tiistai 18. lokakuuta 2011

Ruokapöydän tuolit

Me tarvitsemme uudet ruokapöydän tuolit. Ruokapöydänkin pitäisi olla suurempi. Ruokahuoneen 'kalustuksemme' on ostettu kahden aikuisen kotiin jo kohta kymmenen vuotta sitten. Tykkään sekä tuoleista että pöydästämme edelleen, mutta nyt tarvitsemme vähän erilaisia.Tuolimme ovat Ligne Roset'n valkoiset, pehmustetut klaffituolit, jotka palvelivat hienosti aikana ennen lapsia. Nyt nuo pienet tahmatassumme ovat saaneet tuolit täyteen mustikka-, tomaatti-, ym. tahroja ja pehmuste-superlonitkin on kyllästetty maidolla jo aikapäiviä sitten (onneksi eivät vielä haiskahda :). Vaikka päälliset ovatkin irrotettavat ja pestävät, on moninkertainen pesu jo haurastuttanut saumoja ja kutistanut kangasta. Pehmustekin alkaa jo irtoilla liitoksistaan ja vaatisi ainakin jotain nidontaa. Lisäksi pesu (=päällisten irrotus ja takaisin laitto) on aina sellainen operaatio, että olen ihan kyllästynyt sitä enää tekemään.

Onkin siis selvää, että uudet tuolit eivät saa olla kangasta nähneetkään. Kova, helposti puhtaaksi pyyhkäistävä pinta täytyy meidän huushollissa olla.

Alla wishlist, kaikki tuolisuosikkini.


Carl Hansenin Y-tuolia rakastan. Valitettavasti tuo istuinosan punos ei ole meidän käyttöömme paras mahdollinen. Ehkä sitten kun lapset kasvavat...


Vitran DSR Eames tai...... tai Eames DSW. Valkoisena.

Yksi all time favoriteista on tietysti Fritz Hansenin Seiska, valkoisena tämäkin.Kuvat Nest.co.uk – joilla on muuten huomiseen saakka ilmainen toimitus Euroopan alueella. Pitäisiköhän...

6 kommenttia:

 1. Täältähän ne omatkin lempparini löytyvät. <3 Vielä en voi niitä ostaa, vaikka mieli tekisikin, kun kämppä on täynnä katosta lattiaan ja samoin erillinen varasto. =) Teillä on muutto jo aika lähellä, ei muuta kuin shoppailemaan.
  Tämänhetkiset tuolinnekin ovat kyllä kauniit. Ligne Roset'lla on upeita huonekaluja.

  VastaaPoista
 2. Samoja malleja kuolaan minäkin :)
  Nestä'illä taitaa näköjään olla hyviä tarjouksia aina välillä, itsekin jo meinasin laittaa tilauksen pari viikkoa sitten, kun niillä oli joku alekampanja.

  VastaaPoista
 3. Mä haluaisin nuo metallijalkaiset Eamesin tuolit, on vielä tosi hyvä istuakin! Meillä myös ruokaryhmä samoilta ajoilta joten alkaa käydä pieneksi kun ei siihen saa mitään jatko-osia. Mutta jos ostaa uuden pöydän, pitää ostaa uudet tuolit ja se onkin niin iso ja kallis projekti :)Saati sitten että löytäisin sopivat pöydän.

  VastaaPoista
 4. Nuo Eamesin puujalkaiset ovat minusta ihanat. Tuntuu vain, että niitä alkaa löytyä jo tosi monesta kodista.

  Meillä on uudehko ruokailuryhmä, mutta sohvakalusto odottaa uusimista. Kolmen pienen lapsen kanssa ei ole viitsinyt sijoittaa kalustoon, kun tietää, että se ei kauaa pysy hyvännäköisenä. Uuteen kotiin sitten.

  VastaaPoista
 5. Riitta; kiitos! Samoja suosikkeja meillä, näissä tuoleissakin. :) En tilannut vielä, kun en ole saanut tehtyä päätöstä. Mutta ehtiihän tässä, talo kun ei ole vielä lähelläkään valmista. :)

  Anu, olen huomannut saman, täytyy alkaa pitämään Nestiä silmällä vielä tarkemmin :) Vielä en tehnyt tilausta...

  Hanna: Ne metallijalkaiset on tosi kivat. Meillä tosiaan sama juttu, pöytä alkaa käydä jo tosi pieneksi ihan pelkästään meidän omalle porukalle. Ja sitten vieraiden kanssa on aina ihan hurja mahduttaminen! Pitää etsiä vaan, ehkä sopiva pöytä löytyy. :)

  Moi Christa, puujalkaiset on kanssa ihanat. Mä olen miettinyt vähän samaa että ne tuntuu nyt olevan niin 'muodissa', kaikilla alkaa olla niitä. Koskee kyllä oikeastaan noita kaikkia listaamiani (paitsi ehkä Y-tuolia). Mutta ihaniahan ne kaikki ovat, ja montakymmentä vuotta vanhoja klassikoita. Kyllä ne kestää aikaa tästä eteenpäinkin, vaikka niitä paljon alkaakin olla.
  Uuden sohvan minäkin haluaisin, mutta se onkin jo toinen juttu... :D

  VastaaPoista
 6. Mäkin muuten jo kertaalleen päätin että en haua Eameseja kun niitä on nyt niin joka paikassa. Mutta sitten näin ne livenä ja koeistuin.. ja se oli menoa! ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!