lauantai 10. maaliskuuta 2012

Betonitaso sneak peek

Keittiön taso on nostettu oikealle paikalleen, tässä se saa jatkaa kuivumista ennen pintakäsittelyn tekemistä. Näyttää niin hyvältä nyt jo! Olen tosi iloinen, että sittenkin päätettiin kokeilla tehdä tämä. Kyllä se aikakin jostain löytyi, vaikka eka tuntui että niitä muitakin hommia olisi tehtävänä tuhat. Niinkuin olikin/onkin.

Nyt voidaan tehdä muotit myös saarekkeen tasoja varten. Tänään saatiin nimittäin kodinkoneet raksalle eli meillä on nyt tiedossa saarekkeeseen tulevan lieden tarkat mitat. Teen vielä ihan oman postauksen tasojen väsäämisestä sitten kun ne ovat kokonaan valmiit.

Raksalla on tapahtunut tänään paljon muutakin, mm. yläkerran kylppärin laatoitus on aloitettu. Tästä kuvia huomenna.

Leppoisaa lauantai-iltaa!


31 kommenttia:

 1. Voi vitsi, näyttää tosi hyvältä! :) Jee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhien kivitaso!

   Poista
  2. Heh anonyymi, just niin! :) Se on katsos mistä kukakin tykkää, tiedätkös.

   Poista
  3. Anonyymille tiedoksi, että jos betonitasot ottaa niitä valmistavan yrityksen kautta, saattaa niiden hinta kohota jopa korkeammalle kuin kivitasoissa. Ja itsekin tehden ne materiaalit maksaa. Mutta ainahan näitä tyyppejä löytyy, joiden mielestä kivitasot on ne maailman makein juttu.
   Keep up the good work!
   t. toinen anonyymi

   Poista
 2. Vau, on hieno! Sinnikkyys palkitaan. :) Kiva kun laitat ohjettakin! Meillä betonitaso (altaalla) suunnitemissa tehdä itse kylppäriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Laitan ohjetta sitten kun itsellemmekin on selvää miten se tehdään :) Mutta jo tässä vaiheessa voin suositella yrittämään, ei se hankalaa ole.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Katsotaan taitavuus sitten kuivumisen ja kaiken jälkeen.. ;) Mutta alku on ainakin lupaava!

   Poista
 4. Upea! Siis todella! Ja tuossa ikkunan äärellä on kiva tiskailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lisbet! Ikkunan äärellä on varmaan mukava myös putsailla lasiin lentäneitä vesipisaroita.. :D

   Poista
 5. Hieno!! Odotan intona ohjetta!

  VastaaPoista
 6. Onpa kivan näköinen! Myös täällä odotellaan ohjetta mielenkiinnolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Neiti X! Ohjeen pistän heti jakoon, kunhan ollaan tehty tasot kunnialla loppuun saakka. :)

   Poista
 7. Hieno! Tuleeko tuohon joku pinnoite päälle ettei lika ja vesi imeydy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päälle laitetaan joko lakkaa tai öljyä, vielä emme ole ihan varmoja minkä pinnoitteen laitamme. Joku käsittely täytyy jokatapauksessa tehdä; betoni on niin huokoinen materiaali että imee itseensä muuten kaiken. Tason alapuolelle on jo laitettu sellainen Luja-käsittely -tyyppinen kosteussuojajuttu.

   Poista
 8. On hieno, ja ihanaa että onnistui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Tänään ryhdyttiin valamaan sitä toista tasoa, tässähän tuntee itsensä jo ihan konkariksi. :) Myös siinä mielessä, että monta juttua olisi tehnyt jo toisin sen ekan valun kanssa. :)

   Poista
 9. hienolta näyttää! miten valmistitte valumuotin? laitahan ihmeessä vinkkejä ja mitä pitää huomioida tasoa tehtäessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti anonyymi! :) Valumuotti on nakuteltu rimoista ja vesivanerista. Laitan tarkemman ohjeen vähän myöhemmin, itsekin vasta oikeastaan testaillaan mikä on paras tapa näitä väsäillä.

   Poista
 10. Toi on ihan tajuttoman makea!! Erinomainen valinta.

  VastaaPoista
 11. Tuo betonitaso näyttää kyllä mielettömän hyvältä, mutta silti omatekoinen hieman arvelluttaa. Ymmärtääkseni tuo pinta pitää valamisen jälkeen hioa ja käsitellä jollain erikoisaineella vettä ja likaa hylkiväksi ja nimenomaan tämä käsittely nostaa "kaupan hyllyltä" hankitun hinnan taivaisiin. Mielenkiinnolla odotan mihin ratkaisuun te päädyitte.

  Kovasti kuitenkin toivon, että kokeilu onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista, Nuokku! Totta puhut, betoni on tosi huokoinen materiaali, joka imee kaiken itseensä jos sitä ei jotenkin suojata/käsitellä. Me ei olla tuota käsittelyä vielä tehty, koska tason on annettava ekaksi kuivua kunnolla. Ollaan selvitetty paljon noita jälkikäsittelymahdollisuuksia ja myös kuultu lukuisia hyviä vinkkejä ihmisiltä jotka ovat tällaiset jo tehneet. He ovat olleet kyllä käsittelyihinsä ja tasoihinsa oikein tyytyväisiä,ja näiden kokemusten innoittamina mekin uskallettiin kokeilla. Saa nähdä minkälainen meidän taso tulee sitten valmiina olemaan ja minkälaiseksi sen käyttö koetaan. Raportoin kyllä tästä kaikesta sitten. :)

   Poista
 12. Näyttää mielettömän hienolle! Millä mallilla tasot on nyt? Joko olette pintakäsittelleet ne, mitä ainetta käytitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esmeralda! Kaksi tasoa on nyt paikoillaan ja kuivuvat vielä siinä. Kolmas taso odottelee nostoa paikoilleen (tehdään saarekkeen taso kahdessä osassa). N. viikon-parin kuluttua päästään ehkä käsittelemään näiden ekaksi tehtyjen pinnat. Vielä mietitään käsittelyainetta.

   Poista
 13. Tosi hieno taso teillä!! *vihreä kateudesta* Toivottavasti kokonaisuudesta tulee hyvä ja kestävä! Täytyy itsekin kokeilla betonitasoa kunhan ensin saadaan kulutettua nykyinen valkoinen taso. (siihen ei liene kauaa mene) Tai ehkä aloitan vähän pienemmällä projektilla tässä ootellessa kulumista.... :)

  VastaaPoista
 14. Tosi upean näköinen taso!

  Onko ohjetta jo? Millä olette päällystäneet tason?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, summittainen ohje löytyy postauksesta: http://villahedda.blogspot.fi/2012/09/keittion-betonitasot.html

   Sivun alareunasta löytyy kaikki blogini tunnisteet ja klikkaamalla sieltä 'betonitasot'-kohtaa, löydät kaikki em. aiheesta kirjoittamani jutut.

   Poista
 15. Aivan mahtava taso! Tuli inspiraatiota meidänkin perheelle, kiitos...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!