perjantai 5. elokuuta 2011

Hei hei kurasyöppö

Meille on ilmestynyt työmaalle taas jotain konkreettista (no joo onhan siellä niitä styrokseja ja putkiakin, mutta nyt vaihteeksi jotain sellaista joka jää näkymäänkin): Acodrainin suihkukouru alakerran kylpyhuoneeseen. Halusimme kylppäriin isot lattialaatat, joten viemäröinnin suhteen tämä oli lähes ainoa vaihtoehto. On suihkukourussa muitakin hyviä puolia; sen asentaminen on nopeaa ja helppoa (lattian kaato tehdään vain yhteen suuntaan) ja pinnasta tulee sileä ja helposti puhtaana pidettävä.

Tällainen se on, melkein. Meille tulee malli 'Square'. Kuva: Aco Nordic Oy.

Suihkukouru on kuitenkin aika tyyris valinta, joten pyysimme tarjouksia monesta paikasta. K-rautaan sai taas soitella perään monen monta kertaa (eikä silloinkaan vastattu) ja kun hinta vihdoin saatiin, puuttui siitä niin monta osaa, että aluksi ehdimme jo ilahtua. Totuus kuitenkin valkeni pian. Starkista ja Rautiasta emme tarjousta ikinä saaneet, vaikka perään soittelimme heillekin. K-raudasta tuote sitten ostettiin. Kävimme kyllä hakemassa kourun itse suoraan Acodrainilta Vantaalta (joilla ei ole suoraa myyntiä kuluttajille), toimittaminen K-rautaan olisi saattanut kestää jopa kolme viikkoa tai jotain sinne päin, eivät osanneet K-raudassa sanoa tämän tarkemmin.

Samaan syssyyn pyysimme tarjouksia myös kurasyöpöstä kodinhoitohuoneeseen. Hintoja saatiin taas odotella ja kun niitä vihdoin saatiin, oli sama juttu kuin suihkukourussa: tarjouksessa ilmoitettiin vaan hinta jollekin yhdelle osaselle. Kun laskimme kaikki tarvittavat yhteen (+ toimitusmaksu 45 €, + laskutusmaksu 50 €, jne.) hinnaksi olisi muodostunut n. 500 €. Päädyimme sitten siihen, ettemme laita moista ollenkaan. Käytetään säästyneet sataset mieluummin vaikka kylppärin kaakeleihin. Vielä viime hetkellä saimme tarjouksen klaukkalalaisesta rautakaupasta; 385 €. Hinta olisi ollut aika ok, mutta olimme jo päätöksen tehneet.

Khh:ssa on nyt lattiakaivo joka tapauksessa oven edessä, vaikka kurasyöppöä ei siihen siis tulekaan. Pohdimme, että eiköhän se aja suht. saman asian kuin kurasyöppökin; oven vieressä on lavuaari, jossa tai jonka alla voi suihkuttaa tarvittaessa saappaat ja koirat. Samoin ulkopuolella on letku, ja siellä ne isoimmat liat joka tapauksessa suihkutetaan pois. Eihän se kurasyöppökään itsekseen puhdistu, että sama kai se putsaako liat lattialta vai kurasyöpöstä. Näin siis me kurasyöppöä aikaisemminkaan omistamattomat pähkäilimme. Saapa nähdä oliko päätös fiksu, mutta nyt ainakin tuntuu siltä.

Viikonlopun ohjelmassa raksalla on harkkojen latomista, timpurit ovat taas hommissa. Mies ja teräsvaari laittavat alakerran kaivot oikeisiin korkoihin, vesiputket, eristenauhat seinien vierustoille, tilkitsevät styroksien saumat, jne. Maanantaina tulee lattialämmityksen asentaja ja ehkäpä tehdään toisen kerroksen ensimmäinen valukin. Keskiviikkona valetaan sitten lattia, jos ei sada kovaa.

Sellaista tässä päässä. Ahkeraa viikonloppua itse kullekin!

9 kommenttia:

 1. Hienosti teillä talo etenee! Meillä kurasyöppö on ainakin suunnitelmissa tulossa, joku kaveri joskus kommentoi, että sen käyttö on silleen hetkellistä, että käytetään lähinnä lasten ollessa pieniä. Lemmikkiperheessä tietty ehkä eri asia. Meilläkään ei ole aiemmin sellaista ollut, käytäntö vasta näyttää miten paljon tulee käytettyä

  VastaaPoista
 2. Meille ei tule kurasyöppöä, mutta kuraeteinen tulee. Kuistille tulee pienellä seinäkkeellä erotettu suihkupiste, jossa on lattiakaivo ja kunnollinen suihku. Nyt olen suihkutellut meidän 45-kiloista ja pienen ponin korkuista riiseniä pesuhuoneessa, ja vaikka se onkin heti eteisestä seuraava huone, niin silti kuraa kulkeutuu sisälle asti. Jospa sijoittelu lähelle ulko-ovea helpottaisi asiaa. Ja kurasyöppöä, sitä ritilää, ei voi ottaa, kun koira ei sen päälle mahtuisi, eikä varmaan suostuisi sen päällä seisomaan. (meillä on ollut "aina" iso koira, joten oletan niin olevan seuraavat 30 vuotta eteenpäinkin). Olen mitoittanut tilan niin, että siinä saa pestyä myös lapset, saappaat, pyörätuolin/rollaattorin... Joten pitäisi olla riittävän monikäyttöinen.

  Minulla oli tosin se etu, että lähdin suunnittelemaan kuistia tuon pesupaikan ympärille, ei tarvitse yrittää ympätä sitä mihinkään.

  VastaaPoista
 3. moikka! Mä en olekaan kuullut acodrainista, saako kysyä oliko teillä jokin syy/perustelu miksi ei unidrain? Onko toi parempi? Meidän pitäisi myös ensi viikolla hakea viemärit ja unidrainit oli tarkoitus hakea! :) meille ei myöskään tule kurasyöppöä, vaan allas missä harjalla varustettu hana, missä voi saappaat ja kurikset huuhtaista. Monet ystävät kokeneet turhaksi, mutta tämäkin makuasia!

  VastaaPoista
 4. Laura: Joo, kyllä se talo kovaa vauhtia nousee! Ihanaa, kun edistystä tapahtuu. Kyllähän se kurasyöppö varmasti hyvä juttu on, varsinkin jos on lapsia ja vielä eläimiäkin. Mutta ajan kanssahan sen käytön omalla kohdalla sitten näkee, miten sitä tulee käytettyä. :)

  Sahrami: Teidän kuraeteinen kuulostaa varsin hyvältä ja toimivalta! Vähän samantyyppinen tulee meillekin, pienempänä vain. Mäkin mietin silloin, kun kurasyöppöä oltiin vielä ottamassa, että mitenköhän saan koiran pysymään juuri siinä sen syöpön päällä; saattaa olla että siitä aiheutuisi joku ihme paniikkikohtaus ja pitäisi kiskoa itsensä 'turvallisemmalle' alustalle... Sellaisesta kun välillä tapahtuu koiran mielestä jännissä paikoissa. :)

  VastaaPoista
 5. Moikka Apila!
  Törmättiin Acodrainiin jossain lehdessä ja alettiin sitten tarkemmin vertailemaan näitä kahta merkkiä, Unidrainia ja Acoa. Acodrain on kai paljon helpompi asentaa, koska se asennetaan kuin tavallinen lattiakaivo, eli ei tarvitse pultata seinään. Hintakin taitaa olla vähän huokeampi kuin Unidrainilla.

  Ihan samaa me mietittiin kurasyöpöstä, että laitetaankohan rahaa 'hukkaan' sen kanssa, mutta makuasioitahan nämä ovat. :)

  VastaaPoista
 6. Tämä olikin hyödyllinen postaus. Olin ajatellut, että meille tulisi kurasyöppö, mutta nyt kun tarkemmin mietin, niin eipä se taida olla hintansa väärtti, kun meillä ei koiriakaan ole (eikä tule allergian vuoksi).

  VastaaPoista
 7. Moi Citronella! Saattaahan se toki olla hyvä ja käytännöllinenkin juttu, ihan mistä tykkää ja mihin sitten tottuu. Mutta varmasti pärjää 'pelkällä' kuraeteiselläkin, ja säästyneelle rahalle löytyy raksaprojektin aikana varmasti käyttöä. :)

  VastaaPoista
 8. Hei,

  Tämä olikin erittäin hyödyllinen postaus! Saanko vielä udella missä hinnoissa Acorainin suihkukouru suunilleen pyörii?

  VastaaPoista
 9. Moi Sammakkoprinssi,
  Suomessa Acodrain maksoi n. 430 e, mutta Virosta sama löytyi hintaan 189 e. Vähän harmittaa, ettei älytty hakea kourua ajoissa sieltä... :/

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!