torstai 16. helmikuuta 2012

30 days to go

Tai oikeammin reilut 30. Toiveissa on, ja kyllä se melko todennäköiseltä näyttää, että pystytään irtisanomaan tämä lukaali nyt helmikuussa. Muutto olisi sitten maaliskuun loppuun mennessä. Heippa vaan tämä kämppä, mitä luultavimmin ei tule ikävä.

Muutaman viikon päästä taidetaan tietää ollaanko oltu yhtään realistisia tuon aikataulun kanssa. Aika paljonhan tässä on punnerrettavaa ennen maaliskuun loppua.

Kuten:
- alakerran lastenhuoneiden seinähionnat (lähes valmiit jo)
- smyygien viimeistely alakerrassa
- alakerran katon viimeistely
- alakerran seinien ja katon maalaus (Tähän väliin mainitsen, että kyllähän me sitä alakertaa tässä koko ajan puuhataan yläkerran kanssa, vaikka vielä jokin aika sitten ajattelimme että työstetään ensiksi yläkerta kokonaan valmiiksi. Mutta valmiiksi tehdään nyt alakertakin, lukuunottamatta saunaosaston ja khh:n viimeistelyä.)
- parketti & lattialaatat paikoilleen
- yläkerran kylpyhuoneen laatoitus ja kalusteiden hankkiminen (pöntöt jo löytyy)
- keittiön asentaminen ja betonitasojen valaminen
- takan kuorien muuraaminen (se ei muuten enää savuta, kopkop)
- lattialistojen hankinta ja paikoilleen laitto
- kaapistojen asennus
- loput upotettavat lamput paikoilleen
- sälekaihtimien hankinta (ollaan päädytty puisiin valkoisiin)
- terassin kaiteiden laitto
- sisäportaiden käsijohdin

Yllä olevat eivät ole missään tekojärjestyksessä ja listasta varmasti puuttuu monen monta asiaa. Mutta nämä ainakin ovat vielä ohjelmassa tälle ja ensi kuulle.

 Ja näiden lisäksi tietysti tämä koti pakettiin. Mutta se on kaiken edellä mainitun rinnalla pikku juttu se.

Tällainen käsijohdin (vitsi mikä sana) meidän portaisiin tulee. Ohut teräksinen, mustaksi jauhemaalattu.
Photo via Convoy

16 kommenttia:

 1. Hienoa!!! Täys tohina muuttoon asti ja muutto siinä sivussa ;). Niin se meilläkin meni edellisen talon kanssa ja VillaKoiran kanssa käy varmasti samoin :). Tsempit loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, täysi tohina on kyllä päällä! Teillähän on siitä kohta jo tuplasti kokemusta :) Kiitokset tsempistä, sitä samaa myös sinne!

   Poista
 2. Mielettömän ihana päästä varmasti sisustamaan ja laittamaan uutta kotia! Pikkuruinen mulle-kans-fiilis päällä tällaisella, jolla on ikuinen asuntokuume ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin ihanaa, en vaan millään malttaisi enää odottaa..! Pakko malttaa mielensä vielä tovi ja ostaa vaikka tulppaaneja tänne motivaatiokämppään mieltä piristämään. :)

   Poista
 3. Mahtavuutta!

  Kiitos, tästä saa voimia omaankin raksaamiseen, kun näkee, että kyllä se muuttopäivä siellä jossain häämöttää. Kellä lähempänä, kellä kauempana. Onhan teillä tuossa vielä kuukaudeksi paljon tekemistä, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Laura, on kyllä mahtava fiilis! Mutta samalla koetellaan kärsivällisyyttä aika tavalla, haluaisin sinne asumaan jo heti nyt. Äkkiä tämä raksa-aika on kuitenkin tähän saakka mennyt, ja eihän se kokonaan ohi ole vielä aikoihin.

   Mutta tosi hienosti etenee hommat teilläkin, ei mene kauaa teidänkään muuttoon. Ihanaa. Hurjasti tsemppiä sinnekin!

   Poista
 4. Moi!

  Ihanat käsijohteet, ollaan mietitty saman tyylisiä meillekin (itseasiassa meillä on samat betoniportaat kuin teillä). Porraspinnat käsitellään joko valkoiseksi tai mustaksi, vaikea päätös! Käsijohde ja (kantikkaat) pinnat tulee olemaan mustat. Oletteko päässeet testaamaan tuota käsijohdetta jossain? Joku sanoi meille ettei ohut teräksinen käsijohde olisi hyvän tuntuinen, mutta kun se näyttäisi niin kivalta...!

  Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Siru, kiitos kommentistasi! Ei olla testattu käsijohdetta missään ja voihan tosiaan olla ettei se ole käytössä niin hyväntuntuinen kuin joku paksumpi, mutta ei voi mitään. Tässä nyt kyllä mennään ulkonäkö edellä; ei ne rappuset niin pitkät ole, etteikö sen matkan ajan voisi pitää ohkaisemmastakin kiinni :) Tärkeintä kai on, että ylipäätään saa jostain kiinni.

   Porraspinnat tai niiden askelmat tulee olemaan samaa parkettia kuin talossa muuallakin, muuten valkoiset. Mutta tehdään ne sitten joskus, olkoot betoniset eka. Saattaa kyllä olla että tykätään niistä tuommoisina niin paljon ettei sitten päällystetäkään niitä millään, sehän oli se ykkössuunnitelmakin jossain vaiheessa. Näin ne suunnitelmat elää jatkuvasti ja päättäminen oon vaikeaa, niinkuin sanoitkin. Onneksi joitain juttuja ehtii rauhassa katselemaan ja pohtimaan ennenkuin tarvitsee päättää. :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Mia, olen niin iloinen puolestanne. Etenette upeasti, kaasu pohjassa koko ajan.

  Kuulin ekaa kertaa "käsijohtimen", öööh, suomen kieli on rikas. ;) Tuleeko teille kirkas lasi sinne väliin? Meille on tulossa lasikaide, lopullinen muoto ei ole ihan vielä hahmottunut.

  Vauhdikasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta ihanasta kommentista!

   Suomen kieli on tosiaan rikas.. Puhuin aluksi kaiteesta, tarkoittaen sitä käsijohdinta, mutta johonkin tarjouspyyntöön sitten tarkennettiin termit oikein ;) Kaide mitä ilmeisimmin on se koko systeemi, ne seinämäjutut myös. Meillähän ne on muurattu harkoista ja käsitelty samanlaisiksi valkoisiksi kuin kaikki seinät.

   Lasikaidetta mekin mietittiin aluksi, mutta sitten tajusin miten sitä saisi olla meidän huushollissa aina putsaamassa että näyttäisi hyvältä.. Toisaalta näkyyhän se lika valkoisessakin, oikeastaan jopa paremmin. Mut tällä mennään nyt. Teidän portaista ja kaiteesta tulee varmasti upeat, päädyitte mihin muotoon tahansa :)

   Talviset viikonlopputerkut myös sinne!

   Poista
 6. Kerrassaan hienoa, että muuttopäivä jo lähestyy "uhkaavasti". Jaksuja loppumetreille... siellä se oma koti kohta odottaa!

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos jaksuista, Anne! Oikein ihanaa viikonloppua teille! :)

  VastaaPoista
 8. Hei hani, blogissani on sinulle ylläri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru, kävin katsomassa! :) Täytyykin alkaa miettimään...

   Poista
 9. Olettepas te jo pitkällä, jännityksellä odotan uusia kuvia uudesta kodista! Tuo käsijohde on kyllä todella tyylikäs. Minullakin olisi sinulle haaste, en huomannut että Mii ehti ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta M, näistä tulee aina hyvä mieli! :)
   Yritän ehtiä raksalle pian kuvailemaan, nyt on mennyt perheen sairastellessa monta päivää, etten ole käynyt lähelläkään koko paikkaa... Toivottavasti pian pääsen! Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!