (ensin täytyy saada paikalle kaivuri), on onneksi terassi. Kukkia alkaa olla joka paikassa, erityisesti hortensioita.Kukan takana pilkottavat verhotkin; valkoisiin puisiin sälekaihtimiinhan mä sitten päädyin - niinkuin jo taannoin arvelinkin.
Betonisiin vekkiruukkuihin istutin laventelia ja nakkasin ruukut olohuoneen lattialle ikkunan eteen.Terassin keittiönpuoleiseen päätyyn on tulossa oma pikku keittiöpuutarhani. Yrttejä, tomaatteja, jne. Ajattelin hankkia Bacsacin säkkejä, joihin istutan näitä isompia. Yrtit ehkäpä isoon valkoiseen ruukkuun, jossa ne motivaatiokämpässäkin viihtyivät. Minttukaan ei sitten pääse valtaamaan alaa liian hurjasti.

Koti alkaa näyttää jo enemmän ja enemmän kodilta, ainakin purettujen laatikoiden osalta. Niitä ei enää ole! Sain kuin sainkin kaikki tavarat mahtumaan nykyisiin kaappeihin, ja sitten kun kodinhoitohuone valmistuu, vapautuu näihin kaappeihin taas enemmän tilaa. Ainut poikkeus on kaksi mustaa valtavaa jätesäkkiä, jotka ovat täynnä mun kenkälaatikoita... Vaatehuonetta odotellessa aion pinota nämä meidän makkarin kaapin päälle. Ovathan ne niin nättejäkin, mitä niitä piilottelemaan :)

Mahtavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Hortensiat ovat niin kauniita ja kesäisiä! Tänä kesänä aion kokeilla yrttitarhaa ensimmäistä kertaa elämässäni. En ole mikään viherpeukalo, joten projekti jännittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina kesäisin (keväisin) hortensiainnostus! Meillä yrttifarmari on lähinnä mun mieheni, eli viherpeukalo en ole minäkään. Sisäkukatkin onnistun aina tappamaan. Mutta innostus on silti kova!

   Poista
 2. Ihanaista pihan kuopsuttelua ja puutarhan laittoa! Meilläkin kuopsutellaan, maatyöt kovassa vauhdissa ja hommat etenee :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, kun vihdoin pääsee pihaa laittamaan. :)
   Ja ihan mahtavaa että teilläkin hommat edistyy noin hienosti, kohta se talokin alkaa nousta!

   Poista
 3. Mä oon niin mummo, että tykkään pelargonioista :) Verenpunaisista. Niitä oli mummolassakin.

  Mistä noi ruukut on, mageet, tahtoo kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen mummeli täällä! Mäkin tykkään pelargonioista, valkoisista riippuvista ja niistä haaleanvaaleanpunaisista Mårbackoista.. Mutta vielä en uskalla niitä ulos laittaa, kesäkuussa vasta. Mummolta opittua :)

   Ruukut on Pop-up Mariesta Krunasta, ne on kyllä makeet!

   Poista
 4. Hortensiat ovat kyllä ihania. laitoin viime vuonna ruukkuihin ja syksyllä istutin ne maahan. Näyttivät selvinneen hengissä. Betoniruukut ovat kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä ikinä uskaltanut istuttaa hortensioita maahan, mutta nyt voisin kyllä kokeilla tulevana syksynä, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 5. Ok, kiitos tiedosta!
  Mä ajattelin laittaa niitä pelakuita tonne meidän partsille, jonne paistaa koko päivän ja illan. Ne kun kuulema kestävät hyvin kuumuutta.
  Mummolta opitut jutut on just hyviä! Sun pitää siirtää tämä tieto myös omalle jälkipolvellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuu on ihana sana! Mummojen sana :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!