tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kodinhoitohuonepohdintaa

Tulimme juuri lasten kanssa pulkkamäestä ja nyt laskiaispullien jälkeen onkin oiva hetki istuutua sohvalle läppärin kanssa. Pienin nukkuu ja isommat lapset leikkivät, ihana rauha :)

Katselin juuri tarjouksia, joita olen saanut kolmesta eri keittiöfirmasta. Kahdelta pyysimme tarjouksen myös kodinhoitohuoneen sisustuksesta. Keittiöiden suunnitteluun molemmat näistä kahdesta paneutuivat kiitettävästi, mutta nämä kodinhoitohuoneen suunnitelmat olivat molemmilla aika hetkessä tehdyt. Tuntuu, että kunhan vain saivat laitettua paperille pikaisesti jotain. Paikka pesutornille löytyy molemmista, joo, muutama yläkaappi, alakaapeissa tilaa likapyykille, vähän pöytätasoa. Toinen on muistanut sen toivomamme lavuaarin, toinen ei. Täytyykin nyt itse pähkäillä vielä tarkemmin, mitä sinne oikein tarvitsemme ja mitä tilaan mahtuu. Huone on pitkulainen läpikulkutila, siitä on uloskäynti, sekä ovet kylpy- ja vaatehuoneeseen. Kaappeja, laskutilaa, pyykinkuivaustilaa, laatikkoon piilotettava silityslauta, kurastoppari, paikka tassupesulle, se lavuaari... nämä pitäisi saada mahdutettua seitsemään neliöön.  Miettimään siis vain, ehkä tämä tästä selkiytyy.

2 kommenttia:

  1. Vastavierailulla :-)
    Kodinhoitohuoneen suunnitteluun kannattaa varmaan käyttää aikaa, toimiva khh helpottaa arkea ja ei-niin-toimiva saa kiroilemaan! Aika hassua, että kalustetoimittajat eivät panosta siihen! Nykyään niitä tassupesupaikkoja rakennetaan aika yleisesti heti khh:n ulko-oven eteen, mutta tuttavani sanoi, että paikka on tosi huono: ovi kastuu joka pesulla ja siitä alkaa pinta halkeilla.

    VastaaPoista
  2. Totta, moni asia sujuu sutjakammin, kun khh on hyvin suunniteltu. Hyvä huomio muuten tuo tassupesupaikka ulko-oven vieressä; enpä tullut ajatelleeksi että ovi saattaa siitä tosiaan kärsiä. Ja juuri siihen - tai oikeastaan kyllä oven viereen - mekin ollaan sitä mietitty. Täytyy miettiä vielä uudestaan. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos!