keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Lämpöä ja keittiötä

'Meidän keittiö' löytyi myös Boligmagasinetin sivuilta.

Puhallusvillat on nyt puhallettu ja vaneriovet tiivistetty, taloa voidaan siis alkaa lämmittää. Sähkömies on parhaillaan hommissa ja yläkerran sähkötöiden valmistuttua ryhdymme laittamaan kattoon kipsilevyjä. Nyt on siis kaikki paukut laitettu yläkerran valmistumiseksi ja alakertaa tehdään vain siinä sivussa. Motivaatio alkaa olla aika lopussa tähän motivaatiokämpässä bunkkaamiseen.

Keittiökin on nyt melkein tilattu. Päädyimme Kvikin Manoon, valkoisena ja mattapintaisena. Ihastuin tähän malliin jo vuosi sitten, eikä ihastus mihinkään laantunut vaikka olen matkan varrella pyytänyt suunnitelmia ja tarjouksia muiltakin firmoilta. Olin eilen Kvikillä päivittämässä suunnitelmaamme ja tosi kivalta näyttää.

Meille tulee yksi seinä korkeita kaappeja, muuten vain isoja laatikoita ja alakaappeja. Liesi tulee saarekkeeseen ja liesituulettimeksi Elican Twin. Olemme miettineet dominoliesitasoa, koska tykkäämme valmistaa ruokaa kaasulla. Mutta saa nyt nähdä jaksammeko sitä laittaa, onhan se sitten kuitenkin oma säätönsä kaasupullojen ym. kanssa.

Kuva: Elica
Työtasot olemme suunnitelleet valavamme itse betonista. Onkohan teillä kenelläkään kokemuksia tällaisesta? Mm. ulkomaiset lehdethän ovat näitä valamisohjeita pullollaan, mutta olisi kiinnostava tietää ihan käytännön vinkkejä jos joku teistä on tällaista jo kokeillut. Muutaman testivalun jälkeen olemme huomanneet ainakin sen, että vesivanerista tulee tosi hyvä ja tasainen pinta, joten tästä materiaalista varmaankin teemme muotit.

Alla vielä muutama kuva tulevasta keittiöstämme. Suunnilleen tällaiselta se tulee näyttämään.
11 kommenttia:

 1. Moi,

  Oletko katsonut tämän:
  http://www.ruokapuutarha.fi/blogi/2010/02/02/tee-itse-betoniset-tyotasot-lapivarjatysta-betonista/
  T, Tilda

  VastaaPoista
 2. Linjakasta! Ja säilytystilaa näyttäisi olevan sangen runsaasti.

  Itse olen tehnyt betonista vain pihalaattoja, ja nehän eivät ole hirveän vaikeita toteuttaa. Pitkät ja painavat tasot on varmaan ihan eri juttu. Vesivanerilla saa varmasti hyvän pinnan, mutta mitenkäs mahdolliset upotukset kuten altaat?

  VastaaPoista
 3. Ihan huippua! Suurkiitos vinkistä ja linkistä, Tilda! :)

  VastaaPoista
 4. Anne, kiitos! Säilytystilaa on ihan hienosti, vaikka yläkaappeja ei tulekaan.

  Joo, ne altaat muakin vähän mietityttää. Niillehän täytyy tehdä aukot, huomioida ne siis valuvaiheessa. Muotteja muottien päälle. Saas nähdä miten meidän käy :)

  VastaaPoista
 5. Säilytystilaa on teillä kyllä ihan tarpeeksi! Ei yläkaappeja tarvitse! :) Avaralta näyttää! Kvikiltä tulee meidänkin keittiö! ;)

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihana tuo ensimmäinen kuva!
  Aivan mielettömästi teille tosiaan tulee säilytystilaa, voi hamstrata erilaisia kippoja ja kulhoja :) Keittiöstä tulee varmasti ihana!

  VastaaPoista
 7. Entisessä elämässä tuli remppautettua kolmio Alppilasta, ja siellä meillä oli valkoisia isoja vetolaatikoita (tosin Domukselta) eikä lainkaan yläkaappeja. Tykkäsin siitä avaruudesta, minkä yläkaapittomuus toi avokeittiöön tai olokeittiöön, miten nyt tällaista tahtoo nimittääkään. Mutta toi teidän suunnitelma yhden yläkaappiseinän kanssa näyttää tosi tosi hyvältä ja betoniset tasot ovat takuulla upeat.
  Muistakaa muuten stopparit laatikoihin! Nykyään meillä tässä vuokrakämpässä on stopparittomat laatikot, voi miten kaipaankaan niitä sulavasti ja hitaasti kiinni liukuvia laatikostoja näiden *PANG* sijaan :D

  VastaaPoista
 8. Aivan IHANA!! Ihan minun unelmieni keittiö on teille tulossa...! Meille on tulossa uusi keittiö parin viikon päästä.. olisin halunnut juuri tuollaisen mikä teille on tulossa - yhdelle seinälle pelkkää korkeaa kaapistoa.. yhdelle pelkkää alalaatikostoa ilman yläkaappeja.. ja sitten tuo saareke. Mutta ei onnistunut mitenkään meidän olemassaolevaan pohjaratkaisuun :(

  Millainen välitila teille tulee? Me ei haluta laattoja, eikä lasiakaan.. mutta ei olla vielä keksitty mitä ihmettä sitten laitetaan välitilaan?!

  VastaaPoista
 9. Voi Mia, ihanan kaunista! Kuten tiedät, yläkaapit ovat minullekin absolute no-no (paitsi kodinhoitohuoneessa), ja jo pelkästään siksi tykkään keittiöstänne toooosi paljon. Hyvännäköinen tuo korkeakaappiseinämä, oikein piste i:n päälle. Me emme ole vielä käyneet Kvikissä, vaikka suunnitelmissa se on ollut jo jonkun aikaa. Ovatko ovet kalvopinnoitetut vai maalattua mdf:ää?

  Meillä on käytetty erinäisissä betonimuoteissa, kylläkin isoilla seinä- ja muuripinnoilla, sekä vesivaneria että hienosahattua lautaa, ja vesivanerin pinnasta tulee uskomattoman tasainen ja sileä. Go for it!

  VastaaPoista
 10. Voi miten paljon kivoja kommentteja olette kirjoittaneet! :)

  Bella: Ai tekin otitte Kvikin keittiön? Olen kuullut niistä paljon hyvää, mm. kehuja erittäin hyvästä hinta-laatusuhteesta. Kohta päästään testaamaan itse :)

  Christa, kiitos! :)

  Hanna, kiitos :) Aluksi pelkäsin ettei saada tarpeeksi kaappeja mahtumaan, mutta kyllähän niitä taitaa nyt aika hyvin olla. Ja hyvä että on; olen jonkin sortin astiahullu..

  Jenny: kiitos! Teidän Alppila-keittiö kuulostaa myös tosi kivalta. Isot laatikot vaan on niin kätevät, en halua enää yhtään kaivella kaappien perältä tarvitsemiani tavaroita. Ja ne stopparit tulee niin varmasti. Meilläkään ei niitä nyt ole ja lapset varmaan just sen takia rakastavat paukutella laatikoita minkä ehtivät. Argh :)

  Marja, voi kiitos! On teillekin ihan varmasti tulossa ihana keittiö, en usko mitään muuta :)
  Me aiotaan laittaa seinään/välitilaan vain maalipinta, Luja- tms. käsitelty kosteutta kestäväksi.

  Riitta, kiitos kiitos :) Käykää Kvikissä tsekkaamassa, siellä on monia hyvännäköisiä keittiömalleja. Ja netissähän voi jo selata katalogia (tosi kivasti taitettu ja hienot kuvat) ensi hätään. Kaappien ovet on kalvopinnoitettua mdf:ää. Täytyy toivoa että ovat kuitenkin kestävät, kuulemma ovat. :) Ja vähän jännittää se betonitasojen teko, mutta täytyy ainakin yrittää...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!