tiistai 9. elokuuta 2011

Talossa on lattia


Raksalla on taas tapahtunut. Harkkoja on ladottu yläkerrokseen paikoin viisikin kierrosta. Ikkunoiden ja lasiovien paikat näkyvät siis jo. Timpurit tulevat jatkamaan ladontaa taas ensi maanantaina, mutta onneksi meille riittää muuta puhdetta siksi aikaa.


Maanantaina lattiaan asennettiin lattialämmitysputket. Järjestelmä tilattiin WehoFloorilta ja asentaja laittoi putket paikoilleen nopeasti. 


Eilen illalla vast. mestari soitti tsekattuaan säätiedotukset ja komensi meidät laittamaan yläkerran päälle pressun, ettei vettä tule valumaan tuoreen (tänä aamuna tehdyn) lattiavalun päälle. Teräsvaarit riensivät paikalle aamuvarhain ja nakuttelivat kehikon, johon pressu kiinnitettiin.

Valu alkoi aamulla yhdeksältä - heti kun sade hetkeksi loppui - ja betonointi oli valmis klo 11.00. Valu onnistui kosteasta ilmasta huolimatta hyvin. Lukuunottamatta ketunpoikasta, joka tallusteli läpi tuoreen lattian jättäen siihen tassunjälkensä. Lattia hierrettiin ja sliipattiin uudestaan ja oviin asennettiin ristikot suojaksi. Tonttimaskotit pysykööt ulkosalla tämän yön.

Huomenna tontilla tehdään maansiirtotöitä, muokataan maamassoja vähän enemmän oikeille paikoilleen. Perjantaina saapuvat väliseinäharkot ja niitä päästään muuraamaan lauantaina. Piakkoin alkavat siis huoneetkin sekä niiden koot kunnolla hahmottua. Jännää.

2 kommenttia:

  1. Jännää on, ja ripeää myös. Tehän pääsette jo pian sisustamaan, ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Musta peltikatto, kiitos ihanan positiivisesta kommentista! :) Olisipa tuo 'pian' jo pian. Tänään on taas sellainen aamu, että hommat tuntuvat vain junnaavan paikoillaan ja muutto häämöttää jossain käsittämättömän kaukana. Mutta kai se sieltä joskus koittaa; sisustaminen ja muuttaminen :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!