tiistai 20. syyskuuta 2011

Kattotuoleja ja parkettia

Talossa on pian katto - tai ainakin kattotuolit paikoillaan. Takkakin on ilmestynyt raksalle. Homma on taas nytkähtänyt eteenpäin, mikä tuntuu hienolta.

Tässä kattotuolit paikoillaan. Näyttää niin hyvältä mielestäni! :) Jossain tuolla pressujen alla piilottelee se takkasydänkin.


Parkettikin on nyt tilattu, se Habitaresta löytämäni Parketti Romanoffin 1-säleinen Tammi White wash. Sen sävy on mielestäni tosi hyvä; sellainen auringon haalistama ja harmaannuttama tammi (ja nythän ei oteta huomioon sitä tosiseikkaa, että normaalisti auringon valo vain kellastuttaa tammea :). Liian 'valkoista' tammea en halunnut, vaan hain juuri tällaista harmahtavaa.

Parkettia meille tulee koko alakertaan lukuunottamatta eteistä, khh:ta ja pesutiloja. Samoin yläkerran lattia on kokonaan parkettia, paitsi wc:ssä ja keittiössä. Teknisen tilan lattiasta tulee oma kokeilukenttäni, jossa aion testata kiillotettua betonilattiaa. Hyvää harjoitusta portaitakin varten, jos ne nyt betonisiksi jäävät.

Kuva: Parketti Romanoff

4 kommenttia:

 1. Nyt kun teidän talo alkaa todella hahmottumaan, niin täytyy sanoa, että hyvältä näyttää! Kivan mallinen tykkään minä : )

  VastaaPoista
 2. Uuuu, tehän ootte päässeet mukavasti eteenpäin! Todella kivan näköisen parketin olet valinnut, siitä onkin sitten mukava ruveta kokoamaan sisustusta. Mielenkiinnolla täällä odotellaan suunnitelmien etenemistä! :)

  VastaaPoista
 3. Heh, mä tilasin saman firman messutarjousparkettia myöskin :-) Mutta sitä toista, eli Panna Cottaa. Itseasiassa kävin myymälässä perjantaina, ostin melkein suoralta kädeltä. Sitten kävin messuilla ja katsoin että olikohan se nyt viisas valinta, mutta hain vielä eilen kunnon mallipalat kotiin ja totesin että oli just nappi. Näytti vaan messuvalaistuksessa tosi erilaiselta, mitä olin ajatellut... Mutta nyt siis se on ja tulee! Tänään lähden metsästämään laattoja alakerran lattiaan. Tarkoitus laittaa kaikki tilat samaa laattaa vessaa ja kodaria myöten. Tai siis kylppäri tulee pienempää, mutta muuten. Seinät on jo koko talossa tasoitettu, joten seuraavaksi kuulemma maalataan pohjamaalit ja sitten maalit. Meillä on niin valmista jo sisällä, että menee lähinnä kuivumisen odotteluksi seuraava kuukausi!! Laitetaan kattopaneelit, listat ja tapetit vasta, kun kosteus on kohtuuhyvä.

  Tulipas tästä hirveän laaja sepustus, mutta pieni tilannekatsaus kuitenkin missä meidän raksalla mennään!

  VastaaPoista
 4. Anne: Kiitos kaunis! :) Pikkuhiljaa talo alkaa näyttää siltä miltä pitää...

  Vera: Kiitos kiitos :) Tykkään parketista tosi paljon minäkin.

  Hannis: Ihan samoilla asioilla ollaan oltu! :) Voi että, te olette jo noin ihanan pitkällä. Tosi nopeasti teillä on hommat edennyt. Teihin verrattuna meillä todella jurnutetaan paikoillaan :) Toivottavasti laattaetsintä tuotti tulosta, laitapa sitten postausta aiheesta!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!