perjantai 1. huhtikuuta 2011

Takapakkia sekä pientä edistymistä

Varsinainen aprillipäivä. Vanhemmat lapset olivat suunnitelleet koko eilisen, miten voisivat aprillata meitä aikuisia tänä aamuna. Saimmekin osaksemme monen monta aprillipilaa ("Katso äiti, pihalla on kissa/pupu/apina!"), hauskoja sellaisia. Muutaman tunnin kuluttua yllätti mieheni ja kertoi, että vastaava mestarimme on valitettavasti vetäytynyt hankkeestamme. Kahvit väärään kurkkuun ja vähän nieleskelyä, jonka jälkeen sain kysyttyä, että tämähän on varmasti sairasta pilaa. Ei ollut. Aloituskokouksessa ex-mestarillemme valkeni Espoon byrokraattisuus kaikessa komeudessaan ja muutaman yön nukuttuaan hän tuli siihen tulokseen, ettei muiden tehtäviensä ohella (jotka sijaitsevat pääasiassa pitkällä itä-Uudellamaalla) pysty ottamaan vastuuta meidän projektistamme. Mestarin pitäisi käydä sovitun aikataulun mukaisesti työmaalla ja tehdä raportit päivittäin kaupungin rakennustarkastajalle ja hän totesi ettei aikaa tähän olekaan. Alkujärkytyksestä selvittyämme (no, minulla se kesti vähän kauemmin) mieheni soitti muutaman puhelun, pääsuunnittelijallemme sekä LVI-suunnittelijallemme. Kummaltakin tuli ehdotukset uudeksi mestariksi samantien ja LVI-suunnittelijamme suosittelema henkilö osoittautui erittäin potentiaaliseksi. Häneltä löytyi aikaa  projektillemme, lisäksi hänellä on rutkasti kokemusta rakentamisesta nimenomaan Espoossa. Tapaamme hänet huomenna ja käymme asioita läpi tarkemmin. Uuden mestarin täytyy allekirjoittaa uusiksi kaikki paperit, mitä mm. aloituskokouksessa menneellä viikolla kirjoitettiin. Lisäksi ravaan laaditaan uusi paperi, jossa todetaan mestarin vaihtuminen. Aika vähällä kai selvitään loppujen lopuksi. Ja oikeastaan parempi näin, uudelle vastaavalle kun Espoon kiemurat ovat jo entuudestaan tuttuja.

Asia, mikä aamulla pelästytti eniten, on se, ettei tontilla/raksan suhteen saa edistää asioita mitenkään, jos kohteella ei ole vastaavaa mestaria. Emme olisi voineet aloittaa metsätöitä, maaurakkaa, emme mitään mitä lähiviikoille oli sovittuna, jos emme olisi äkkiä löytäneet uutta mestaria. Masennuksen alhossa olin jo varma, ettemme tietenkään tällä aikataululla löydä ketään. Pääsuunnittelijamme sanoikin, että jos lumet olisivat jo sulaneet, tilanne olisi voinut olla ihan eri ja raksat käynnissä täyttä päätä. Perunkin siis kaikki aiemmat puheeni lumien sulamattomuudesta. :)

Aloituskokuksen olemme saaneet siis pidettyä, lisäksi olemme saaneet ensimmäisen version sähkö- ja valaistussuunnitelmasta. Tästä lisää myöhemmin. Nyt näyttää hyvältä myös maaurakoitsijoiden suhteen. Parikin sopivaa ja halukasta on tiedossa, ensi viikolla lisää tästäkin.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Päädyin tänne sivumutkien kautta ja pakkohan tätä on jäädä seuraamaan ihan jo tulevan talon nimen takia. ;) (Olen kaima) Meillä on myös rakennusprojekti alkamassa, tervetuloa vierailemaan Osmankääämin blogissa. :)

  VastaaPoista
 2. Moi talomme kaima! :) Hauska sattuma, ei Heddoja ihan pilvin pimein ole. Kiva että löysit tänne, täytyy käydä tsekkaamassa teidänkin blogi.

  Iloista kevättä ja onnea projektiin,
  t. mia

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!