tiistai 31. tammikuuta 2012

Vastaus haasteeseen

Sain ihanaakin ihanimmilta Stockholm by me:n Veeralta ja Oma koti valkoisen Miialta haasteen paljastaa kahdeksan asiaa itsestäni. Kiitos tytöt - tässä tulee! Tosin paljastukset taitavat koskea enemmän raksaprojektiamme, kuin minua itseäni :)

1. Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni ihanassa vanhassa talossa. Talossa, jolla oli sielu ja paljon tarinoita takanaan. Oli ihana kesäaamuisin mennä yöpaidassa pihalle jatkamaan leikkejä, jotka illalla olivat jääneet kesken. Kukat tuoksuivat ja nurmikko oli aamukasteesta märkä. Pihapiiri ja koko talo olivat täynnä jänniä paikkoja, jotka ruokkivat alunperinkin vilkasta mielikuvitusta.

2. Vanhaa taloa myös korjattiin, laajennettiin, ja vaikka mitä koko ajan. Tämän takia ajattelin, että ikinä_en_ryhdy_mihinkään_talonrakennushommiin. Jonkun remontin voin tehdä, mutta siinä olkoon kaikki. Kyllä se koti on helpommalla ihmiselle löydyttävä.

3. Mutta kun ei löytynyt. Vanha koti muuttui tälle katraalle ihan liian pieneksi ja uutta ei sinnikkäistä etsinnöistä huolimatta vaan löytynyt. Reilut puoli vuotta etsittiin aktiivisesti ja joka vaihtoehtoa mietittiin. Palataanko kaupunkiin vai jäädäänkö tänne, missä jo viisi vuotta olimme niin hyvin viihtyneet (ja ihanaahan olisi, jos meidänkin lapset voisivat aamuvarhain tassutella paljain varpain pihalle nappaamaan puusta omenan - hmm, ehkäpä joskus xxx vuoden päästä)..

4. Halusimme ihan pienen tontin, jossa naapurit ovat lähellä. Vanhassa asuinpaikassamme meillä oli ihanat naapurit ja kivaa yhteisöllisyyttä, jota luulen ja toivon että uudestakin paikasta löytyy.

5. Huolimatta pienistä epäilyksistäni rakennusprojekti on sujunut hyvin (tähän saakka, kop kop), eikä ole tuntunut liian rankalta. Vaikka olemmekin vesikattovaiheesta alkaen vastanneet töistä ihan itse. Toki koko perheen yhteinen aika on nyt kortilla, ja nyt tässä vaiheessa huomaa että se alkaa jo ärsyttämään. Muutenkin ilmassa alkaa olla vähän loppusuoraväsymystä tai -tylsistymistä. Mutta ehkä se helpottaa, kunhan saadaan ne samperin seinähionnat joskus tehtyä.

6. Edellisestä huolimatta olemme jo miettineet seuraavan talon rakentamista...

7. Jos nyt voisimme palata vuoden taaksepäin, tekisimme pari asiaa toisin. Ainakin yrittäisimme.

Ensimmäinen on talon korko. Tämä ilmoitettiin Espoon kaupungilta ja kiltisti tyydyimme tähän, vaikka olisimme edes voineet yrittää saada asiaan muutosta. Mutta kukaan ei meille edes sanonut, että tätä voisi kyseenalaistaa, emmekä kokemattomina sellaista itse älynneet ajatella. Vaikka tonttimme on jyrkästi alaspäin laskevalla rinteellä, olisi ehkä kiva että talo olisi siinä kuitenkin vähän korkeammalla. Ja ei suinkaan vähäisimpänä seikkana se, että tällöin emme olisi joutuneet louhimaan niin järkyttäviä määriä kuin nyt jouduimme. Tämä teetti valtavasti lisäkustannuksia, itse louhinnasta tietysti sekä louheen poiskuljetuksesta. Voihan olla, että asia ei olisi muuttunut mihinkään, mutta olisihan sitä kannattanut ainakin yrittää. Siis jos olisi älynnyt ennen kuin oli liian myöhäistä.

Toinen on kattomateriaali. Alunperin taloomme suunniteltiin konesaumattu peltikatto, joka kuitenkin kustannussyistä muutettin myöhemmin huopakatoksi. Kunnes sitten löysimme paikan, josta tällaisen peltikaton olisi saanut tosi hyvään hintaan, mutta silloin oli taas jo liian myöhäistä. Olisi pitänyt taas palata luparumbaan ja Espoon kanssahan mikään tuollainen ei kovin nopeasti suju.

No, näillä nyt mennään, eivätkä nämä nyt enää niin hirmuisilta takaiskuilta tunnu. :)

8. Vanhemmiten olen muuttunut varsinaiseksi kotihiireksi. Tykkään olla kotona; järkkäillä ja sisustaa. Kutsua ystäviä kylään, laittaa hyvää ruokaa ja istua viinilasillisen äärellä pitkään yöhön. Elämän suola tällä hetkellä ovat ystävät, jotka ex tempore piipahtavat raksalle moikkaamaan kesken seinähiomisien, parhautta! <3

Haastenakki napsahtaa eteenpäin seuraaville ihanille ja alati inspiroiville blogeille:
• Suville Valkoiseen Harmajaan
Toukokuun tytölle Hannikselle
Parasta aikaa-blogin Sannalle
Villa Minimalistaan Anulle
Esmeraldalle

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta :-) Meillähän kävi niin, että jouduttiin laskemaan korkoa. Ja se meni vähän överi alas. Mutta noi Espoon raksavalvonnan tyypit on mitä on ja toinen on byrokratia. Ihan syvältä. Meillä upposi myös tuskaisen paljon rahaa maatöihin. Mukaanlukien louhinta ja massanvaihto. Mutta tässäpä nyt ollaan. Itse ei osattu kuin maalata, kovasti paljon kustansi myös duunarit tässä projektissa. Kallista on rakentaminen :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espoossa asioita ei kyllä hoideta helpoimman kautta! :) Rakentaminen on vaan kallista, ei voi muuta sanoa. Ja miten paljon maksaa ne kaikki tylsät jutut, mitä ei myöhemmin edes näe... Mutta kallista se olisi valmiinkin asunnon ostaminen. Kaikki maksaa, ei voi mitään. :) Mutta niin ihanaa että teillä on talo jo valmis, antaa uskoa meillekin!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta :) Täytyypä alkaa pohtimaan asiaa, ei mikään helppo tehtävä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, Sanna! Ei ollut mikään ihan helppo haaste.. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Palailen kunhan saan kotikoneeni huollosta takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä Anu! Jäädään odottelemaan :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!