sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kymppitonnin mustikkapiirakkaa

Kuva: Sami Repo

Raksalla jatkuvat styroksitalkoot. Mies ja teräsvaari ovat koko päivän laitelleet niitä paikoilleen, mutta hommaa riittää silti vielä ainakin pariksi päiväksi.

Styrokseilla konttausta testasi tänään neljä kappaletta alle 10 kk:n ikäistä vauhtivauvaa. Isot lapset leikkivät kauppaa ja aikuiset kahvittelivat. Kaikille maistui mustikkapiirakka. Bongasin ohjeen vuosi sitten Oliviasta ja tein piirasta muutaman kerran menestyksekkäästi viime kesänä. Lehti meni aikanaan kierrätykseen resepti mukanaan. Tänään aloin kuitenkin etsimään ohjetta netistä ja ilokseni löysin. Laitan taikinaan paksua kreikkalaista jogurttia (mitä meillä kutsutaan setä-jogurtiksi), se tekee piirakasta ihanan mehevän. Yhtä hyvää oli tänäkin vuonna.

Blogissa napsahti eilen kymppitonnin kävijämäärä rikki. Suuret kiitokset kaikille lukijoille ja vertaistukea antaville - on ihanaa kun luette ja kommentoitte ahkerasti!

8 kommenttia:

 1. Onnea kymppitonnista :-) Minä tulin äsken raksalta ja meille peruutti nosturiauto pihaan. Nyt eikun yöunet ja sitten aamulla kun päräytän paikalle, on talo varmaan jo osittain noussut :-D Mutta silleen hauska huomata, että ollaan jotakuinkin samoissa aikatauluissa teidän kanssa. Kunhan tuo mökki saadaan nyt pystyyn, on seuraavaksi tiedossa putkien kaivuut sinne alakerran soran joukkoon ja sitten styroxit ja lattialämmityskaapelit jne.

  Onko teillä muuten mitään ajatusta, milloin pääsette muuttohommiin? Mä niin toivon, että ei tartte joulua olla tässä motivaatiokämpässä - hyvä nimi :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hannis :) Mahtavaa, teidän talo on ihan kohta pystyssä!!

  Me yritetään päästä muuttamaan jouluksi, vaikka sitten keskeneräiseen taloon. Tarkoitus on tehdä eka yläkerta valmiiksi, muuttaa, ja sen jälkeen vasta alakerta. Ei riitä motivaatio sen pidempään tässä motivaatiokämpässä kökkimiseen... :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Styroxin kanssa painiminen on vielä hyvässä muistissa. Konttaamista harrastin minäkin, mutta hyvä että te olette saanet vauvoja hoitamaan tuon konttausosion : ) Eka kerros varsinkin ontelolaattojen päälle oli eristekerroksista vaativin (polville).

  Täytyypä googlata tuo mustikkapiirakkaohje. Nam!

  VastaaPoista
 4. Moi Anne! Jep, me ollaan tosiaan värvätty avuksi kaikki kynnelle kykenevät ;) Polvet tosiaan siinä hommassa menee, mutta vauvat eivät olleet moksiskaan...
  Testaa ohjetta ihmeessä, linkki tekstissä vie suoraan respetisivulle. Tulee hyvää!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea kymppitonnista ja tsemiä jatkoon! Terveisiä myös!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Harri toivotuksista ja terveisistä! Ollappa jo samassa vaiheessa kun te... Perässä tullaan! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!