keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Haaveilua ja toimintaa


Mia <3 loppukesän illat. Lämmintä, pimeää ja tunnelmallista. Kuin nenä päähän näihin iltoihin sopivat nämä Norrman Copenhagenin Lighthouse -lyhdyt. Ihanat, ihanat. Olen viime aikoina törmännyt näihin kaikkialla ja ei kai tässä nyt muu auta kuin hankkia moinen. Musta tai valkoinen. Useampi olisi tietysti ihana, sitten uudella terassilla. Vaikka motivaatiokämppääkin on siunattu ihan kivalla suurella parvekkeella, en malta olla miettimättä miltä nämä näyttäisivät sitten jonain elokuun iltana uudessa talossa. Tuli räiskyisi ulkotakassa ja lyhtyjä olisi sytytetty pitkin terassia luomaan lisää tunnelmaa.

Kuva: Norrman Copenhagen

Edellä mainittuun on kuitenkin vielä hippasen matkaa, vaikka ahkeria tällä viikolla olemmekin olleet.
Liian lyhyt ontelolaatta (terassille tuleva) saatiin fiksattua kuntoon Tattarisuolta haetun rautapalkin avulla. Vähän hitsausta ja siinä se nyt olla möllöttää. Rakennustarkastaja saapuu tsekkaamaan huomenna torstaina onko homma tehty niinkuin pitää, sen jälkeen ontelot valetaan paikoilleen. Teräsvaari hitsaa ontelolaatan tukipalkkiin jatkoa. Hyvä tulee.


Mies kaivoi toisen teräsvaarin kanssa muutaman päivän (ja illan) viemäriputkia paikoilleen. Siinä ne nyt ovat, kaikki valmiina alakerran osalta. Alkaa näyttää siltä, että lattialämmityksen asentaja saadaan kutsua paikalle jo aiottua aikaisemmin. Ja kun lämmitysputket on asennettu, valetaan lattia. Ei siihenkään enää kauaa mene.Putki- ja hitsaushommien lisäksi timpurit ovat latoneet varvin verran harkkoja toiseen kerrokseen. Pikkuhiljaa alkaa yläkertakin muotoutua. Nyt voisi taas lainata nuoremman tyttären hokemaa: "Minun pikkutalo kohta valmis". Ihan kohta, positiivinen ajattelu rules.

EDIT: Rakennustarkastaja kävi juuri raksalla; rakenne- ja runkokatselmus läpäisty onnistuneesti. Homma jatkuu.

8 kommenttia:

 1. Ihanat tosiaan nuo kynttilälyhdyt. Linjakkaan yksinkertaista, ja siksi niin kaunista!

  Teillä projekti etenee hienosti. Ahkeria miehiä raksalla!

  VastaaPoista
 2. Anne, lyhdyt ovat niin kauniit! Simppelit, mutta jujulla.

  Projekti näyttää etenevän hyvin, toivottavasti sama vauhti jatkuu. Mutta hyvin menee hommat teilläkin, olette jo ihanan pitkällä! Tsemppiä kittailuihin! :)
  PS. Nätin tapetin valkkasit makkariisi!

  VastaaPoista
 3. Täälläkin odotellaan pimeneviä iltoja, jotta pääsee sytyttelemään kynttilöitä. Noi Lighthouset on kyllä kauniit, eivät liialla romantiikalla pilatut. Hyvältä näyttää myös teidän raksaprojekti, seuraan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 4. Moi Liisaeliina, kiva kun löysit tänne!
  Näissä loppukesän illoissa on kyllä ihan oma taikansa. Ihanaa kun saa sytytellä kynttilöitä! :)

  Kaunis blogi sinullakin, kävin katsomassa ja jään seuraamaan. Onnea kodin etsintään!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista luettavaa. Me juuri aloittelemme omaa kivitaloprojektiamme samassa kaupungissa ja kolmen pienen lapsen kera.

  VastaaPoista
 6. Ihanat lyhdyt, kuin suoraan Monopoly-pelistä!

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Meillä niin sama tilanne kuin teillä että pakko moikata. Täälläkin kivitaloprojekti (320m2) aloitettu, pohjat valmiina ja pystytys alkaa maanantaina. Tällä hetkellä asumme espoossa mutta talo nousee Kirkkonummelle.

  Meilläkin äiti mainosalalla, kaksi tyttöä iältään 5 ja 6 v sekä poika joka täyttää elokuussa vuoden. Ja yksi espanjanvesikoira. Hyvin samanlainen kokoonpano siis.

  VastaaPoista
 8. Citronella: Kiva löytää kohtalotovereita! :) Tsemppiä teille projektin kanssa ja iloista kesää!

  Musta peltikatto: Eikös olekin! Ovat muuten ihan Monopolystä, totta!

  Anonyymi: Kiva kun tulit moikkaamaan! Kohtalotovereita ollaan teidänkin kanssa, meneepäs meillä jutut tosiaan samalla lailla :)
  Onnea raksaprojektiin ja hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!