sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vaaleaa, sileää

Eilen nuoremman tyttären synttärikemujen jälkeen piipahdimme raksalla. Tasoittajarouvat olivat olleet päivän hommissa alakerrassa ja mikä ihana muutos siellä odottikaan. Vaaleat, sileät, hienot seinäpinnat! Arkiolkkari ja käytävä oli valmiiksi tasoitettu ja eteinen työn alla. Liikutuin kerrassaan; seinät olivat niin hienon näköiset ja koko tila aivan eri oloinen. Tämä oli taas niitä sarjassa suuria virstanpylväitä - ontelolaattojen, ikkunoiden laiton ja katon ohella.

Yläkerrassa on muurattu edelleen niitä väliseiniä. Melkein valmiita ovat, mutta vielä riittää vähäksi aikaa hommaa niiden kanssa. Tänään iltapäivällä pientä hankaluutta aiheutti myrskyn aikaansaama sähkökatkos, jota ei saatu moneen tuntiin korjattua. Tasoittajarouvat tekivät jonkun aikaa hommia taskulampun valossa (toinen tasoitti, toinen piteli lamppua), mutta työ osoittautui aika hankalaksi siinä määrässä valoa. He tulevat huomenna viimeistelemään eteisen, mikä siis tänään jäi sähkökatkon takia keskeneräiseksi.


Hämäriä ja suttuisia kuvia, mutta mun mielestä silti niin hienoja!Ensi viikolla sisäseinät saadaan toivottavasti valmiiksi. Putkimies on tulossa asentamaan takan (meidän takkammehan on se vesitakka), ehkä pihaakin aletaan muokkaamaan uuteen korkoon. Ja sitten se katon tasoitus, saapa nähdä ehdittäisiinkö aloittamaan sitäkin.

Tänään mieleen hiipi sellainen ajatus, että minkäköhänlainen on se tunne, kun talo on valmis ja vapaa-aikaa yht'äkkiä ihan käsittämättömästi. Niinpä. Sitä odotellessa. :)

3 kommenttia:

 1. Teillä on kuivunut rakenteet hyvin kun jo nyt pääsitte pinnoittamaan. paljonko oli RH luvut lattiassa / seinissä ennen pinnoitusta?

  VastaaPoista
 2. Oooh, hienoja, tasaisia, vaaleita seiniä!! Varmasti on upea tunne, pikkuhiljaa alkaa näyttää enemmän ja enemmän kodilta eikä vaan harkkoilta. Josko meilläkin kohta... :)

  VastaaPoista
 3. Moi anonyymi, aloitimme pinnoituksen alakerran seinistä, jotka ovat olleet valmiina jo pidemmän aikaa. RH-luvut olivat seinissä 70-80.

  Helena, joo nyt alkaa jo tuntua kodilta! Voisin vaan tuijotella ja hivellä seiniä ihan loputtomasti :) Kyllä teilläkin ihan kohta!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!