perjantai 8. heinäkuuta 2011

Viikko pakettiin

Kuva: Deko.


Villa Heddan ensimmäinen kerros on nyt valettu. Hienolta näyttää, mutta tämä valu ei sujunutkaan aivan ongelmitta. Lujan betoni oli jähmeää, tahmeaa ja aivan liian paksua. Notkistuskaan ei auttanut, vaikka kaksi kertaa sitäkin yritettiin. Lisäksi pumppuauton kuljettaja oli jo lomatunnelmissa ja puhua pulputti kännykkäänsä, eikä kuunnellut timpureiden ohjeita betonin juoksuvauhdin säätämisestä. Tämän takia betonia roiskui ympäriinsä ja meni runsaasti hukkaan. Timpurit kuitenkin hoitivat homman hienosti loppuun omalta osaltaan. Nyt on lähtenyt Lujalle reklamaatio, katsotaan mitä vastaavat.

Alkavana viikonloppuna täytyy jälleen levitellä soraa, ulkopuolen täyttäminen siis jatkuu. Täytyy yrittää saada pihaa vähän käyttökelpoisempaan kuntoon. Ensi viikon puolivälissä timpurit tulevat taas hommiin ja aloittavat porraspalkin valamisen sekä jatkavat autokatoksen latomista. Ja seuraavan viikon perjantaina - kahden viikon päästä siis - saapuvat ontelot!

Nyt kuitenkin edessä leppoisa perjantai-ilta kotona. Lasi kylmää roseeta ja uusin Deko, lapsetkin jo nukkuvat. Ehdin jo pikaisesti vilkaista Dekosta heidän omaa asuntomessukohdettaan, Aitta-taloa. Se onkin varmasti yksi suosikeistani, vaikka en ole muita taloja vielä nähnytkään. Huomion kiinnittivät heti keittiön liesituuletin (Elican Twin, joka meillekin tulee),  Eamesin ruokapöydän tuolit, joista haaveilen, sekä kiva tauluasetelma sohvan yläpuolella. Muuten tutustuminen asuntomessuihin jäänee minulta tähän lehteen, paikan päälle emme ehdi. Muutenkaan vaeltaminen messukohteesta toiseen valtavan ihmislauman mukana ei kiehdo. Olen käynyt kerran asuntomessuilla, kymmenisen vuotta sitten Tuusulassa, ja silloin se ainakin oli sellaista. Toki taloista saa ihan eri fiiliksen paikan päällä kokemalla, mutta tänä kesänä ainakin aion tyytyä tylsästi lehtien esittelyihin.

Aurinkoista viikonloppua kaikille, minä käyn nyt nappaamassa lehden käsiini ja käperryn sohvalle. :)


Valukierros melkein valmis, kesto 2,5 h.

Välillä yritettiin notkistaa liian paksua betonia, ei onnistunut.

Valamisen lisäksi täyteltiin pienellä kaivurilla. Tässä autokatos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!