sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tapahtumia menneeltä viikolta

Kun ostimme tontin viime elokuussa, olin vakaasti siinä uskossa, että viimeistään alkuvuonna pääsemme rakentamaan. Otin mukamas varman päälle ja vähän löysensin aikataulua siitä joulukuusta, mitä olin ensin ajatellut. Arkkitehtimme piirsi piirustukset tosi nopeasti, mikä sekin loi uskoa nopeaan aloitukseen. Tiesin toki, että pientalojen rakennuslupaa käsitellään kaksi kuukautta, mutta ajattelin että sinä aikana viimeistään ehdimme sopia valmiiksi louhijat, maaurakoitsijat, ym. Ja sitten kun lupa on saatu, starttaamme hommat samantien. Hiukan mutkia oikovaa. Nyt meillä on lupa, mutta tontti edelleen neitseellisessä tilassa. Ja on jo maaliskuu! Kärsivällisyyttä on pakko opetella tässä(kin) hommassa.

Menneellä viikolla kävimme läpi vastaavan mestarimme kanssa parin viikon sisällä pidettävän aloituskokouksen asioita, pohdimme rakennesuunnittelijan kanssa aikatauluja ja pyysimme tarjouksen maaurakoitsijalta. Hyvin tiivistetty, saattaisi mieheni sanoa.

Minä sain vähän kirkastettua ajatuksiani kylpyhuoneiden suhteen ja kävin hakemassa Laattapisteestä mallikaakeleita. Yläkertaan vaaleaa, alakerran kylppäriin tummaa. Isoja laattoja seiniin sekä lattiaan, luonnonkiviä suihkujen alle. Löysin myös kivan, hiekkakivimäisen laatan portaisiin sekä keittiön lattiaan. Kaikki laatat (paitsi luonnonkivi) ovat Il Microni -sarjaa. Nämä tuntuvat nyt hyviltä, mutta täytyy vielä katsella ja vertailla. Talo tuntuu taas hiukan konkreettisemmalta, ihan vain jotain mallikaakeleita silittelemällä. Hassua.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!