sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Liukuovipohdintaa

Pikainen päivitys peräti yhden kuvan kera :) Viikonloppu on mennyt hyvin vähällä raksaamisella, mutta ihan kiva, siis tosi kiva välillä näinkin. Tekemättömiä töitä kasaantuu, mutta välillä tarvitaan näitä luppohetkiäkin.

Piha alkaa muotoutua
Perjantaina pihaa kaivettiin uuteen uskoon. Muokkaamista riittää edelleen, mutta ne suuret massat on nyt siirrelty paikoilleen. Pohdittiin tässä, että ehtisiköhän nurmikon vielä kylvää tänä syksynä (eikun talvihan nyt on). Mutta pohdinta jäi sille asteelle, kun juutuimme miettimään tarvitaanko nurmikon allekin joku suojakangas. Ehkä jätämme suosiolla tämän(kin) ensi keväälle, ehdimme ainakin konsultoida puutarhuria aiheesta.

Sisällä on tehty seinien tasoituksia. Alakerran seinäpinnat sekä portaikko alkavat olla valmiita (tyttöjen huoneita lukuunottamatta). Yläkerran molemmat makuuhuoneet valmistuvat myös pian. Kylpyhuoneet vielä odottavat tasoitusta. Alakerran kylppäri on täynnä roinaa ja yläkerran kylppäriin täytyy vielä muurata se suihkuseinämä. Ehkä kohta puoleen päästään hommiin niidenkin osalta.

Viikonloppuna selvittelin myös liukuovikaapistojen hintoja (joita meille tulee mitä todennäköisimmin kaikkiin makuuhuoneisiin). Eteiseen tulee peiliovet, makuuhuoneisiin maalattua valkoista lasia. Kaikki profiilit mahdollisimman ohuina alumiinisina. Oli aika yllättävää, että pelkästään ovet maksavat niin paljon. Kaikki kaappien hyllyt, laatikot, tangot, ym. täytyy hankkia vielä päälle. Ja minä tietysti bongasin oviin heti ne kalleimmat profiilivaihtoehdot, edullisimpaan profiiliin verrattuna hintaero olisi ollut useamman satasen.

Nyt yritän kartoittaa lisää näitä liukuovifirmoja tarjousten pyytämistä varten. Mistä te olette hankkineet liukuovikaapistoja/-ovia? Tuleekohan kuitenkin edullisemmaksi hankkia koko setti (ovet ja sisäpuolen tarvikkeet) kerralla vai kannattaako ottaa osissa? Täytyy käydä vielä Ikeassakin tsekkaamassa heidän liukuovisysteeminsä, vaikuttavat kyllä ihan hyviltä nekin.

Nyt tämä tyttö painuu pehkuihin. Muu perhe jo nukkua tuhisee, mutta minä ja esikoinen (kuuhulluja molemmat) pompimme hereillä. Nyt taitaa kieltämättä alkaa väsyttämään meitäkin, joten ensi kertaan.

Ihanaa alkavaa viikkoa!

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä että edetään aika samoissa! :)

  Meille tulee liukuovet ja muut komerot samasta puusepänliikkeestä mistä keittiökin. Osaan huoneita olin jo päättänyt ottaa Ikean kaapistoja, mutta hoksasin sitten että aika monen kaapiston taustalla menee jotain ilmaistointiputkia, joten pikkufirma saa kaapit joustavammin muokattua sellaisiksi että ne putket saadaan sinne näppärästi piiloon. Sama juttu jos tila muutoinkin on leveydeltään standardimitoista poikkeava.

  VastaaPoista
 2. Kuten myös kuulostaa siltä, että samoissa ajatuksissa ollaan siellä kuin täälläkin.

  Tärkeimpänä mitä itse olen miettinyt liukuovia etsiessä, että alakisko ei kulje maassa -sillä sinne oven ja kiskon väliin menee herkästi kiviä, karvoja erityisesti tuulikaapissa (meillä varsinkin kuin 2 pientä poikaa ja working jack russelin terrieri).

  Ikean liukuovikaapiesta kokemusta vanhasta kodistamme ja ne toimi loistavasti ja alakisko ei kulje maassa ;)

  Itse etsin liukuovea jolla erotetaan pukeutumishuone makuuhuoneestamme ja alakerran kylpyhuoneen suihkutila "pienestä" arkieteisestämme.

  Tuulikaapissa joudun varmasti kääntymään jonkun pienemmän taitajan puoleen kuten Anukin, sillä toisella seinustalla kaappien taakse jää ns. tekninentilamme (maalämpöpumppu, sähkökaappi jne.) ja siihen ei normaalit kaapit pysty.

  Tsemppiä teille molemmille ja jään innolla odottelemaan lisäinfoa mihin kaappeihin päädyitte.

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa moi,
  meille on tulossa kodinhoitohuoneeseen liukuovikaapisto. Mä olen myös mieltynyt maalattuun, valkoiseen lasiin ja yläkantoisiin liukuoviin. Sisuksen pitää olla räätälöity ja siksi olen kääntynyt puusepänliikkeen puoleen.

  VastaaPoista
 4. Vielä piti sanomani, että me harkitsemme liukuovien taakse sellaisia Elfa-hyllyjä/tankoja/koreja tai vastaavia ei siis runkoja ollenkaan... Erityisesti tohon meidän tuulikaappiin johon perusrunkot eivät käy laisinkaan, sillä seinillä kaikenlaista tekniikkaa...

  VastaaPoista
 5. Meillä oli alunperin tarkoitus laittaa kaikkiin huoneisiin liukuovikaapistoja, mutta tarkemmin ajatellen tulimme toisiin ajatuksiin. Meillä on nykyisessä kodissa liukuovet eteisessä ja makuuhuoneessa. Eteisen kaappi on kolmella maitolasiovella, makuuhuoneen kahdella peiliovella. Molemmat ovat n. 2,5m leveitä. Makuuhuoneen liukuovi on käytössä hankala, kun sen takana on vaatehuoneen käynti ja kaksi kaappia ja toiseen toista vaatekaapeista ei pääse kunnolla, kun ovi peittää sen. Kolmella ovella ehkä toimisi. Eteisen liukuovikaapisto on aivan ihana (teetettiin Kirenalla), mutta ei sekään käytännöllisyyden huippu. Jos ovien väliin jää vähänkin jotain, niin ovet eivät liiku. Ja niihin jää, jatkuvasti joku takin helma, lapanen, kaulaliina, kenkä...

  Meille tulee uuteen kotiin liukuovet vain eteiseen ja master bedroomin kylppärin ja vaatehuoneen välille. Muut saavat olla ihan tavallisia kaapinovia, niin ei tarvitse joka päivä manailla toimimattomuutta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! :) Emme ole ehtineet tällä viikolla edistää tätä asiaa ollenkaan, vaikka pitänyt olisi.

  Lastenhuoneisiin mietimme ekaksi ihan tavallisia kaapistoja, mutta luulen että tilan säästämiseksi päädymme liukuoviin ja Ikean sellaisiin, ainakin tyttöjen huoneissa. Pojan huoneessa on kaikenlaisia putkia tulevan kaapiston vieressä, joten siihen tuleva kaapisto täytyy räätälöidä.

  Meidän makuuhuoneen kaapisto on enemmän ehkä sellainen sisäänastuttava (mutta ei kuitenkaan mikään walk-in, valitettavasti :), siihen kävisi varmaan mainiosti sellainen ovi jossa kisko pelkästään ylhäällä.

  Vanhassa kodissamme meillä oli Kirenan ylä- sekä alakiskolliset liukuovet eteisessä ja mielestäni ne oli kyllä ihan kätevät. Toki alakiskoon meni hiekkaa, koirankarvoja, jne. jne. mutta imurilla sen sai ihan suht kätevästi puhtaaksi. Samoin vanhan kotimme makkarin ovena meillä oli aluksi liukuovi, yläkiinnitteinen, mutta se oli niin heiluva, rämisevä ja äänekäs että osaksi myös näistä syistä otimme sen pois. Tämän kokemuksen perusteella tuntuu että nämä kaikki yläkiinnitteiset olisivat samanlaisia, mutta ilmiselvästikään eivät ole? :)

  Täällä siis pohdinta jatkuu. Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Saako udella missä hinnoissa nuo liukukaapistot ovat? Me ollaaan piirretty / ajateltu makkariin ja eteiseen likukaapistoja, mutta en vielä tarjouksia ole kysellyt. Kalliita ne on, mutta kuinka kalliita? :)

  -Juha

  VastaaPoista
 8. Moi Juha! Vastauksia tarjouspyyntöihin odotellaan edelleen, mutta parin-kolmen jo saadun perusteella hinta vaihtelee n. 4000-6000 e välillä. Pyysimme siis tarjousta viidelle kaapistolle sisäratkaisuineen. Aikamoinen haarukka; tismalleen sama tarjouspyyntö kuin lähti kaikkialle! :)

  VastaaPoista
 9. Meille tuli liukuovikomerot ja tilanjako-ovi Kodin Mittakalusteesta (VMK Oy) Varistosta, ja ollaan oltu tyytyväisiä. Hinnat oli edulliset muihin verrattuna, vaikka oli mittatilaustyönä tehty.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä anonyymi, tsekkaamme tämän! :)

  VastaaPoista
 11. En tiedä, onko tämä aihe vielä ajankohtainen? Kommentoin kuitenkin :)

  Meille piti tulla liukuovikaapistoja paljonkin, koska tykkään niiden ulkonäöstä, mutta kiintokalusteita valitessa tuli jotenkin mieleen se, miten hankaliksi ne lopulta koettiin edellisessä kodissa (nyt ollaan siis väliaikaiskodissa. Aina sinne jäi jotain väliin, alas kiskoihin kertyi likaa ja joitain laatikoita ja tavaroita oli hankala saada ylähyllyltä, kun aina jompikumpi liukuovi oli tiellä... Meillä kuitenkaan liukuovia ei tarvitse ottaa tilan takia, koska joka paikassa ovet mahtuvat kyllä avautumaan, eli siinä mielessä ne eivät olleet välttämättömät.

  Topi-keittiöiden myyjän ehdotuksesta päädyttiin sitten ottamaan kaikkiin vaatekokaappeihin ja eteisen kaappeihin matta-valkoisia kaapinovia (Kosketus) pomppusalvoilla, tulee yhtenäinen ilme, kun ei ole vetimiä. Ja on edullinen ratkaisu, mikä tietty on käytännöllisyyden lisäksi tosi kiva... :) Samat ratkaisu tulee komeroiden lisäksi kodinhoitohuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Liisa, kiva kun kommentoit! :) Teidän kaapistot kuulostaa kivoilta ja käytännöllisiltä.

   Totta puhut, liukuovet voivat olla hankalatkin. Meillä kyllä edellisestä kodista on niistä ihan positiivisia kokemuksia. Silti pähkäiltiin pitkään tänne uuteen kotiin liukuovien ja 'tavallisten' kaappien välillä. Liukuoviin sitten päädyttiin. Tällä viikolla niiden pitäisi muuten tulla, jännä nähdä miltä sitten näyttävät! :)

   Poista
  2. No ei ollut sitten enää ihan ajankohtaista... ;)

   Aika pian pääsettekin sitten jo niitä ihailemaan, kiva! Me joudutaan odottamaan vielä kesään asti. :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!