perjantai 2. maaliskuuta 2012

Uskaltaa!

Muutama kännykällä napattu kuva kaaoksen vallassa olevasta keittiöstä; se alkaa muotoutua!


Pitkien kaappien ylle tulee vielä ylimääräiset kaapit (ylläolevassa kuvassa eivät ole vielä paikoillaan, alemmassa kuvassa niitä on pari), mutta korkeutta riittäisi silti vaikka mihin. Pitäisiköhän sinne hommata vielä yhdet..?Saarekekin jo erottuu.

Arvatkaas mitä ao. kuvassa pressun alla on?Jep, päätettiin uskaltaa!
Vielä viime viikolla mietittiin pitäisikö hommata sittenkin esim. ne valkoiset komposiittitasot, mutta alkuperäinen suunnitelma (itsevaletut betonitasot) vei kuitenkin voiton.

Saapa nähdä mitä tästä tulee. Voihan se olla, että häntä koipien välissä vielä luikitaan sinne komposiittikauppaan...

Vesivaneria, rimoja, silikonia. Talvibetonia. Keskellä aukko tiskialtaalle.

Iloista viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Se ei pelaa joka pelkää :) toivottavasti onnistuu. Joko olette valinneet sisäkaiteet? vai tuleeko nekin samasta paikasta kuin ulkokaiteet. t. "toinen" LUJA rakentaja Espoosta (tavoitteena muutto huhtikuun lopussa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista anonyymi, toivotaan että onnistuu!
   Sisäkaiteet tulevat tod. näköisesti samalta toimittajalta kuin ulkokaiteetkin. Vastausta tarjouspyyntöön taidetaan vielä odotella, täytyykin tarkistaa missä mennään sen kanssa.

   Raksaintoa ja tsemppiä teillekin, ihan samoissa aikatauluissa siis mennään! :)

   Poista
 2. Vaude nostan hattua uskallukselle ja mahtavaa, että olette jo pääseet keittiötä rakentamaan... Meillä yläkerta näyttää suht hyvältä, mutta alakerrassa vielä pientä kaaosta :)

  Ihana aurinko -siitä voimaa ja reipasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sanna! Katsotaan mitä tästä tulee :) Luulen että se muotin tekeminen oli työläin osa. Ja toisen tekeminen on vielä edessä; saarekkeen tason muotti. Sen tekeminen menee ensi viikolle, koska vasta ensi viikolla saapuu kodinkoneet/saarekkeeseen tuleva liesi. Saadaan sitten tarkistettua sen koko ja muoto. Senkin takia on kiire saada keittiö nyt kasaan, että saadaan ne kodinkoneet sitten ensi viikolla heti paikoilleen.

   Kiva että teillä näyttää jo hyvältä! Musta tuntuu, että meillä on nyt kaaosta raksalla joka paikassa, on keittiötä, parkettilaatikkoja, laattoja, jne. jne. joka paikka täynnä! :)

   Ihanaa viikonloppua teille kaikille ja hyvää vointia sulle! :)

   Poista
 3. Mahtavaa, että koitatte valaa tasot itse! :) Siitä mekin haaveiltiin, mutta usko ei riittänyt eikä lopulta jaksaminenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Suvi! Sama meinasi käydä meillekin; ensin meinasi loppua usko ja sitten aika. :) Appiukko nakutteli miehen kanssa tuon muotin ja sitten illan pimeydessä valettiin. Eikä se nyt loppujen lopuksi vaikeata ollut, työlästä vain se muotin mittailu. Toivottavasti kaikki mitat ovat niinkuin pitää ja toivottavasti kuivuneesta tasosta ei sitten paljastu miljoonaa ilmakuplaa.. :)

   Poista
 4. Wau, tsi-betonitasot! Kiinnostavaa, mulla olis tsiljoona kysymystä, mutta jos kysyn nyt vaan muutaman... ;) Oliko teillä ohje noihin? Laitoitteko puun ja betonin väliin jotakin tarttumisen estämiseksi? Mitä betonia käytitte? Pintakäsittelettekö tasot jotenkin? Pitikö betonille tehdä jotain jotta ilmakuplia ei jäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sanna, kiitos kysymyksistä!

   Tässä vastauksia (ajattelinkin tehdä tasoista ihan oman postauksen sitten kun näen miten tasot onnistuivat - vai onnistuivatko ;): Netistä löytyy paljon ohjeita, joista monet ovat keskenään aika erilaisia. Me yhdistelimme eri ohjeita, esim. yhdessä hyvässä ohjeessa ei sanottu mitään tuosta puun ja betonin tarttumisesta, mutta me laitoimme sitten toisen ohjeen mukaan vanerin pintaan vähän rasvaa (viemäriliitoksissa käytettävää, kun muuta ei löytynyt).

   Betonina käytimme talvibetonia suht. nopean kuivumisen takia. Valmiin pinnan aiomme käsitellä joko elintarvikekäyttöön soveltuvalla epoksilakalla tai kivitasoille tarkoitetulla öljyllä.

   Ilmakupla-asia on aika hankala, saapa nähdä miten meillä niiden kanssa käy. Kovasti me valua koputeltiin jne. eli yritettin saada se mahd. tasaiseksi.

   Toivottavasti näistä oli apua! :)

   Poista
 5. Mun käsityöblogissa on kuvia meidän tason valamisesta, se tosin tehtiin rivitalon takapihalla. Siitä rohkaistuneena tulevaan taloomme on tulossa betonista kaikki tasot ja ilmeisesti altaatkin. Kannattaa uskaltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Joska! Täytyykin asap mennä kaivamaan blogiisi, tosi kiva nähdä teidän kuvia tasojen tekemisestä. Mahtavaa kuulla myös että ne onnistui hienosti, se valaa uskoa meillekin! :)

   Poista
  2. Tässä linkki siihen postaukseen: http://joska10.blogspot.com/2008/12/betonitasot.html

   Poista
 6. Laitan tässä betonitasosta kirjavinkin. Malena Skoten kirjasta: "Betoni on kaunista" muistan joskus nähneeni ohjeet betonitason valuun. Samalta kirjoittajalta on ilmestynyt aiemminkin Betoni hauska harrastus, jossa ohjeita muistaakseni pienempiin betonikokeiluihin.

  Tosi kivan näköinen tuosta teidän tasosta kyllä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi! Täytyykin tsekata nuo kirjat. Tuon jälkimmäisen muistankin joskus lainanneeni kaveriltani.

   Poista
 7. Heippa Hedda! :) olisin halunnut tietää onko tasot teillä edelleen käytössä? ja miten te hoiditte raudoituksen?
  omat tasomme olisi tarkoitus valaa ensiviikon aikana :)

  Terkuin Janika

  VastaaPoista
 8. Ja hei vielä yksi kysymys, muistatko yhtään ( siistä nyt on tietysti jo aikaa) että mitä betonia käytitte? valmistaja? ja betonin lujuus luokka?
  Olisin todella todella kiitollinen jos vastaisit, saisin mieheni vielä paremmin vakuuteltua ;)
  Terveisin Janika

  VastaaPoista
 9. Heippa! Täällä ollaan nyt pattitilanteessa betonin hankinnan kanssa, osasitko yhtään auttaa? :D
  Janika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Janika ja ANTEEKSI että olet odottanut vastausta näin superkauan. Jotenkin nää on hautautuneet tänne ikivanhojen postausten alle… Toivottavasti vielä ehtii!!

   Tasot on meillä edelleen käytössä ja ovat ehjät ja hyvännäköiset. Tykätään niistä edelleen! Pintakäsittely ajateltiin uusia tässä ihan piakkoin, 2,5 vuotta tasot on kuitenkin olleet nyt ahkerasti käytössä ja esim. lieden ympäristö on tummunut hieman muita kohtia enemmän.

   Tasojen raudoitus tehtiin ruostumattomasta teräksestä. Betoni oli kuivabetonia S100, muistaakseni Vetonit-merkkistä. Tässä sivuston ihan alhaalla on 'Tunnisteet', josta löydät helposti kaikki blogiin kirjoittamani tasoihin liittyvät jutut, betonitaso-tunnisteen alta.

   Toivottavasti tämä jelppasi. Onnistunutta valua ja tasoja! :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!