lauantai 20. elokuuta 2011

Sisäseiniä ja sisäovia

Viikko on mennyt ihan luvattoman nopeasti. Rakennustyömaalla(kin) on tapahtunut paljon. Tällä kertaa päivitys tulee tylsästi ilman kuvia, koska puhelin jostain syystä temppuilee.

Alkuviikosta hiottiin lattia (se on mielestäni jo nyt niin upea, etten oikein tiedä raaskisinko sittenkään piilottaa kaunista betonia parketin alle?). Tiistaina oli yläkerran ensimmäinen valu. Keskiviikkona ryhdyttiin muuraamaan alakerran väliseiniä ja lastenhuoneiden seinät ovatkin nyt jo melkein valmiit. Lattiaan on piirretty myös muiden väliseinien paikat ja niitäkin päästään muuraamaan huomenna. Merkitsimme tänään myös paikat alakerran käytäväseinään upotettaville valaisimille.

Yläkerran ulkoseinät ovat nousseet vauhdilla. Matalammalta puolelta puuttuu enää kaksi kierrosta harjakorkeudesta. Eilen timpurimme soitti ja kertoi tehneensä virheen mitatessaan terassin ikkuna-aukkoja. Maanantaina hän joutuu korjaamaan ne ja sitten vasta pääsee latomaan lisää. Maanantaina myös valetaan jälleen.

Tein viime viikolla myös sisäovitilauksen. Etsimme kauniita ja hyvin yksinkertaisia sisäovia, emmekä aluksi meinanneet löytää sopivia. Emme halunneet muotoonpuristettuja, liian kruusattuja tai ihmeellisen värisiä, mutta emme ihan tavallisia laakaoviakaan. Valkoiset, simppelit, laadukkaat ovet tuntui olevan liian vaikea toive. Matti-ovilta löysimme sitten ihan täydelliset; massiivipuiset, valkoiset 1-peiliset. Nämä ihanuudet saapuvat tontille sitten joulukuun alkupuolella.

Kuva: Matti-ovi

Ensi viikoksi on ohjelmassa vaikka mitä. Ajattelin myös päivittää keittiösuunnitelmaa ja pyytää vielä ehkä yhden uuden tarjouksenkin. Tästä lisää myöhemmin.

Lempeää lauantai-iltaa!

8 kommenttia:

 1. Mekin laitoimme edelliseen kotiin nuo saman sarjan Matti-ovet. Kokemus Matti-ovista toimittajana ei ollut yksinomaan positiivinen, oli viivästymisiä, viallisia tai vääränlaisia toimituksia jne. Käytössä olin kyllä oviin tyytyväinen, mitä nyt vähän kellastuivat ajan mittaan, mutta sitä ei voi kai välttää. Tykkään kanssa kovasti niiden ajattomasta ulkonäöstä. Tuleeko teille nuo samat rivat kuin kuvassa vai oletteko vielä ehtineet ajatella asiaa? Kovasti tsemppiä raksaelämään, ajatella että teille jo joulukuussa asennetaan sisäovia!

  VastaaPoista
 2. Moi Liisaeliina! Kiitos kommentista, hyvä tietää. Toivotaan, että meillä menisi toimitus paremmin. Kellastumista ei kai voi välttää, mutta kuinka nopeasti se teillä tapahtui? Jotenkin ajattelin, että ovet on käsitelty jollain uv-maalilla, joka ei kellastuisi, täytyykin selvitellä asiaa.
  Ripoja emme ole vielä valinneet. Jotkut modernit ne tulevat olemaan.
  Iloista sunnuntaita ja kaunista alkavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
 3. Kellastumisesta: Matti-Ovi on kuitenkin uudelleen maalattavissa - samaa ei voi sanoa kaikista kilpailijoista vaikka massiivi-ovia olisivatkin.

  VastaaPoista
 4. Olemme katselleet aivan samoja ovia, yksinkertaisia ja ajattomia, ja Bauhausissa ehdin niitä jo hipelöidäkin. Kellastuminen ei kuulosta kyllä lainkaan hyvältä, hmmm. Haluaisin myös ajattoman, mutta modernin painikkeen, mutten tuollaista kuvassa näkyvää, mielestäni vanhahtavaa, pitkää kilpeä.
  Kivaa viikkoa!
  /Riitta

  VastaaPoista
 5. Samat ovet on meillekin tulossa (omilla painikkeilla), toivotaan että toimivat! :)

  VastaaPoista
 6. Toivotaan teille tosiaan parempaa kokemusta ja kuten sanottu, hyvät ovet olivat käytössä. Muistan panneeni merkille kellastumisen viereiseen maalarinvalkoiseen seinään nähden viime keväänä, jolloin oli kulunut melkein neljä vuotta ovien asentamisesta. Eli ei se nyt niin voimakasta ollut. Sitten muutimmekin pian pois. Tuosta uv-maalista en tiedä mitään eikä valmistajan sivultakaan äkkiseltään löytynyt tietoa, mutta olisin kyllä kiinnostunut kuulemaan, jos saat jotain selville.

  Meillekään ei tullut noita kuvan ripoja vaan vähän modernimmat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista! Maalarimestarimme sanoi, että jos ovi on kunnolla pohjamaalattu, ei sen pitäisi kellastua. Maaleissa ei mitään uv-suojia kai ole, mutta lakoissa kyllä (no niihin varmasti sitten sekoitin).

  Ovien ulkonäkö ja tuntu kyllä miellyttää kovasti, varmasti ovat hyvät käytössä. Ja peukut pystyyn, ettei kellastumista tapahdu...

  VastaaPoista
 8. Ovien pintakäsittelyssä käytettävien maalien vähäinen kellastuminen on normaalia ja sitä ei pystytä estämään myöskään UV-valosuojalla. Oven vieressä oleva seinäkin kellastuu, mutta koska maalit ovat erityyppisiä tapahtuu se eriaikaisesti. Mikäli ovessa tapahtuu häiritsevää kellastumista, on kyseisessä maalierässä tai sen lisäaineiden sekoitussuhteessa jokin poikkeama. Tällaiset poikkeamat tulevat kyllä esille oven takuuaikana. Matti-Ovet ovat varmasti turvallinen valinta mikäli arvostat vahvaa, kestävää ja vähän kellastuvaa maalipintaa. Tämän takeeksi testaamme säännöllisesti eri toimittajien maaleja ja niiden ominaisuuksia, löytääksemme parhaan ominaisuuksien yhdistelmän. Viime vuoden kesänä uudistimme koko maalauslinjamme, jonka jälkeen ovien pinnan laatu on ollut entistä parempi. Kaikessa tekemisessämme pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteidemme laatua sekä tuomaan asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja sisäoviin ja niiden varusteisiin. Otamme kiitollisina vastaan asiakkaidemme parannusehdotuksia ja uutuustoiveita. Seuraavia uutuuksia esittelemme syksyn Habitare-messuilla. Terveisin Matti-Ovi Oy

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!