perjantai 27. tammikuuta 2012

Raksa-news ja verhopohdintaa

Muutamat ovat kyselleet, että miten se meidän projekti oikein etenee. Tässä nopea tilannekatsaus, ilman niitä tylsiä raksakuvia tällä kertaa. :)

Kaikki seinät on tasoitettu, alakertaa myöten. Viime päivät ovat menneet lähinnä seiniä hioessa, paklatessa ja taas hioessa. Huh, loputon suo. Kuten eräälle kommentoijalle vastailin, tuo homma on sellainen jota voisi jatkaa loputtomiin. Ikinä ei varmaan ole tyytyväinen lopputulokseen. Valosta ja valon suunnasta riippuen löytää aina uusia epätasaisuuksia. Nyt päätimme (ainakin hetkeksi) laittaa hommalle stopin ja ryhdymme maalaamaan. Katsotaan minkä verran maali osaltaan seiniä tasoittaa ja sitten vielä korjaillaan, jos jotain on. Loppuun täytyy vielä sanoa, että minun mielestäni (ja mähän olen näissä tosi tarkka! :) seinät on nyt jo tosi hyvät, mutta mies jaksaa niiden kanssa hommata. Anyways, maalaus alkaa nyt viikonloppuna.

Maalaamisen lisäksi ehkä ehditään viikonloppuna aloittelemaan vesieristyksiäkin. Keittiöönhän meille ei tule ollenkaan laattoja, joten Luja-käsittelyt tehdään sinnekin. Tai siis ainakin sinne, en tiedä tehdäänkö ne kylppäreiden jutut jollain eri aineella? :)

Mitäs muuta. Akryylimassat on laitettu katon ja seinien saumakohtiin. Nyt selkeästi tarttisi parin viikon loman, että pystyisi tekemään kunnon puristuksen ja edistämään töitä ihan oikeasti. Ensi kuussa me aiotaan irtisanoa tämä kämppä, oli mikä oli. Kiirettä pitää siis!

Nyt kun laatat on saatu hankittua, olen ryhtynyt pohtimaan verhoja. Aiemmin olin sitä mieltä, että sälekaihtimia uuteen taloon ei hankita (niiden pölynkeräävyyden takia), vaikka tosi paljon niistä tykkäänkin. Niiden sijaan suunnittelin valkoisia rullaverhoja, läpikuultavia ja makuuhuoneisiin peittävämpiä. Nyt luulen kuitenkin, että sälekaihtimet (valkoiset, puiset) on silti parempi ratkaisu meille. Tai en tiedä. Ikkunat ovat isot, maahan saakka ja kaikkialta näkyy meille. Sälekaihtimilla saa kuitenkin vähän enemmän yksityisyyttä, vaikka säleet eivät ihan kiinni olisikaan. Tuntuisi vähän hassulta pimeään vuodenaikaan vetää rullaverhot suoraan kiinni joskus iltapäivällä, jos haluaisi vaan vähän blokata näkyvyyttä. Mitä mieltä te olette? Muuten en ole mikään verhojen ystävä, eli ainoat vaihtoehdot ovat oikeastaan nämä säle- tai rullakaihtimet tai jotkut laskosverhot, vaikka monet pitkät verhot upeita ovatkin.

Alla olevia kuvia kun katsoo, menee vielä enemmän ajatukset sekaisin. Apua.
Photos via Fantastic Frank

13 kommenttia:

 1. Oikeassa kyllä olet, toi seinien tasoittelu ja maalaus on kyllä sellainen homma että siitä varmasti aina löytäisi paranneltavaa! Meillä samat vaiheet menossa, verhojenkin valinta on ajankohtaista. Meilläkin täytyy miettiä tuota peittävyyttä, kun isot ikkunat ja tiheään asuttu asuinalue - vaikkakin talomme on muita naapureita ylempänä silti ekaan kerrokseen näkee. Kiitos kauniista kuvista, selkeytti ainakin mun ajatuksia :) Meille voisi tulla nuo mustat puiset kaihtimet, aikas näyttävän näköiset muuten melko valkoisessa talossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja juttuja siis pähkitään - kiva kun on kohtalotovereita! Juu, ei se tasoittelu mihinkään vielä loppunut. Viikonloppu meni, mutta kyllä tasoitettavaa riittää edelleenkin. No, katto on ainakin maalattu! :)

   Kiva jos löysit verhokuvista ideoita! Mä olen niiden suhteen yhtä ihanan sekaisin edelleen, ehkä luulen kuitenkin että sälekaihtimet oisi se paras ratkaisu..? Ne mustat puiset näyttää kyllä tosi hyviltä!

   Poista
 2. Mulla on menossa samanlainen verhopohdinta. Sälkkäreissä on se kiva puoli, että niitä voi säädellä vähän mielen mukaan, rullaverhot ja muut on sitten vaan joko kiinni tai auki. Ja jotenkin sellainen fiilis, että sälekaihdin suojaa paremmin paahteelta kuin rullaverho (ellei se ole pimentävä), tämä on tosin täysin mutu-tuntuma eikä perustu mihinkään faktaan. Kivoja kuvia olit löytänyt, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, älkääs nyt hötkyiltkö! Viime syksynä törmäsin rullaverhoihin, jotka eivät ole vain auki tai kiinni! Koitin löytää ko. verhot netistä, mutta en millään löytänyt. Muistelisin, että verhot oli Woodnotesin, mutta heidän sivuilta ei ko. verhoa löytynyt. No, mutta... selostuksen jälkeen asiaan :-) Rullaverhon kankaassa oli leveähköjä vaakaraitoja, joista joka toinen oli läpikuultava ja joka toinen peittävä, kangas meni verhossa kaksinkerroin. Kun verhoa rullasi alas sai säätää, että kuinka paljon läpikuultavat raidat oli kohdakkain ja kuinka paljon peittävät. Ei nyt ihan vastaa sälekaihdinta, mutta ei ole kuitenkaan joko-tai. Jostain kaihdin/rullaverhomyymälästä varmaan löytyisi ko. verho!

   Poista
  2. Mä olen miettinyt juuri tuota samaa kuin Sanna, että rullikset on niin joko tai; kiinni tai auki. Mutta täytyy yrittää etsiä tuo mistä kerroit, Laura. Mäkin muistelisin että Woodnotesilla olen jotain tuon tyyppisiä nähnyt, mutta jos sivuilta ei kerran löytynyt... Täytyy varmaan marssia jonnekin verhokauppaan tenttaamaan myyjiä. :)

   Poista
 3. Kauniita inspiraatiokuvia, ja hienoja verhoja niissä kaikissa. Omaa silmääni miellyttävät eniten mustat sälekaihtimet ja niiden vaaleisiin tiloihin luoma upea kontrasti.

  Ihana blogi sinulla muuten, löysin tänne tänään ja liityin heti lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ginger ja kiitos, tosi kiva kun löysit tänne! :)
   Minä tykkään myös niistä mustista puisista sälekaihtimista, näyttävät tosi upeilta.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, viimeisin kuitenkin ainoa omaa tyyliä tavoittava! Suunnittelu on niin ihanaaaaaaaaaaaaaa ja runsaudenpula välillä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin rasittavaa ;)! Hienosti on teillä projekti edennyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisimmässä kuvassa on kyllä niin ihana tunnelma :) Totta puhut, suunnittelu on ihanaa, mutta vaihtoehtojen runsaus tekee siitä kyllä välillä haasteellista... Kyllähän se projektikin etenee - nyt tuntuu vain että tuskallisen hitaasti! :)

   Poista
 5. Monesti mustat tai muuten tummat kaihtimet kuten edellisessä talossa vaalenivat auringon vaikutuksesta tosi rumiksi (edelliset olivat tammen väriset) joten ehkä siitä viisastuneena sälekaihtimiin päätyessä valitsisin mahdollisimman valkoiset/ vaaleat esim. hopeat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kahdessa edellisessä asunnossa sälekaihtimet, ekaksi puiset leveäsäleiset (keski-ruskeat) ja sitten alumiiniset, hopeanväriset. Puisissa ruskeissa kyllä huomasi hiukan vaalentumista (itseasiassa ne puiset kaihtimet ovat meillä käytössä tässä väliaikaiskämpässä ja kyllä huomaa että aurinko on niitä hiukan vaalentanut). Vaikka monet tummat tosi hienon näköisiä ovatkin, luulen että päädymme kuitenkin valkoisiin. Helppo ratkaisu ainakin tuon vaalentumisongelman kannalta! :)

   Poista
 6. Juuri näin, toi verho vs sälekaihtimet -pohdinta on kyllä niin tuttua! Verhot voi olla superkauniita mutta useimmiten aika tyyriitä, tai se on ainakin kokemukseni. Puiset sälekaihtimet taas on mun suuri suosikki, tykkään! /veera
  PS. sain blogiini tunnustuksen jonka laitoin sulle eteenpäin :) http://www.stockholmbyme.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis, Veera! Täytyy käydä kurkkaamassa :)
  Monet pitkät verhot saattaa olla tosi upeita, mutta jotenkin en vaan meille osaisi sellaisia kuvitella. Enemmän kyllä olen tosiaan sälekaihdin-tyyppiä!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!