torstai 17. marraskuuta 2011

Sisäkatto levytetty

Yläkerrassa on nyt kaikki kattolevyt paikoillaan! Toiselta pitkältä sivulta puuttuu kapea soiro, samoin piipun ympäriltä pienet palat, mutta muuten koko katto on tehty. Huomenna voimme palauttaa tätä hommaa varten vuokraamamme levyhissin.

Tässä on jo melkein valmista.

Seuraavaksi ohjelmassa jatkuu sisäseinien muuraus. Olohuoneen päätyseinä on noussut jo jonkin verran, samoin keittiön seinä. Vanhempien makkarin ja kuopuksen huoneen seinät ovat viime viikkoisessa tilassaan; odottavat vesipisteiden valmistumista, jota on tehty samaan aikaan kattolevytyksen kanssa.


Alkuviikosta raksalla kävi sähkömies, joka teki yläkerran sähkötyöt valmiiksi. Katosta riippuvat johtohässäkät ovat siis siistiytyneet jonkun verran.


Tänään olemme pohtineet jos ottaisimme (=löytäisimme) jonkun avuksi katon tasoitustöihin. Niin monet ovat kertoneet tuskailleensa kipsilevyjen tasoituksien kanssa (ja pitkiä aikoja), että avun palkkaaminen alkaa kuulostaa erittäin harkittavalta vaihtoehdolta. Ja kun sitä kaikkea muutakin työtä on kuitenkin ihan riittämiin...

Mitä te suosittelisitte? Selviääkö katon tasoituksesta suht nopeasti itsekin vai onko se niitä hommia, joka kannattaisi suosiolla antaa jonkun toisen tehtäväksi? Vaikeaahan se ei varmasti ole (paitsi ehkä työasennon puolesta), mutta aikaa vievää. No, mietitään...

6 kommenttia:

 1. Ihan lämpimästi suosittelen avun palkkaamista tasoitustöissä. Mies teki yksin meidän talon sisäseinien tasoitukset ja siihen tuhraantui 3-4 viikkoa! Ei ollut kyllä aikaisempaa kokemusta tuollaisesta, joten niiden saumateippien kanssa sai tapella "muutamaan" otteeseen, kun yhtäkään ilmakuplaa ei sinne saanut jäädä. Jos ette niitä saumanauhoja tarvitse, niin sitten ilman muuta kannattaa tehdä itse.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen ammattilaista, siis sellaista tosi ammattilaista :) Minä tein itse, ja se oli seinien tasoittamista vaikeampaa. Nyt voi sitten makailla sohvalla ja katsella aitoa käsityönjälkeä katossa. Oi.

  VastaaPoista
 3. Tuossa hommassa saa ilmeisesti olla melkoisen tarkka siitä kenet palkkaa hommaa tekemään. Työkaverin naapurin talossa oli kuulemma ammattimiehen jäljiltä sennäköinen katto ettei työkaveri ois itselleen ikuna sitä hyväksynyt. Tää naapuri oli eli kai sitä hommia riittää näille huolimattomillekin...

  VastaaPoista
 4. Voi me ollaan pohdittu tätä ihan samaa asiaa! Mielenkiintoista nähdä mihin päädytte...

  VastaaPoista
 5. Me ollaan myös mietitty samaa, asento on niin epäergonominen ja hankala... seinät tehdään ainakin itse, kun saadaan sellainen tasotusruisku lainaan...mutta katsotaan nyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Täytyy nyt katsoa mitä tehdään, kun eihän se vieraan työvoiman palkkaaminen ole kuitenkaan tae mistään, ts. jälki voi ikävimmässä tapauksessa olla sitten sen näköistä mitä ei voi hyväksyä. Varmaan aloitellaan hommaa itse ja katsotaan miten ja millä vauhdilla se lähtee sujumaan. Kerron sitten miten homma etenee! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!