lauantai 3. syyskuuta 2011

Villa Hedda harjakorkeudessa


Blogissa on ollut kovin hiljaista vaikka talo nouseekin kuin mikä. Olen palannut töihin kolmen kotona vietetyn vuoden jälkeen ja kaiken lisäksi vielä uuteen työpaikkaan. Paljon on kaikkea uutta omaksuttavaa ja illat töiden jälkeen ovatkin menneet hurjan nopeasti. Lasku on kuitenkin pehmeä(hkö), teen nyt aluksi vain puolikasta viikkoa, eikä pienintä perheenjäsentä tarvitse vielä laittaa päivähoitoon.

Tallinnassa olimme siis käymässä alkuviikosta. Ajelimme rautakaupasta toiseen; Bauhaus, ABC ehitus, Bauhof... Välillä polskimme lasten kanssa kylpylässä ja sitten tyypit taas autoon ja kohti uutta kauppaa. Hyvin jaksoivat mukana. (Keskimmäisestä varsinkin on tullut oikea rautakauppafriikki; Bauhausiin meneminen on aina niitä päivän kohokohtia.)

Tällä reissulla lähinnä tsekkasimme tarjontaa sekä hintoja ja otimme ylös yhteystietoja; tarjouspyynnöt ovatkin pian lähtemässä täältä päästä. Nopeasti katsottuna Tallinnasta kannattaa ostaa esim. Knauf-tasoituslaasteja (60 % halvempaa kuin Suomessa), viemäriratkaisuja, hanoja, wc-pönttöjä... Yhden varsinaisen löydön teimme: kauppa nimeltä Dahl, joka houkutteli meidät luokseen tienvarsimainoksella. Sieltä kannattaisi ostaa mm. Acodrainin suihkukourut, jotka ovat Suomessa n. 2,5 x kalliimpia (yhdenhän jo ostimme täältä, mutta taidamme nyt hakea samanlaisen yläkerran kylppäriinkin), hanat, suihkut, wc-pöntöt... Esim. hansgrohen rainshowerit saa n. 30 % halvemmalla. Laattavalikoima oli aika erilainen kuin täällä, ainakin niissä kaupoissa joissa kävimme, me emme löytäneet sieltä meitä miellyttäviä vaihtoehtoja. Parketit olivat suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Suomessakin.

Loppuun vielä muutama kuva talosta, tältä Villa Hedda näyttää juuri nyt! Maanantaina on viimeinen valu, sen jälkeen alkaa katon laitto.

7 kommenttia:

 1. Uuuu, kylläpä näyttää jo hienolta! Talon ulkomuoto on nyt selvästi näkyvillä. Hienoa! :)

  VastaaPoista
 2. Teillähän on ihan oikea talo, ei pelkkä raksa (kuten meillä =)).

  Kivaa kuulla reissustanne! Ostitteko Dahlista jotain? Suomessa Dahl on ymmärtääkseni tukkuliike, josta ns. tavallinen pientalorakentaja ei voi ostaa. Virossa asia voi tietty olla aivan toinen. Kyllä meidänkin pitää lähteä vastaavalle ekskursiolle.

  VastaaPoista
 3. Vera: Kiitos! Sieltä se talon muoto alkaa pikkuhiljaa paljastumaan, tuntuu kyllä hienolta!

  Riitta: kyllä se on vielä ihan ehta raksa, mutta talokin jo - ei käy kieltäminen:)

  Suomessa Dahl on tukkuliike, mutta tuolta Eestin liikkeestä voi ostaa kuka tahansa. Suosittelen käymään siellä, mm. Duravitin posliineja löytyy hyvillä hinnoilla. Ja esim. tosiaan noissa Acodraineissa hintaero oli niin suuri Suomeen verrattuna, että vähän harmittaa kun ehdittiin ostaa sellainen jo Suomesta...

  VastaaPoista
 4. Kiitos tuosta Dahl-vinkistä!

  Teillä näyttää tosi hienolta, hurjasti olette saaneet aikaan!

  Eikö muuten ole jännä, miten "oikean työpäivän" jälkeen on aivan rättipoikki mutta raksapäivän jälkeen on kuitenkin virtaa vielä muuhunkin. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Mia. Näillä näkymin kurvaamme raksapakumme kanssa marraskuussa Tallinnaan. Jos hyvin käy, vietämme hääpäivän rautakaupoissa ;)

  VastaaPoista
 6. Osmankäämi moi! Kiitos samoin, juuri kommentoin teidän pihasaunapostausta (voi kun meillekin tulisi sellainen!)

  Käykää ihmeessä Dahlissa katsomassa, hinnat olivat tosi ok tänne verrattuna (ja valikoimakin).

  Ja pitää ihan paikkaansa, nytkin olen ihan loppu vain toimistossa istutun päivän jälkeen. Mutta normi raksa- ja lastenperässäjuoksupäivän jälkeen virtaa riittää silti vaikka miten.. kummallista!

  Riitta; ei kestä! Tallinnahan onkin oiva paikka viettää hääpäivää. Varsinkin, jos malttaa käydä muuallakin kuin vain rautakaupoissa. ;)

  VastaaPoista
 7. Teillähän alkaa näyttää jo talolta :) Minäkin ehdottelin miehelle että käytäisiin Tallinnasta hankkimassa kaikenlaista raksatarviketta mutta eipä tuntunut aika riittävän.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!