sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mitäs tässä

Avautunut näkymä.

Millään ei lähde tämä kirjoitus käyntiin. Yritän miettiä mitä raksalla on viime viikolla tapahtunut. No se lattiavalu ja siitä jo kirjoittelinkin, eikös. Sen jälkeen lattian on annettu vain kuivua ja timpurit ovat olleet poissa. Aika hiljaista.

Ai niin, ensimmäinen (toivottavasti myös viimeinen) raksatapaturma sattui. Teräsvaari tipautti harkon varpaallensa ja sinnitteli melkein vuorokauden menemättä lääkäriin. Kunnes sitten oli pakko. Diagnoosi oli monesta kohtaa murtunut varvas. Kipsata ei voi, täytyy vain odottaa ja parannella. Tästä viisastuneena hankimme kyllä turvajalkineet. Pieni investointi, joka voi säästää paljolta harmilta.

Torstaina pihaa muokattiin uusiksi. Naapurin maaurakoitsija kaivoi ja siirteli maata muutaman tunnin ja etupiha muuttui erinäköiseksi. Saimme kaiken maailman irtolohkareet ja maamassat pois talon edestä, ja nyt piha talon etupuolella näyttääkin ihan mukavan kokoiselta. Eteläpuolelle tehdään sama jumppa, mutta maatöiden aika sen puolen osalta on sitten joskus, kun loputkin harkot on saatu kannettua tien reunalta. Nyt siellä jököttää vielä lava jos toinenkin.

Huomenna talon lattia hiotaan, sitten voimmekin aloittaa sisäseinien muuraamisen. Huomenna myös portaat nostetaan paikoilleen ja timpurit palaavat hommiin. Ensi viikko on varmasti työntäyteisempi kuin tämä mennyt.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Ulkona on muuten ihan syksyn tuntu, oletteko huomanneet?

4 kommenttia:

 1. Siitä se alkaa muotoutumaan. Ihanat pyöreät pylväät!

  Syksyn tuntua tosiaan on, toistaiseksi ihan kivaa kunnes tulee viileää ja pimeää + jatkuvaa sadetta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanna! Pylväistä näyttäisi tulevan aika kivat. Tuosta ylöspäin ne jatkuvat sitten metallisina (mutta ihan saman muotoisina ja kokoisina).

  Nyt vasta syksyltä tuntuukin, kun aurinko ei ole pilkahtanutkaan koko päivänä! Mutta mäkin tykkään tästä alkusyksystä, sitten se tylsyys alkaa kun tulee jatkuva pimeys ja sade. Nautitaan siis tästä! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Minäkin ihastelin noita pylväitä.

  Syksyn tuntua on tosiaan. Vaikka eilen oli aurinkoista, niin ilmassa oli kirpeyttä. Tänään onkin jo perinteisempi syksyinen sadesää. Menipä kesä nopeasti (rakennusjuttuja pohtiessa)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Christa! :)
  Kyllä tuntuu syksyltä - vaikka tänään onkin aika lämmintä sateesta huolimatta. Mutta hyvä puoli syksyssä (tunnelman lisäksi) on se, että muutto vääjäämättä lähestyy! :) Hitaasti mutta varmasti...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!