sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kalklitir


Bongasin Rouva Jonesilta aivan ihanan, uuden islantilaisen kalkkimaalin, jota tulee pian saamaan Nougatista. Maali (tai itse asiassa jauhe, joka sekoitetaan veteen) on nimeltään Kalklitir. Mielettömän hienoja sävyjä ja aivan upea, himmeä ja eläväinen (muttei liian!) pinta.

Meillä on kaikki seinät ja katot maalattu puhtaan valkoisiksi, mutta välillä olen miettinyt pitäisikö jotain seiniä sittenkin tehostemaalata. Haluan kuitenkin ekaksi päästä asumaan ja fiilistelemään niiden seinien keskelle, katsoa miten huonekalut asettuvat paikoilleen ja pohtia asiaa vasta sitten. Nämä kuvat kyllä houkuttavat aika lailla...

Kuvat lainattu Nougatin blogista.

5 kommenttia:

 1. Mä bongasin kanssa tän ja tykkään! Edellisessä talossa tehtiin pari tehosteseinää Tikkurilan helmiäismaalilla/-lasyyrilla, makkari ja keittiön kaappien taustaseinä, joka muuten näkyy blogissakin, jos kurkkaa "keittiö". Uuteen taloon ruskean sävyt vaihtuu mustaan ja harmaaseen, ja harmaa tehosteseinä tulee varmasti jonnekin. Tikkurilan em.maalit on ihan kivat, mutta tykkään tästä kalkkimaalista sen mattapinnan vuoksi. Mietin jo ko. maalia makkarin sängynpäätyseinän maalaamiseen... no miettiä ehtii, kun maatyöt vasta ovella ;)!

  VastaaPoista
 2. Muakin miellyttää tässä nimenomaan se supermattainen pinta ja se kiva pieni elävyys sekä häiveet joita maalattuun pintaan jää. Ihan kuin jossain kalkitun navetan seinässä :) Mullakin kävi mielessä makkarin päätyseinä, mutta ihan varma en ole kumpi meillä se päätyseinä onkaan, joten.. :)

  Tsemppiä teille maatöihin, mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 3. Käyköhän tämä mille tahansa pinnalle? Ei ollut valmistajan sivut kuin islanniksi, niin sieltä ei oikein selviä .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa valitettavasti sanoa, mutta sisustusliike Nougatissa varmasti osaavat neuvoa, jos sieltä kysäiset. :)

   Poista
 4. Hei, kylläpä on kiva kun pääsette uuteen kotiin kesäksi :) Kannattaa katsoa myös decosin sivut jos tehostepinnat kiinnostaa. Niissä on ihana sametinpehmeä pinta (joka ei kylläkään ole pyyhittävissä..)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!