lauantai 10. syyskuuta 2011

Tuolit katolle

Raksalla oli tänään ratsastuskilpailutkin.

Äsh. Viimeiset valut on kunnialla tehty, mutta siinä sitä sitten ollaankin. Timpuri ilmoitti palaavansa meidän työmaallemme vasta parin viikon päästä. Hänen kanssaan oli sovittu, että 'runkourakka valmiiksi', sen jälkeen hän tekee toisella työmaallaan jonkun homman loppuun. No, tämä toinen homma viekin näköjään näin paljon aikaa. Mikä tarkoittaa sitä, että meille ei tule kahteen viikkoon kattoa. Eikä näin ollen myös yläkerran lattiavalua, sisäseiniä, ym. ym. Hommat siis seisovat, mikä on ihan pirun turhauttavaa.

Joulun koko ajan lähestyessä meillä ei kuitenkaan ole varaa pitää kahden viikon taukoa (kahden viikon päästähän on lähes lokakuu!), vaan päätimme tarttua työhön itse. Aluksi mietimme, että saakohan noita kattotuoleja käsivoimin mihinkään liikkumaan, mutta kyllä ne liikkuvat. Mies, miehen veli ja teräsvaari ovat koko päivän siirtäneet niitä terassilta sisäpuolelle ja maalanneet näkyviin jäävät osat. Huomenna ne on tarkoitus nostaa katolle (hmm, kysy vain miten, itse en ole ihan vakuuttunut tästä vaikka luottamus onkin kova :) ja virittää niiden päälle joku pressusysteemi. Ja ehkä, ehkä, tämän ansiosta ensi viikolla saadaan jo asennettua lattialämmitys ja sen jälkeen valettua lattia. Jonka jälkeen sisäseinien muuraus voidaan aloittaa. Tässä nyt mitään kahta viikkoa odottelemaan aleta..

Olohuoneesta.

Vasemmalla ruokahuone, oikealla olohuone. Keskelle tulee takka.

Vasemmalla keittiö, oikealla ruokahuone.

Ne portaat. Kuvassa myös rouvan raksakengät, ei taida ihan olla turvajalkineet nämä...

Olkkari.
Näkymä ulko-ovelta. Vasemmalla lastenhuoneet, oikealla portaat.

7 kommenttia:

 1. Tätä on suomalainen sisu - p-kele, kyllä me ne kattotuolit nostetaan =)
  Tsemppiä, hienosti se menee!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kattohommiin ja niiden nosteluun! Meillä kattohommat alkaa varmaan 2 viikon kuluttua... ja itsellä on hätä talvesta ja vesikeleistä, mutta miestä ei meillä tunnu huolettavan, katto on kuulemma päällä ennen talvea, äryttää vaan kun koko ajan on nytkin satanut vettä! olisipa aurinkoinen lokakuu...

  VastaaPoista
 3. Hip hei, siellähän myös edistyy hommat oikein mainiosti :-) Kun väliseinät ovat paikallaan, rupeaa jo usko tulevaan olemaan ihmeen kirkas! Ehkä tästä joskus tuleekin talo - tai ainakin näin minä mietin.

  VastaaPoista
 4. Tsau!
  Kiva -- ihanaa, pääsette pian sisähommiin ja siitä se lähtee etenemmän nopsaa!
  Tsemppiä!
  T, Tilda

  VastaaPoista
 5. Mä komppaan! Meillä on nyt viimeisen puolentoista viikon aikana saatu olohuoneen katto paneloitua, eikä muuta. Timpuria ei näy kun odottelee sähkäriä...jota ei näy! T U R H A U T T A V A A! Joten ei muuta kuin muskeleita kehiin, kyllä te ne sinne katolle saatte! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille tsempistä! :) Odottelu vaan_on_niin_tylsää! Kattotuoleja ei olla vielä nostettu, saatiin sen sijaan viritettyä pressu ja tehtyä monia pikkujuttuja yläkerrassa. Timpurikin pääsee kuin pääseekin meille hommiin jo ensi ma, joten kyllä se tästä! Postaan kuulumisista tarkemminkin, kunhan vaan ehtisin... Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Kävin kurkkimassa. Hyvin teillä etenee, ihailtavaa sisukkuutta! Jään seurailemaan teidän projektia.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!