tiistai 25. lokakuuta 2011

Fiilistelyä

Huomista kattotarkastusta jännittäessä odotellessa selailin koneelleni kertyneitä, taloprojektia varten kerättyjä fiiliskuvia. Ryhdyin nappailemaan näitä talteen puolisentoista vuotta sitten, kun löysimme pienen tontin plänttimme. Kuvia kertyy koko ajan lisää ja lisää, täytyy varmaan pian hankkia extra-kovalevy pelkästään niitä varten.


Lasipariovista koko juttu oikeastaan lähti. Ekoja kertoja haaveilin niistä jo reilut kymmenen vuotta sitten. Tosin silloin en olisi ikinä kuvitellut rakentavani taloa itse, ei ikinä. Mm. nämä kolme ensimmäistä kuvaa meillä oli mukanamme ensimmäisessä palaverissa arkkitehtimme Sirpan kanssaToive kuuluikin että lasipariovia pitää talossa olla. Nyt niitä on kolmin kappalein. Isä juuri raksalla kommentoikin, että missä etelä-Ranskassa mä luulen asuvani. Mutta eihän haittaa vaikka niitä ei voikaan pitää auki kuin ehkä 1/12 vuodesta; tärkeintä on että ne on.


Lasipariovet piti saada myös ruokahuoneeseen, tällä tavalla. Ovista on käynti itä-eteläpuolen terassille. Terassista tuli L:n muotoinen siksi, että siellä pystyisi nauttimaan myös aamuauringosta (aamukahvit siellä kesällä, voi).


Ja tällainen keittiö, kiitos. Meidän hana tulee kyllä suoraan ikkunan eteen. Mutta ei yläkaappeja eikä kaakeleita, niinkuin ei tässäkään.


Meidän ruokahuone on yhtä ikkunaa, eli tällainen taulukollaasi saa löytää paikkansa muualta, vaikkapa olkkarista tai alakerrasta.


Kirja-, lehti- ja vaatekasoja mulla kertyy joka paikkaan, ihan varmasti uudessa talossakin. Ihan näin boheemi en kyllä ole, mutta aika paljon kuitenkin...


Valoa. Valkoista. Tilaa ja avaruutta. Modernia, mutta kodikasta. Erityylisiä juttuja sopivasti yhdisteltyinä.

Kuvat mm. Trivselhus & Sköna Hem.

6 kommenttia:

 1. Kuin omia toiveitaan lukisi, keittiöajatuksetkin aivan yksi yhteen. Asutkohan sinä osittain mun pääni sisällä? ;D Ihania, upeita kuvia ja tunnelmia, tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 2. Moi Riitta, ehkäpä mä asunkin? ;) Meillä menee maku kyllä hyvin yksiin, tykätään niin samanlaisista jutuista. :)

  VastaaPoista
 3. Meillekin tulee hana ikkunan eteen, vain yksi seinäkaappi, ei laisinkaan kaakeleita. Hieman jännittää, kuinka tila riittää, kun ei ole yläkaappeja, mutta maustepurkit tulevat esiin kyllä avohyllyillä. Ja hana ikkunan edessä..... hu ha hei, kuinkahan usein sitä ikkunaa saa olla sitten pesemässä kysyn ma :D Tulen varmaan kiroamaan koko ratkaisun sinne alimpaan, kunhan päästään nyt ensin muuttamaan.

  VastaaPoista
 4. Mickey, aika samanlaiset keittiöt siis tulossa! Meille tulee yläkaapittomuuden lisäksi korkeita kaappeja ja saarekkeeseen kaapit kahdelle puolelle. Ja ne alakaapit tietty. Täytyy toivoa että säilytystilaa on tarpeeksi... Ja saapa nähdä tosiaan miten se ikkuna hanan takana sitten toimii käytännössä. Varmaan sitä saa olla pesemässä aika usein :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Lasipariovet oli meillekin saatava - vaikka vain yhdet.

  Meille tulee aika samantyylinen keittiö. Laitetaan kyllä yhdelle seinälle yläkaapit, kun musta ne on kuitenkin ihan kätevät. Mutta sellaiset vetimettomat, ihan yksinkertaiset, etteivät hyppää silmille.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Christa! Lasipariovet vaan on niin ihanat :)
  Meillekin tulee vetimettömät valkoiset kaapit, Kvikin Mano't mattapintaisena. Keittiötä ei ole muuten vielä tilattu (vaikka suunnitelmat ovat kyllä onneksi valmiina), apua tässähän saattaa tulla vielä kiire sen kanssa! Aurinkoista viikonloppua teille!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!