perjantai 14. lokakuuta 2011

Talossa on ikkunat


Näiden kuvien myötä kelpaa toivottaa viikonloppuja! Ikkunat ovat nyt paikoillaan (lukuunottamatta porraskuilun kulmasta rikkoutunutta ikkunaa ja ruokahuoneen ovien yläikkunaa, josta puuttuikin vielä apukarmi).

Loppujen lopuksi laitoimme nämä isot ikkunat sittenkin itse; mies veljineen ja teräsvaarit ahkeroivat perjantai-illan kunniaksi. Ei ollut hankalaa, varsinkin kun olimme saaneet hyviä vinkkejä raksalla aiemmin käyneiltä ikkuna-asentajilta. Ikkunoita täytyy vielä säätää ja fiksailla, mutta siellä ne nyt ovat ja loppusäädöt ovat pikku juttuja.

Pariovien yläpuolella olevista pikkuikkunoista puuttuu vielä keskelle tuleva palkki, joka optisesti jatkaa ovien linjaa ylöspäin. Nämä, sekä sen yhden rikkoutuneen ikkunan saamme toivottavasti ensi viikon aikana.Ikkunamme ovat siis Glasierin ikkunat Schücon komposiittikarmeilla. Vinkin ikkunoista saimme naapuriltamme, firma ei ollut meille entuudestaan tuttu. Hankimme tietoa, kävimme katsomassa muutaman referenssikohteen ja vakuutuimme;  ne ovat vastaavia kuin alumiiniset ikkunat, mutta energiatehokkaampia (parempi ilmatiiveys, aurinkoenergian talteenottokyky ja lämmön pitävyys) – tärkeä pointti matalaenergiatalossa. Komposiittimateriaalin ansiosta ne ovat myös pitkäikäisiä, käyttöikä voi olla jopa 50 vuotta.

Ikkunoilla on monta muutakin hyvää puolta; niissä on vain kaksi avattavaa pintaa (hieman helpompi ikkunoiden pesu luvassa!), ikkunat voi avata 'normaalisti' sekä kippaamalla, lisäksi ne eristävät ääntä tehokkaasti.

Tykkään, oikein kovasti. Raksa on taas muuttunut ison askeleen verran enemmän taloksi, meidän uudeksi kodiksi.

PS. Hitsin Blogger. Muuttaa fonttikoon kummallisen pieneksi, enkä saa sitä suurennettua vaikka miten yritän. Toivottavasti näette lukea.

11 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Ikkunat kuulostavat energiatehokkailta ja nimenomaan pitkäikäisiltä! Mukavaa iikonloppua ja työniloa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat ja ihanan isot! Maisemat näkyvät ja valoa riittää. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että, miten reippaita te olette, kun asensitte nuo isotkin ikkunat itse! Teidän talosta tulee niin nätti <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat ikkunat, pitääpä laittaa toimittaja muistiin kun saamme keväällä aloittaa ikkunoiden etsimisen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! :) On kyllä niin hieno tunne kun ikkunat ovat vihdoin siellä missä pitää. En olisi malttanut tänään kotiin (hmm, motivaatiokämppään siis) lähteä, olisin vaan halunnut tuijotella ihania ikkunoita ja fiilistellä. Vaikuttavat muutenkin kaikin puolin erittäin hyviltä!

  Riitta muuten, se apukarmien teko oli kaikista isoin/aikaa vievin juttu. Ikkunoiden asentaminen päinvastoin kävi nopeasti ja helposti, noiden isojenkin. Tarvitaan vaan monta kättä nostamaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Mia, kun kerroit, hyvä tietää! Kun luin teidän ikkunoidenne asentamisesta ja apukarmeista, myönnettävä on oma tyhmyyteni, etten aiemmin ollut kuullutkaan moisista. Näin valistunut rakennuttaja täällä. =D Miestäni lievästi hymyilytti, kun ääneen mietin, mitkä ihmeen apukarmit, tuleeko meille sellaisetkin, siis minne ne tulee. Joopa-joo.

  VastaaPoista
 7. Riitta, en ollut minäkään apukarmeista kuullutkaan vielä pari kuukautta sitten. Kyllä tässä oppii uusia asioita (=sanoja ainakin) päivittäin; lauantaina juuri esittelin tärkeänä ystävälleni meidän patolevyjä - ihan erittäin asiantuntevasti tottakai :)

  VastaaPoista
 8. Onnea ikkunoista! Enpäs edes tiennyt että on tollasia eri suuntiin aukeavia ikkunoita :D Meillä ei suurin osa ikkunoista aukea minnekään, minä en vaan tiedä kuka niitä ulkoapäin pesee, toisesta kerroksesta varsinkin..

  VastaaPoista
 9. Kiitos Helena! On meilläkin näitä aukeamattomia ikkunoita joukossa, saapa tosiaan nähdä miten niiden tokassa kerroksessa olevien sellaisten pesu sitten joskus onnistuu... No, se on sen ajan murhe :)

  VastaaPoista
 10. Hei,

  luulin jo kysyneeni, mutta kysymystä ei näy missään. Eli kenen takka teille tulee? Näyttää hienolta! Muutenkin mielenkiintoinen projekti. :)

  VastaaPoista
 11. Moikka anonyymi, kiitos! :) Takka on Tulituotteen takkasydän, eli sen päälle tullaan verhoilemaan/muuraamaan kuoret. Kyseessä on vesitakka, eli sisällä menee putkisysteemi, joka takkaa lämmitettäessä tuottaa meille lämmintä käyttövettä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!